background preloader

Sebran - gratis program för barn

Sebran - gratis program för barn
Sebran är ett kul och lärorikt dataprogram med originell grafik och specialskriven musik som hjälper barn (ca 4-9 år) att lära sig läsa och räkna. Programmet är dessutom gratis! Följande övningar ingår Hur många? Räkna hur många av ett föremål som visas på skärmen). Addition, Subtraktion och Multiplikation Lös enkla matematiska problem) Välj rätt bild. Programmet kan köras på Windows 2000, XP, Vista och Windows 7. Sebran kan köras på mer än 30 olika språk, bland annat afrikaans, bretonska, danska, estniska, engelska, finska, franska, italienska, katalanska, kroatiska, norska, rumänska, polska, portugisiska, spanska, svenska, turkiska och tyska. Om du har problem med att fonterna inte installeras korrekt vid installaionen av Sebran, kan du ladda ner fonterna här och installera dem manuellt. Nytt 2011-04-04: Sebrans installationsprogram har uppdaterats för att fungera bättre med Windows 7 och Windows Vista. Nytt 2006-08-29: Ny version av Sebran (1.45) som kan köras på ungerska och litauiska.

Vi lär varandra - Ystads pedagoger delar med sig Spel som tränar hjärnan Spel som tränar hjärnan DATORN i UTBILDNINGEN Bokrecension mallar Ett enkelt och trevligt efterarbete till tyst läsning är givetvis den välkända bokrecensionen. Det som är bra är med denna uppgift är ju att den kan vara hur simpel som helst men också bli rätt avancerad. På lektion.se ligger en uppsjö av bokrecensioner. Lektion : Bokrecension Min bok Denna har vi använt, jag gillar utformningen och jag tycker det är lagom mycket att skriva och kombinerar bild och text. Lektion : Bokrecension denna är liknande, men med mer fokus på text Lektion : bokrecension Ytterligare en liknande variant. Bokrecension år 1 är främst med bild - rita – en lättare version Här är en mer grafisk bokrecension Och ännu en variant av en bokrecension.

Låt skolan få använda mer it – på rätt sätt | Anna-Karin Hatt De senaste dagarnas diskussioner om vilken plats surfplattorna egentligen ska ha i våra skolor har varit väldigt uppfriskande. Den är ett tecken på att det finns ett oerhört stort intresse för frågan, och jag är verkligen den första att välkomna det. För när jag å regeringens vägnar presenterade den digitala agendan i höstas så presenterade jag också det nya it-politiska målet för Sverige, ett mål som innebär att Sverige ska sikta på att bli bäst i världen på att dra nytta av digitaliseringens möjligheter. Det målet kommer vi aldrig någonsin kunna nå om vi inte fullt ut drar nytta av it i skolan. Men det är inte samma sak som att it alltid ska användas, i alla sammanhang. På senare tid har det presenterats nya forskningsresultat som visar att elever lär sig mer om man genomför mindre kunskapsprov ofta, jämfört med om de studerar materialet i böcker. Med it i klassrummet kan duktiga pedagoger också erbjuda ”lärverktyg” som ger elever alternativa sätt att lära.

TulsaConnect - Tulsa Web Hosting, Tulsa Colocation, Tulsa Data Center, Tulsa Rack Space, and Tulsa Cloud Hosting DATORN i UTBILDNINGEN Av:Bosse Andersson Trender för lärande IT blir mer och mer integrerat som stöd för kommunikation, informationssökning och publikation i allt fler människors vardagsliv - i arbetslivet och på fritiden. Verktygen och tjänsterna utvecklas till att bli allt mer användarvänliga. Hur påverkar detta lärandet i våra skolor? Bloggar blev riktigt heta under 2005. Det är bara synd att så få lärare använder bloggen tillsammans med sina elever. podsändningar Podcasts, eller podsändningar, är en ny företeelse som kom under förra året. "Jag kom över nr 2/2005 av Datorn i Utbildningen och läste med intresse artikeln om podcasting i skolor. lektion.se De flesta lärare har i alla tider delat med sig av sitt undervisningsmaterial som tex planeringar, övningar och egenproducerade texter. skriva sig till läsning Arne Trageton har turnerat flitigt runt om i Sveriges kommuner och dragit fulla hus. Du kan läsa mer om Arne Trageton här: Vad menar vi med IUP?

jul Jag är en sån som ääääälskar julen. Jag börjar gärna planera så smått i oktober och tycker att december är alltför kort för att hinna med allt skoj som jag vill hinna göra i juletid. (därmed inte sagt att jag inte stressar som er andra för att hinna få klart allt i tid, för det göra jag!) Idag börjar vi med lite julinspiration i form av adventskalendrar. På mitt jobb ska vi i år ha en mattekalender. När man ska välja kalender finns det lite att fundera över. Kanske ni vill fylla kalendern med något annat än aktiviteter? Utseendet på kalendern kan ju vara hur som helst egentligen, eftersom pengar inte växer på träd är det extra tacksamt med kalendrar man kan göra av material som redan finns på förskolan så här kommer några roliga, enkla och billiga förslag: Glöm inte att kika på gamla inlägg under etiketten jul, där finns massor av idéer!

Have Fun Teaching

Related: