background preloader

Fantastiska Föräldrar

Fantastiska Föräldrar
LATHUND FÖR PEDAGOGER med hoppiga, ofokuserade, tysta eller arga elever 1. Inta (eller pröva) positionen: Du ansvarar för att undervisa eleven som den är. Oavsett orsaker till att eleven är som den är. Den som tar ansvar kan också påverka, medan den som pekar på ansvar hos någon annan inte kommer påverka positivt alls. 2. 3. 4. 5. 6. 7. 8.

Lotusdiagran i planeringen för att nå målen | iPad i förskolan Lotusdiagran i planeringen för att nå målen I boken ”Lek och lär med surfplatta i förskolan” tar författarna Lena Gällhagen och Elisabet Wahlström upp ett fantastiskt bra sätt att få grepp om förskolans alla mål och hjälper oss att nå och synliggöra målen som vi jobbar med. De använder sig av Lotusdiagram där de har sorterat upp alla 30 mål från Lpfö-98 Här har jag försökt åskådliggöra Lena Gällhagen och Elisabet Wahlströms målsortering i ett lotusdiagram och deras tanke är att man utgår från diagrammet när man planerar och utvärderar en aktivitet. Planeringens Lotusdiagram skulle kunna se ut så här: Om LEnaNorgren Jag jobbar som IT pedagog i Kommundelen Holmsund Obbola för både förskolan och Skolan samt elevhälsan. Det här inlägget postades i Uncategorized.

F2 på Vretaskolan | Följ med när vi lär oss bokstäver och annat viktigt! Förskoleburken: Samlingsidéer (Jag har även lagt till en etikett som heter tips till samlingen där jag kommer stoppa inlägg som kan inspirera till aktiviteter i samlingen.) Vad har man samlingen till? Detta varierar ju runt förskolorna, men ofta är det just om att träffas, samla ihop sig och göra något gemensamt. Huvudsaken är att det är trevlig och roligt! Räkna barnen – vilka är här, borta? Lägga en sten i månadsburken Dra av ett blad i kalendern och kolla vilken månad, veckodag, datum och namnsdag (som ju är roligast) Ha en talsten som får gå runt och så får barnen berätta något (enligt instruktion, typ vad de gjort i helgen, eller helt valfritt) Besluta om saker : rösta och diskutera Prata om vilka regler ni har på förskolan Berätta för/förbered barnen på något som kommer hända på förskolan Prata om årstidstecken/senaste gången ni var i skogen! Sjunga! Läs ramsor. Rimma! Rörelsesånger! Ha önskesamling med önskeaktiviteter och sånger. Hunden och benet Gör en ringlek, ex bonden i vår by eller bro bro och breja. Sing! Rhyme!

0811_09_4

Related: