background preloader

Moobis.se Din favorittjänst när du vill starta skolblogg - moobis.se

Moobis.se Din favorittjänst när du vill starta skolblogg - moobis.se

http://moobis.se/

Related:  IT tipsmariarydne

Lärarspindeln gör lärares lärresurser sökbara Under de senaste par, tre åren har jag vid flera tillfällen tagit upp det arbete som syftar till att bygga en digital infrastruktur för den svenska skolan. Jag har skrivit om it-standarder för lärande, styrdokumenten i molnet, öppen länkad data för skolan och Skolfederation. Allt det här vilar på internationella standarder och lägger en både stabil och flexibel teknisk grund för den fortsatta pedagogiska utvecklingen. Fredrik Paulsson, docent vid Institutionen för tillämpad utbildningsvetenskap på Umeå universitet, är en av dem som har en central roll i det här arbetet. Tillsammans med övriga medlemmar i Learning Infrastructure Research Group har han tagit fram tekniska lösningar som gör digitala lärresurser lätt tillgängliga och möjliga att koppla till skolans styrdokument och annan relevant information. Söktjänsten Spindeln, som drivs av Skolverket, är ett viktigt resultat av deras insatser.

Bästa digitala adventskalendrarna Bästa digitala adventskalendrarna 2015 Pixelcat Bästa julkalendern på nätetav Gunilla "fotofinnaren.se" Dahlblom "Här kommer jag att berätta, rimma och tipsa varje dag fram till jul! Förstå kunskapskraven På arabiska: Att utveckla ett resonemang i svenska Att resonera om något innebär att du fördjupar din åsikt genom att förklara hur du kom fram till den. Det här är något som du har stor användning av att kunna i skolan, men också på fritiden när du ska argumentera för... Att utveckla ett resonemang i svenska Att pröva och ompröva i slöjd Att pröva och ompröva är något du gör när du gör en massa olika saker – när du spelar spel, lagar mat eller gör om ett klädesplagg till exempel.

Öppna digitala lärresurser - OER - goeasy Här hittar du material och verktyg som du kan använda i undervisningen för att skapa nya moderna lektioner. Surfa runt och låt dig inspireras av filmerna och webbsidorna som finns samlade här. Under fliken "Verktyg på Internet" hittar du verktygen med vars hjälp du kan skapa Blended Learning eller Flipped Classroom lektioner och under "Digitala lärmetoder" hittar du tips på hur du själv kan skapa flippade lektioner eller hur connected learning förändrar pedagogiken och didaktiken i den moderna skolan för det 21:a århundradet! När du registrerat dig kan du skapa mötesplatser tillsammans med dina kollegor eller elever och med de inbyggda verktygen bygga en kunskapsbank som sedan kan delas med alla andra eller bara inom en begränsad grupp.

Steg-för-steg-guide: Så här gör du för att skydda privatlivet på Facebook Om du inte vill att vem-som-helst ska kunna ta del av all den personliga information som delas om dig på Facebook gäller det att klicka i exakt rätt rutor i sekretessinställningarna. Så här gör du: Kontrollera vem som får se logginlägg från andra i din profil1. Välj "sekretessinställningar" på den lilla neråtpilen längst upp till höger på Facebook-sidan.2. Hitta rubriken "Så här samverkar du" och klicka på den.3. Välj själv alternativ på den nedersta fliken.

Patricia Diaz Så blev det då dags att summera året som gått. Måste ju hålla traditionen vid liv, har ju även sammanfattat tidigare år i den här bloggen – här finns 2011, 2012, 2013 och 2014. Världen Det är svårt att tänka tillbaka på 2015 utan att tänka på flyktingkatastrof, krig och terror. Verktyg som underlättar min lärarvardag Att arbeta som lärare är oerhört roligt och inspirerande. Att också få lov att arbeta med den digitala tekniken i lärandet och undervisningen gör att ens arbete blir än roligare. Det tycker i alla fall jag.

Passar du in, lille vän? I 136 år, sedan 1878, har vi haft skolplikt i Sverige. På många sätt är ju det helt fantastiskt och det har hjälpt till att jämna ut kunskapsklyftor och gett nya möjligheter till stora delar av befolkningen. Men sett lite så här i backspegeln kan man ju fråga sig vad som har kommit med “på köpet”. Vad är det som händer med många barn i skolan? Varför är det så många barn som behöver extra resurser i förskola/skola? Godaste cheesecake Hej hej Tittar in här efter förbi toppendag i huvudstaden, där jag träffat fina bloggkollegorna här på Damernas Värld. Och en rundtur på Bonnier redaktionen, vilket var jättekul att få träffa alla och se hur de jobbar.

Related: