background preloader

Videotanar

Videotanar

http://videotanar.hu/

Related:  My communities

Agóra Oktatási Kerekasztal Mi az Agóra Oktatási Kerekasztal? Az Agóra Oktatási Kerekasztalt több szakmai civil szervezet azért hozta létre, hogy megalkosson 2013 szeptemberéig egy olyan közoktatáspolitikai koncepciót, amely magába foglalja az egymással kompromisszumos módon egy platformra hozható, meghatározó szakmai és szakmapolitikai elképzeléseket, miközben semmilyen pártpolitikának nem veti alá magát. Széles alapokon nyugvó, a politika szabályaival is számoló, az oktatás igazgatásának kérdéseire is reagáló, a társadalom működése más szféráinak törvényszerűségeit is figyelembe vevő, a demokratikus részvétel feltételeinek létrejöttét is támogató oktatáspolitikai elképzelés megalkotása tehát a cél. Az Agóra létrehozóinak meggyőződése, hogy Magyarországnak hosszú távon működőképes, a politikai választások viharainak nem kitett, stabil alapelveket tartalmazó, a politikai erők által elfogadott oktatáspolitikai stratégiára van szüksége.

Invitations, Collages, Slideshows and Scrapbooks – Smilebox Realika Moodle, Mahara, ePortfolió közösség és konferencia) Ismét az Óbudai Egyetemen kerül megrendezésre a hazai eLearning immár hagyományosnak nevezhető konferenciája a MoodleMoot. A számos megszokott dolog mellett ez alkalommal egy kellemes meglepetéssel is szolgálunk: Ebben az évben a konferencia előadásain való részvétel ingyenes (előzetes online regisztráció szükséges). Az elmúlt években a Moodle Magyarország leggyakrabban alkalmazott eLearning keretrendszerévé vált. Gazdag eszközkészlete, sokoldalú integrációs lehetőségei, valamint a korszerű pedagógiai módszerek támogatása megerősítette a felsőoktatásban betöltött helyét és egyre nagyobb érdeklődést vált ki a közoktatás valamint a vállalati szektor részéről is. Kilencedik alkalommal hívjuk tanácskozásra (moot-ra) a magyar Moodle közösség tagjait és az érdeklődőket. Célunk az, hogy mindazt a tapasztalat, amely eddig felhalmozódott a különböző szakmai műhelyekben, közkinccsé váljon.

Online Presentation Tools Khan Academy Közösségi taneszközfejlesztés A 2003-ban az Országgyűlés által elfogadott Nemzeti Alaptanterv (NAT) tartalmában és jellegében az EU-s irányelveknek és a modern pedagógia alapelveinek megfelelő közoktatási képességfejlesztési célokat tartalmazott, anélkül, hogy korlátozta volna az iskolai tevékenységek szervezését (például nem írta elő a tantárgyi felosztást). Sajnos azok a taneszközök, amelyeket 2003 után hivatalosan a NAT-tal kompatibilisnek minősítettek, többnyire ennek ellenére nem ezeknek a képességfejlesztési céloknak a szellemében születtek, nem alkalmazkodnak a modern pedagógiai módszerekhez, és a tantárgyak szerinti szervezést is kőbe vésték. Az EU által támogatott, a modern kívánalmaknak megfelelő taneszközfejlesztések jórészt nem jutottak el a bevezetés fázisába. A fejlesztett taneszközök szerkesztés után teljesen nyilvánosak lesznek. Mint említettük, a fejlesztett taneszközöknek tartalmilag a 2003-as NAT képességfejlesztési céljaihoz kell igazodniuk. Minden egységnek modulokból kell felépülnie.

Hangoskönyvek ingyen! Letölthető Mp3-tananyagok iskolásoknak! Üdv a Tankönyvek blogon! - Tankönyvek Bajuszt rajzoltál a szereplőkre? Aláhúztad a lényeget? Egyáltalán kinyitottad? Vagy érdekes képek voltak benne? Izgalmas volt? Országos Állatvédőrség Alapítvány ‹ Bejelentkezés Országos Állatvédőrség Alapítvány Regisztráció | Elfelejtett jelszó? ← Országos Állatvédőrség Alapítvány Üdvözöljük az Országos Állatvédőrség Alapítvány felelős állattartás oktatással foglalkozó oldalán! Az oktatas.orszagosallatvedorseg.hu oktatási intézmények és közintézmények számára készült, amennyiben Ön állatvédelmi szervezet tagja vagy civil érdeklődő, kérjük Önt látogasson el a anyagok.orszagosallatvedorseg.hu weboldalra (regisztráció után érhetőek el az oktatási anyagok azon a portálon is). A tudásbázis regisztráció után érhető el!

Tanárakadémia.hu Neteducatio Kft. tanároknak. Pedagógus továbbképzés távoktatásban. Iskolatáska

Related: