background preloader

Www.teachingenglish.org.uk/sites/teacheng/files/C607 Information and Communication_WEB ONLY_FINAL.pdf

Www.teachingenglish.org.uk/sites/teacheng/files/C607 Information and Communication_WEB ONLY_FINAL.pdf

Home Page Listening to students' spoken language | ETp I was flicking through John Hughes’s new book ETpedia, which aims to provide English teachers with 1,000 teaching ideas, and was pleased to see some very useful teaching ideas listed under user-friendly page headers like ’10 ideas to add variety to a reading lesson’, ’10 sources of listening material’, ’10 activities using the objects around you’, and ’10 activities for the topic of food’. But the page that caught my attention was ’10 ways to correct a spoken mistake’. While keeping it simple and easily understandable, this page was able to summarise the main issues and techniques related to correcting spoken language that we try so hard on teacher training courses like the CELTA to convey to trainees. Hughes states: “If you are presenting a new language item and you ask a student to produce a sentence with it in and they make a mistake, then it's clearly the right moment to correct the error. - Should I interrupt the students in full flow and point out the error now or do it later? 1. 2.

Le blog pour mes classes d'anglais au collège Smart List: 30 Ways to Learn Almost Anything Getting Smart is acknowledging people and organizations making a difference with the second annual Smart Lists. During October and November you’ll see about 20 ‘Best of’ lists, not in order, not exhaustive, just people we appreciate doing innovative work. Today we are recognizing 30 open resources for K-12, postsecondary, and anytime learning resources. Free & Open Education Resources, K-12 Postsecondary OER Academic Earth: free online courses from the world’s top universitiesiTunes U: view a course, make a courseSaylor: 250 college courses across 13 subject areasWriting Commons: Freshman English from USFConnexions: open library from RiceMIT OpenCourseWareWikipedia & WikiEducatorPhET Interactive SimulationsWashington State’s Open Course Library Project: resources for 42 courses Anytime Learning Coursera: the world’s best courses for free * This Smart List was published in partnership with Getting Smart Services. * Learn Capital Partner, # Getting Smart Partner, ** Board member or Advisor

Freedom Writers: Anne Frank A. Work with a partner. Choose the correct answer. Make guesses. The pair of students who score most points is the winner! 1. a. b. c. d. 2. a. 1929 b. 1931 c. 1932 d. 1934 3. a. b. c. d. 4. a. b. c. d. 5. a. 9 months b. 2 years c. 3 years d. 5 years 6. a. b. c. d. 7. a. b. c. d. 8. a. 18 b. 10 c. 12 d. 15 9. a. b. c. d. 10. b. c. d. 11. a. 1947 b. 1967 c. 1970 d. 1975 Key:1.b 2.a 3.b 4.d 5.b 6.c 7.a 8.d 9.d 10.a 11.a B. C. 1. 2. 3. 4. 5.

FORUM FOR ENGLISH LANGUAGE TEACHERS-FELT Teachers' Corner - Rapunzel -… - Hip Hop -… - A very nice Prezi… - Adaptation du… - Don't Give Me… - Halloween… - Tim Burton's… - Facebook - Friend… - 911 - Emergency… - I'm the next Master… - LVA - Prepartion… - MLK Day - The Obama daughters… - Organizin Bonjour, voici le détail d'un projet qui amènera les élèves à doubler un court métrage en tâche finale; dans cet exemple, il s'agit précisément du court métrage d'animation: "Vincent" de Tim Burton (1982) dont vous pouvez regarder l'oeuvre ci-dessous. Cette idée est née car je souhaitais amener ma classe voir l'exposition itinérante dédiée à l'oeuvre de Tim Burton et actuellement à la cinémathèque de Paris. Pour remettre la classe dans son contexte, quelques informations préalables sont nécessaires. - Dans le cadre du cours LELE (Littérature Etrangère en Langue Etrangère), ma collègue d'anglais avait déjà travaillé avec eux la notion du dualité d'un personnage, notamment grâce à l'étude de Dr Jekyll and Mr Hyde. - Par ailleurs, les élèves ont été sensibilisés tout au long de l'année par des activités "théâtre en anglais" au fait de jouer un texte en prenant les accents nécessaires à son interprétation. (1ère moitié du doc) Document 2B: Caption this! (2ème moitié du doc) Ex: "I love bats!"

25 maps that explain the English language English is the language of Shakespeare and the language of Chaucer. It’s spoken in dozens of countries around the world, from the United States to a tiny island named Tristan da Cunha. It reflects the influences of centuries of international exchange, including conquest and colonization, from the Vikings through the 21st century. Here are 25 maps and charts that explain how English got started and evolved into the differently accented languages spoken today. The origins of English 1) Where English comes from English, like more than 400 other languages, is part of the Indo-European language family, sharing common roots not just with German and French but with Russian, Hindi, Punjabi, and Persian. 2) Where Indo-European languages are spoken in Europe today Saying that English is Indo-European, though, doesn’t really narrow it down much. 3) The Anglo-Saxon migration 4) The Danelaw The next source of English was Old Norse. 5)The Norman Conquest 6) The Great Vowel Shift The spread of English Credits

It’s so unfair! Book 2 Situation 2 - Enjoy 3ème - Le blog de jespeaklenglish Mercredi 21 novembre 2012 3 21 /11 /Nov /2012 14:54 Il n'est pas toujours facile de varier les tâches d'écoute à proposer aux élèves. Celle-ci fonctionne plutôt très bien donc je vous la propose: elle concerne les dialogues de début de séquence de Enjoy 3ème "It's so unfair". Chaque dialogue donne lieu à une tâche d'écoute différente et permet à tous les élèves d'y trouver leurs comptes. Partager l'article ! inShare Par jespeaklenglish - Publié dans : Compréhension orale -Communauté : Professeurs d'anglais 0

Scuola, compattare l'orario... si può! Sperimentando una delle idee del Movimento delle Avanguardie Educative Stefania Chipa e Lorenza Orlandini - La Compattazione del calendario scolastico è una delle idee delle Avanguardie educative che a Novembre 2014, quando è stato lanciato il Movimento, ha destato timidi interessi; ma poi, nel corso dell’anno, ha raccolto molte adesioni da parte delle scuole adottanti. Partita con 3 scuole capofila - l’IIS "Luca Pacioli" di Crema (CR), il Liceo Linguistico e Istituto Tecnico Economico statale "Marco Polo" di Bari e l’IISS "Ettore Majorana" di Brindisi -, adesso conta 25 scuole che, da settembre 2015, sperimenteranno questa nuova organizzazione del tempo scolastico. Certamente il primo effetto derivante dall’introduzione della compattazione è lo scardinamento dell’organizzazione temporale della giornata scolastica e, per questa ragione, richiede una grande attenzione nella progettazione dell’orario; a cascata, però, interessa tutte le dimensioni che fanno parte della scuola. Robert Lynn Canady e Michael D. Stefania Chipa e Lorenza Orlandini Indire.it

Ressources Kit de survie: de nombreuses ressources rassembléesClassroom EnglishVocabulaire illustré à imprimer (et autres ressources pour le collège)Worksheets à imprimer: SuperteacherworksheetsBuild a wall _ ICI un exemple d’utilisationRoad signs et séquence pédagogiqueMovie maker : générateur de dessins animésEnglish listening lessons library onlineComic creatorISL collective : des fiches de coures et d’exercices tous niveauxCours de profs: des cours et exercices mis en ligne par des profs pour les profs EDU bases: recense les pratiques pédagogiques proposées par les académies afin d’accompagner le développement des usages des TICE, en relation avec les programmes des collèges et lycées. ZEPApprendre et enseigner en ZEP, dossier. Françoise CARRAUD ENT et usage des TICE dans le 34 Le manuel de Elearning pour les enseignants: de multiples ressources pour enseigner avec les TICE (livre que j’ai traduit) Ressources vidéo (Utube) avec exemples d’exploitation

Ripetizioni gratis: nasce in Toscana il 1° social network per gli studenti Ricomincia la scuola e torna il dramma della fisica, della matematica, del greco antico? Ogni anno decine di migliaia di studenti sono costretti a far investire alle famiglie consistenti somme di denaro in ripetizioni scolastiche, torna lo spettro dei debiti formativi, dei voti bassi, delle vacanze accorciate per studiare (o almeno dello spauracchio, che poi si passino davvero sui libri è da vedere…), ma intanto i soldi per le lezioni sono stati spesi, e i libri sono sempre più cari, e far tornare i conti è ogni mese più dura. Ma da quest'anno c'è un social network che promette di risolvere il problema (o almeno di alleviarne il peso), si tratta di Teach4Learn: la piattaforma ideata da un gruppo di ragazzi toscani dove chiunque può iscriversi gratuitamente mettendo a disposizione le proprie conoscenze in cambio di una o più ore di lezione. Sul sito si contano già 8932 utenti, 536 discipline e 76 guide.

Related: