background preloader

Punt Avans: E-mailregels Avans: kort en zakelijk

Punt Avans: E-mailregels Avans: kort en zakelijk
Punt is een uitgave van Avans Hogeschool. Naast de website bestaat er ook een papieren editie die maandelijks verschijnt, met uitzondering van de schoolvakanties. De redactie werkt volgens beginselen van onafhankelijke journalistiek, zoals vastgesteld in het redactiestatuut. De redactie wordt terzijde gestaan door een Raad van Advies, die toeziet op de naleving van het redactiestatuut en fungeert als klachteninstantie. Redactie-adres: Hogeschoollaan 1, Breda, kamer HA001 Onderwijsboulevard 215, Den Bosch, kamer OE002

http://punt.avans.nl/

‘45 procent minder mail dankzij protocol’ Onderwijs28 juni 2013 11:57 |Het e-mailprotocol dat het Domein Onderwijs & Opvoeding van de HvA onlangs invoerde, is een groot succes. Althans, als we Jan Bouwma, docent en medeauteur van het protocol, mogen geloven. Tegen Onderwijsblad zegt hij dat de hoeveelheid mailtjes die hij krijgt – voorheen 90 per dag – door het protocol gereduceerd is tot 40. Steeds meer onderwijsorganisaties hanteren een e-mailprotocol om het digitale verkeer tussen docent en leerling te reguleren. TU Delta: 'Wetenschappelijke wangedrag van Rotterdamse hoogleraar' 09 oktober 2012 door HOP, Bas BellemanAantal keer bekeken: 655WEB ONLY In dossier: Vertrouwen in de wetenschap Verzonnen patiënten, onzorgvuldige wetenschap en verdwenen data. De onderzoekscommissie van het Erasmus MC velt een vernietigend oordeel over hoogleraar geneeskunde Don Poldermans. Zelf ontkent hij alles. Internist Don Poldermans was één van de wetenschappers die na Diederik Stapel van fraude werd beschuldigd. Hij zou gegevens van hartpatiënten hebben verzonnen voor een wetenschappelijke publicatie.

folia: Cvb heeft offi:mediabeleid vastgesteld.>‘Dit heet censuur. Ik ben niet van plan mij aan het beleid t >College van Bestuur heeft officieel mediabeleid vastgesteld.>‘Dit heet censuur. Ik ben niet van plan mij aan het beleid te houden.’ Univers: Poldermans reageert op onderzoek Commissie De frauderende hoogleraar/internist van het Erasmus Medisch Centrum heeft het zwaar te verduren. In het rapport schrijft de commissie die zijn wangedrag onderzoekt dat Poldermans zich schuldig maakt aan ‘ernstig wetenschappelijk wangedrag’. Hij zou studiegegevens van 169 patiënten hebben verzonnen.

Foliaweb: HvA waarschuwt medewerker voor journalist Organisatie21 juni 2013 14:07 |De HvA lijkt er alles aan te doen om haar imago smetvrij te houden. Hoe ga je om met de media? De hogeschool is niet te beroerd om haar medewerkers hierin wat tips te geven. Sinds kort staat er een zeer specifiek mediabeleid op de website. Wie is de journalist? Voor welk medium belt hij of zij? Commissie: promovendi Poldermans onschuldig Onderzoekers rond de Rotterdamse oud-professor Don Poldermans hebben zich niet schuldig gemaakt aan onzorgvuldigheid. Dat is het oordeel van een speciale commissie, die vijf studies bestudeerd heeft van de vorig jaar ontslagen internist en geneeskundige van het Erasmus MC. Volgens de commissie was het voor de promovendi die met Poldermans aan de publicaties werkten niet goed mogelijk om zijn werkwijze aan de orde te stellen, omdat ze van hem afhankelijk waren. De proefschriften van de onderzoekers worden dan ook niet gediskwalificeerd. Poldermans heeft zelf wel onzorgvuldig gehandeld en wetenschappelijk onjuist gerapporteerd. Vorig jaar bleek dat de voormalige hoogleraar van het Erasmus Medisch Centrum Rotterdam gefraudeerd had.

College Tour levert studenten geen nieuwe inzichten op De Uithof werd donderdagavond overspoeld door studenten en journalisten die allemaal bij het televisieoptreden van Holleeder in College Tour wilden zijn. In collegezaal Megaron in het Educatorium wist Willem Holleeder vakkundig vragen van studenten te ontwijken. Een op het eerste oog zwaarbeveiligd Educatorium, donderdagavond 19:00. Volgens de laatste geruchten is dit de plek waar het televisieoptreden van Willem Holleeder plaatsvindt. Studenten worden door de ene na de andere journalist aangeklampt.

Foliaweb: ‘Wetenschappelijk wangedrag hoogleraar Rotterdam Wetenschap9 oktober 2012 12:01 |De voormalige Rotterdamse hoogleraar Don Poldermans heeft zich met zijn onderzoeksgroep schuldig gemaakt aan ‘ernstig wetenschappelijk wangedrag’. Dat is de conclusie van een onderzoekscommissie die de handel en wandel van de internist onder de loep nam, zo meldt de Volkskrant dinsdag. De onderzoeksgroep uit het Erasmus MC zou de studiegegevens van 169 patiënten hebben verzonnen.

Hogeschool Verbiedt Klachten Op Sociale Media Hogeschool Avans wil niet dat via sociale media negatieve berichten over de school naar buiten worden gebracht. Dit is opgenomen in de huisregels voor komend schooljaar. "Als student of medewerker mag je uiteraard actief zijn op social media", aldus Avans in de huisregels. "Uitgangspunt is dat je hierbij de volgende spelregels in acht neemt." In een filmpje van de school wordt een voorbeeldbericht aangehaald van berichten die niet langer toegestaan zijn. ‘Ernstig wetenschappelijk wangedrag oud-hoogleraar Erasmus’ Poldermans werd in november 2011 door het EMC op non-actief gezet. Foto ANP ? Robert Vos Binnenland Internist en hoogleraar Don Poldermans, die vorig om wetenschapsfraude werd ontslagen bij het Erasmus MC, “was niet op zoek naar de waarheid, maar naar interessante bevindingen”.

Related: