background preloader

PUNT: 'Wetenschappelijk wangedrag van hoogleraar'

PUNT: 'Wetenschappelijk wangedrag van hoogleraar'

TU Delta: 'Wetenschappelijke wangedrag van Rotterdamse hoogleraar' 09 oktober 2012 door HOP, Bas BellemanAantal keer bekeken: 655WEB ONLY In dossier: Vertrouwen in de wetenschap Verzonnen patiënten, onzorgvuldige wetenschap en verdwenen data. De onderzoekscommissie van het Erasmus MC velt een vernietigend oordeel over hoogleraar geneeskunde Don Poldermans. Zelf ontkent hij alles. Internist Don Poldermans was één van de wetenschappers die na Diederik Stapel van fraude werd beschuldigd. Hij zou gegevens van hartpatiënten hebben verzonnen voor een wetenschappelijke publicatie. Er zijn maar twee mogelijkheden, meent de commissie. Dus is er sprake van “ernstig wetenschappelijk wangedrag”. Er zijn slechts vijf studies onderzocht. In de Volkskrant slaat Poldermans van zich af.

Mind of an Anarchist Waar haal jij je creati[e]ve skills? Hier zijn 5 tips Een overvloed aan inspiratie en creativiteit: dat is toch wat onze klanten en de gebruikers van onze apps verwachten, niet waar? Het is echter niet altijd even eenvoudig om in de juiste flow te raken. Hier zijn vijf tips die jou kunnen helpen om de juiste balans te vinden tussen productiviteit en creativiteit. 1 – Lees, luister, kijk en krabbel je notebook vol Op de trein, op het vliegtuig, in het park, op een terrasje. Wanneer je een inspirerend boek in de hand hebt of wanneer je enkele leerrijke conference video’s bekijkt, noteer dan meteen de ideeën die je te binnen schieten voor je eigen projecten, in een overpriced maar uitnodigende rode moleskine bijvoorbeeld. 2 – Reis Om de zoveel tijd heb ik nood aan een trip naar het buitenland. Reizen verruimt niet alleen je blik op de wereld rondom je, het zorgt er eveneens voor dat je nieuwe ideeën kan opdoen voor je volgende ontwerp of creatie. Propagandaposters in felle kleuren en met veelzeggende symbolen kleuren er de straten. Joris Hens

Univers: Poldermans reageert op onderzoek Commissie De frauderende hoogleraar/internist van het Erasmus Medisch Centrum heeft het zwaar te verduren. In het rapport schrijft de commissie die zijn wangedrag onderzoekt dat Poldermans zich schuldig maakt aan ‘ernstig wetenschappelijk wangedrag’. Hij zou studiegegevens van 169 patiënten hebben verzonnen. Het fraudegedrag van de Rotterdamse internist kwam vorig jaar al aan het licht waarna hij ontslagen werd in het ziekenhuis. De commissie deed onderzoek naar vijf studies van Poldermans. Ook gold volgens de internist voor sommige onderzoeken geen bewaarplicht in de tijd dat deze werden uitgevoerd.

henkhogeweg 7 Tactics for Open Innovation The last decade has seen the rise of collaboration as a by-word for innovation success. This is now often referred to as ‘open innovation’ which we define as sharing the risks and rewards of innovation with others. This may sound simple enough and yet in our experience many large organisations struggle with implementing it as open innovation is it can be highly counter-cultural and disruptive. In this short article we present seven tactics and incentives that can really help to spark open innovation success. 1. Most people feel pretty comfortable with the idea of spreading the risks of innovation with others, however more interesting and difficult is how we collectively share the rewards. 2. There are several good recent studies about what motives people to participate in collaborative projects (e.g. 3. Whilst open innovation is ultimately about creating new value better, cheaper and faster, don’t mistake this for getting something for nothing. 4. 5. 6. 7. Summary

Commissie: promovendi Poldermans onschuldig Onderzoekers rond de Rotterdamse oud-professor Don Poldermans hebben zich niet schuldig gemaakt aan onzorgvuldigheid. Dat is het oordeel van een speciale commissie, die vijf studies bestudeerd heeft van de vorig jaar ontslagen internist en geneeskundige van het Erasmus MC. Volgens de commissie was het voor de promovendi die met Poldermans aan de publicaties werkten niet goed mogelijk om zijn werkwijze aan de orde te stellen, omdat ze van hem afhankelijk waren. De proefschriften van de onderzoekers worden dan ook niet gediskwalificeerd. Poldermans heeft zelf wel onzorgvuldig gehandeld en wetenschappelijk onjuist gerapporteerd. Vorig jaar bleek dat de voormalige hoogleraar van het Erasmus Medisch Centrum Rotterdam gefraudeerd had. De commissie concludeert dat de onderzoeksgroep van Poldermans grote reputatieschade heeft geleden. Het volledige rapport is hier te lezen.

henkhogeweg Citaten.net citaten, quotes, uitspraken en wijsheden Foliaweb: ‘Wetenschappelijk wangedrag hoogleraar Rotterdam Wetenschap9 oktober 2012 12:01 |De voormalige Rotterdamse hoogleraar Don Poldermans heeft zich met zijn onderzoeksgroep schuldig gemaakt aan ‘ernstig wetenschappelijk wangedrag’. Dat is de conclusie van een onderzoekscommissie die de handel en wandel van de internist onder de loep nam, zo meldt de Volkskrant dinsdag. De onderzoeksgroep uit het Erasmus MC zou de studiegegevens van 169 patiënten hebben verzonnen. De onderzoekscommissie heeft zich volgens de krant beperkt tot vijf studies die onder leiding van de hoogleraar stonden. In de krant verdedigt Poldermans zich door te stellen dat een deel van het archief buiten zijn weten door het Erasmus MC is opgeruimd. In diezelfde periode kwam ook de grootschalige fraude van de voormalige Tilburgse hoogleraar sociale psychologie Diederik Stapel aan het licht. Lees ook het interview met Kees Schuyt in Folia Magazine.

Related: