background preloader

Learn to code

https://www.codecademy.com/

Related:  KodningProgrammingProgrammeringAlltagsHilfen

Så funkar internet Vad är det som finns överallt och som alla använder hela tiden? Internet så klart! Men vad är det egentligen? Hur fungerar det och vem kom på det? Börja skriva kod med Code Combat När man introducerar programmering i skolan tillsammans med elever är blockprogrammering ett perfekt alternativ. Då använder eleverna färdigprogrammerade block som de sätter ihop i ett specifikt mönster för att få en viss bestämd händelse att ske på datorskärmen. På det sättet får eleverna en uppfattning om hur internet och tex datorspel fungerar och är uppbyggda. Att det inte är något magiskt, att datorn gör precis det man säger till den/programmerar den att göra, inget annat. Och blir det inte som man har tänkt så är det inte datorns fel, utan det är något man sagt åt den på fel sätt att göra, felprogrmmerad.

mBot mBot är en robot med en spännande allt-i-ett-lösning om man vill kombinera programmering, elektronik och robotbyggande! Roboten kommer som en byggsats som enkelt monteras ihop. Ingen lödning krävs. Den programmeras sedan i Scratch eller Arduino IDE. Programmering i förskolan?  På dagens träff med mina ikt-piloter från förskolorna i Lysekils kommun prövade vi Bee-Boot, min nya leksak. Det är ett litet robot-bi som man kan programmera på ett enkelt sätt. Jag såg detta bi( eller en kompis till den) förevisas när jag besökte WETT2014 i Kungsbacka för ett litet tag sedan och kände genast att detta var något för oss. Bild lånad från webbsidan som säljer denna Bee-boot: hos.se Bee-Boot blev en succé på vår ikt-träff! Mycket skratt och diskussioner, samarbete på hög nivå. På bilden ser ni hur förskolechefen Theresa fick prova på att programmera Bee-boop när hon tittade förbi.

Kodning är enklare än du tror! Serien Kan du koden hjälper dig att komma igång med programmering. Det är enklare än du tror och dessutom roligt! I serien lär vi oss bland annat grunderna i kodning, kodning i olika program och programmering av robotar. Introduktion I första delen av serien berättar Linda Mannila om grunderna i kodning. Programmering är mycket mer än bara kodning. Programmeringsverktyg Man programmerar genom olika block som sätts ihop. Eftersom blocken måste passa, är det lätt att göra en kod som fungerar.Scratch är utformad speciellt för åldrarna 8 till 16, men används av människor i alla åldrar. Alla kan gå på en introduktionskurs i Scratch här på Webbstjärnan. Här hittar du Youtube-filmerna: Barnhack: Kom igång med Scratch Code.org har färdiga lektionsplaneringar där vi kan programmera direkt genom block-kodning. Khan Academy Computer Science

Resurser - Kodknäck Webbsajter där du kan lära dig programmering Kodboken – www.kodboken.se Code.org – code.org Programvara för programmering Scratch (online och kräver dator med Flash) – scratch.mit.edu Scratch Jr (app) – Google Play | App Store En Yeah-lektion Inför min första lektion i programmering med elever tittade jag bland annat på code.org-filmen här närmast nedan och tyckte att bilden som målades upp var lite väl käck med äppelkindade amerikanska barn som jublande ropade "Yeah!". Jag bestämde mig för att skapa ett lärarkonto (det gick supersnabbt med Google-konto) och skapa en "Sektion" det vill säga ett arbetsområde och jag valde att starta med området "Hour of Code". Varje elev fick ett eget konto och att ge eleverna egna konton gick också supersnabbt. Jag bara klistrade in en lista med elevernas förnamn och så hade mina 23 elever var sitt elevkonto och jag kunde skriva ut små lappar där deras kontouppgifter fanns. Efter allt vanligt lokalt krångel med inloggning och internetuppkoppling kunde eleverna starta med själva arbetet med Hour of Code. Det arbetet gick bara hur bra som helst.

LUNDS TEKNISKA HÖGSKOLA Jag förstår Den här webbplatsen använder kakor för att ge dig som besökare en bättre användarupplevelse. Genom att surfa vidare på denna webbplats godkänner du att vi använder kakor. Läs mer om kakor lu.se Genvägar Skitch Få uppmärksamhet Fokusera snabbt på det viktiga med anteckningar och markeringar. Säg det med färre ord Digitala lektioner – IIS Digitala lektioner är ett material för lärare som du kan använda när du förbereder lektioner eller när du undervisar kring digital kompetens i ditt ämne. Prova själv – det är gratis! IIS ansvarar för personuppgifter såsom e-postadress som du lämnar till oss när du registrerar dig för nyhetsbrev. Ändamålet med behandlingen av personuppgifterna är att IIS, eller den IIS har anlitat, ska kunna tillhandahålla och administrera e-postadresserna och därmed ge dig tillgång till Digitala Lektioners nyhetsbrev. IIS kan komma att använda dina personuppgifter för att marknadsföra IIS andra evenemang och tjänster. Den lagliga grunden för behandlingen är ditt samtycke.

Google Cardboard – första testet När Google Cardboard kom för några månader sedan så tyckte jag det var hur häftigt som helst. Det är ju genialt att använda telefonen istället för någon dyr kommersiell lösning.. Och att man bygger den själv, av saker som är enkelt att få tag på. Jag var helt såld.

Related: