background preloader

Body Evolution

Body Evolution

http://www.youtube.com/watch?v=17j5QzF3kqE

Related:  Källkritik och bildmanipuleringinfo ou intox?

Lätt att fejka en nyhet På webben är det lätt att publicera innehåll som ser ut som journalistik, men inte är det. Guldåldern för fejkade nyheter är nu. Facebook och Google hjälper sajterna få klick och göra pengar. I dag är det väldigt lätt att göra och publicera nyheter.

Barnfilmer där stereotypa föreställningar ställs på ända Rättviseförmedlingen hjälpte en efterlysare som var på jakt efter barnfilmer som lyfter fram ett annat samhälle än det heteronormativa och/eller där stereotypa föreställningar ställs på ända. Här är listan! Här är Storken – Jakob, 20, lurade hela Sverige På kort tid fick en ung man Sverige att koka med sina absurda låtsasnyheter och debattartiklar från ”arga extremfeminister”. Hans motiv? Kicken och klicken. – Det är otroligt roligt när något man skrivit ihop på en timme diskuteras av halva Sverige, och till och med kommenteras av politiker, säger Jakob till Viralgranskaren. ►LÄS MER: Nej, Gudrun Schyman vill inte förbjuda skägg Han förstår de som går på fejkartiklarna, men vissa upprörda kommentarer får även honom att häpna.

En gedigen lista på normbrytande tv-serier Vi fick in ett önskemål om att göra en bred efterlysning på normbrytande tv-serier. Normbrytande i till exempel handling, vem som skrivit, regisserat, skådespelat eller skildrats. Oj vad det kom tips! Voilà, här är dom: Har du hamnat på listan av misstag, har du tips på fler personer som borde stå med här eller vill du uppmärksamma oss på ett namn du inte tycker platsar på listan? Maila info@rattviseformedlingen.se löser vi det! Klassiska fotomanipulationer – Konspiration 58 Kurre Hamrin har precis gjort sitt berömda 3-1-mål mot Västtyskland i semifinalen, VM 1958. TV-kameran panorerar ut över helt nybyggda Ullevi i Göteborg som kokar av glädje. Hemmanationen är på väg mot VM-final och programbladen viner i luften. Under ett kort ögonblick skymtar ett par byggnader utanför stadion förbi. Vad var det egentligen för höga tvillingbyggnader som stack upp så i 50-talets Göteborg? Vad säger arkiven?

Dokumentärfilmer om könsroller, jämställdhet och genus En gymnasieklass hörde av sig till oss och ville ha tips på dokumentärfilmer. De hade nyligen börjat snacka genus i skolan och ville därför ha tips på dokumentärer som handlar om könsroller, jämställdhet och genus. Här är listan med de tips vi fick in: Här är andra klipp på ämnet: We should all be feminists – Chimamanda Ngozi Adichie TEDxEuston: Violence against woman – it’s a men’s issue: Jackson Katz at TEDxFiDiWomen – Se mig – Ta mig – Sverige! gäst: Ola Salo – Tusen gånger starkare (spelfilm av Peter Schildt)– Se även Dokumentärfestival där gymnasieklasser kan anmäla sig gratis:

Omfattande plagiat i hyllade podcasten Svenska mordhistorier Svenska mordhistorier innehar plats sex bland Sveriges tio mest populära podcasts och har enligt dem själva mer än 200 miljoner lyssningar sedan starten 2016. Idag har den populäre programledaren Sebastian Krantz gjort över 150 avsnitt som i detalj går igenom turerna runt kända och okända svenska mord, genomfört en Sverige-turné med liveshowen Avsnitt noll och nyligen gett ut en bok – Svenska mordhistorier – med 12 av podcastens mest populära avsnitt i litterär bearbetning av journalisten Cyril Hellman. Omfattande plagiat

Related: