background preloader

Desmos Graphing Calculator

Desmos Graphing Calculator

https://chrome.google.com/webstore/detail/desmos-graphing-calculato/bhdheahnajobgndecdbggfmcojekgdko

Digital teknik für alle! En mycket lyckad temadag har precis avslutats. Eleverna har lärt sig mer om konflikter i världen, sett filmer, lyssnat på elevers föredrag, lekt, samarbetat, skrivit texter och funderat på vad de själva och skolan kan göra för utsatta människor runt om i världen. Min grupps bidrag handlade om hur konstnärer, artister och författare genom tiderna försökt påverka beslutsfattare och dessutom ingjutit hopp. Uppgiften finns här.

Subtraktion Den här planeringsperioden har vi övat på att räkna subtraktion med uppställning och växling. Vi har övat på olika sätt. Genomgångar, filmklipp, Nomp, spel, mattepapper och matteboken har varit våra olika arbetssätt. I fredags gjorde vi ”Min utvärdering” för att få en extra koll på hur säkra vi är. Bästa webbsidorna för historialektioner Rome Reborn "Rome Reborn är ett internationellt initiativ vars mål är att skapa digitala 3D-modeller som belyser den urbana utvecklingen i det antika Rom från den första bosättningen i den sena bronsåldern (ca 1000 f.Kr.) till avfolkning av staden i tidig medeltid (ca . 550)."I "Gallery" kan du se bl a filmer av Antikens Rom i 3D-format.

Hur anpassar skolan sin verksamhet för elever med särskilda behov? Antalet elever med funktionsnedsättning i skolan har ökat. Ofta krävs det en diagnos för att få resurser, trots att skolan är skyldig att ge särskilt stöd efter elevens behov. För allas rätt till en inkluderande utbildning är planering och ett nära samarbete mellan vuxna viktigt. Det är några av slutsatserna som presenteras i en ny kunskapsöversikt om barn och elever med funktionsnedsättning. Elever med funktionsnedsättning är numera en stor och varierande grupp. Struktur i matematiken även utanför klassrummet En av fördelarna med att använda ett läromedel är att elever och deras föräldrar får en överblick och en struktur över det område i matematik man jobbar med. Flera föräldrar har efterfrågat någon typ av sammanfattning eller lathund för hur man räknar på olika sätt. Som jag tidigare skrivit om så tror jag att boken skapar en trygghet för att den ger struktur och man kan titta framåt och bakåt och se exempel på vad man ska kunna. Om man inte har en bok behövs en annan struktur. Under lektionstid är det jag som lärare som skapar strukturen genom att tala om vad målet är med lektionen och hela temat är, vad vi ska göra och hur jag kommer att bedöma det.

Skoldatateket i Sölvesborg: maj 2015 Vad innebär en fungerande elevhälsa och har den något med handledning att göra? Vad menar vi egentligen när vi pratar om elevhälsa och handledning? Vad står orden för? Så länge vi bara använder orden utan att ha reflekterat över vad de betyder för var och en så kommer vi aldrig vidare. Vi måste skapa en gemensam förståelse. Är handledning och elevhälsa något som angår alla?

Visar hur läroplanen kan tolkas med digitala glasögon Med projektet Hacka läroplanen! ville Karin Nygårds och Terese Raymond få fler lärare att inkludera internet och en digital dimension i undervisningen i alla ämnen. På webbplatsen Teacherhack.com har de därför samlat lektionstips och texter med exempel på hur kursplanerna i läroplanen Lgr 11 kan kopplas till en digital samtid. Det hela började som ett projekt för att få in programmering i grundskolan, men ju mer de satte sig in i frågan, desto mer insåg Karin Nygårds och Terese Raymond att de behövde ta ett bredare grepp. – Att bara kunna programmera är inte svaret på hur vi får digitalt kompetenta medborgare.

Plugga programmering viktigt för demokratin – Tror du vi kan få den att dansa?– Det går säkert. Det vore ascoolt. Undervisa med Google Earth Google Earth är ett fantastiskt mångsidigt verktyg. I skolans värld kan det användas på ett fleratal olika sätt --- säg det ämne som på intet sätt har att göra jordgloben. GE tillåter dig att med små medel göra såväl informativa, underhållande, som ibland hyfsat imponerande genomgångar.Lägger man ner sig lite --- trixar med bilder, lager, pins, polygoner, rutter och så vidare --- ja då blir det plötsligt riktigt roligt. Både för mig som lärare och, hoppeligen, för mina elever. Tülays IKT-sida: Bästa konverteringsverktygen Nitro Cloud Nitro Cloud är en gratis online-PDF-konverterare som kan konvertera PDF-filer till populära Microsoft Office-filformat. Du behöver inte ladda ner Nitro Cloud.

Kunskapsvägg åk 4-6 Nu har jag uppdaterat alla ämnen för åk 4-6. Även här har jag ändrat det som är reviderat i Lgr 11 men jag har också hittat en del småfel samt gjort någon ny skrivning (ser ni några fel hör gärna av er då det är lätt att missa). Eftersom det är en hel del som är lika i de tre no-ämnena biologi, fysik och kemi så har jag även gjort en gemensam fil där jag har satt samman det som är lika i det centrala innehållet i samma moln. Det hittar du under bilden Biologi, Fysik och Kemi.

Vill få fler att knäcka mattekoden – Många elever har problem med matten idag. Du kan alltid nöta in ett par glosor om du sitter tillräckligt länge men om man sitter hemma och kör man fast i matematiken kommer man oftast inte längre på egen hand. Vi tyckte att det saknades ett verktyg som eleverna kan använda när som helst och oavsett var de befinner sig, berättar Johan Thomas, en av grundarna av projektet Onlineakademin. Satsningen lanseras idag.

Related: