background preloader

Startsida

Startsida

http://www.brottsrummet.se/sv/startsida

Related:  Samhällskunskap

Instagramdom dyrt för förälder Skadeståndskravet i det uppmärksammade Instagram-målet i Göteborg är nu fastställt. Och det slår hårt mot den yngre flickans mamma, som nu måste betala 150.000 kronor. Mamman blir så kallat ”solidariskt betalningsansvarig” för det skadestånd som flickan dömts att betala. Två flickor, då 15 och 16 år, dömdes i juni i fjol i Göteborgs tingsrätt för grovt förtal till ungdomstjänst och ungdomsvård. Miljömål - lärarhandledningar under skola De svenska miljömålen handlar om att skapa en utveckling som är miljömässigt hållbar på lång sikt. Att undervisa med koppling till olika miljömål är ett sätt att få in miljödelen i undervisningen om hållbar utveckling. Här hittar du lektionsupplägg om miljömålen; ett för varje miljökvalitetsmål och ett upplägg vardera för generationsmålet och själva miljömålssystemet. Klicka på bilden för respektive miljökvalitetsmål nedan, eller på länkar till höger och längst ned på sidan för att komma till lektionsuppläggen.

Världshaven, Om haven Om haven Du kanske har hört påståendet att människan vet mer om månen än havsdjupen. Det låter konstigt eftersom månen ändå är ute i rymden och haven runt omkring oss, men det är faktiskt sant. Påföljd för brott i Sverige De påföljder för brott som används i svensk rätt är enligt 1 kap 3 § brottsbalken straffen böter och fängelse samt villkorlig dom, skyddstillsyn och överlämnande till särskild vård.[1] Fängelse är att anse som ett svårare straff än böter, villkorlig dom och skyddstillsyn.[2][3] Övriga påföljder får tillämpas trots att de inte är nämnda i bestämmelserna om de särskilda brotten.[4] När någon döms för flera brott, skall rätten döma till gemensam påföljd för brotten, om inte något annat är föreskrivet.[5] Vid val av påföljd skall rätten fästa särskilt avseende vid omständigheter som talar för en lindrigare påföljd än fängelse.[6] Ålder och påföljder[redigera | redigera wikitext] För brott som någon begått innan han eller hon fyllt arton år får rätten döma till fängelse endast om det finns synnerliga skäl.

Bästa webbsidorna för historialektioner Rome Reborn "Rome Reborn är ett internationellt initiativ vars mål är att skapa digitala 3D-modeller som belyser den urbana utvecklingen i det antika Rom från den första bosättningen i den sena bronsåldern (ca 1000 f.Kr.) till avfolkning av staden i tidig medeltid (ca . 550)."I "Gallery" kan du se bl a filmer av Antikens Rom i 3D-format. Konstverk som källa Med konstens hjälp kan du studera stadens utveckling. Särskilt viktiga är de äldre konstverken, de som gjordes innan det fanns fotografier. Tillsammans med kartor, fotografier och föremål kan de berätta om Stockholms omvandling och hur den har inverkat på människors liv i staden. Små detaljer kan avslöja oanade sammanhang och bidra till att vår kunskap om Stockholm ökar. När du vill använda konstverk som historisk källa ska du tänka källkritiskt.

Statsbudgetens inkomster - Ekonomifakta Senast uppdaterad: 2018-04-16 av Fredrik Carlgren Publicerad: 2018-04-16 Filmarkivet Konungens af Siam landstigning vid Logårdstrappan Den första svenska filmen upptagen av fotograf Ernest Florman. Kung Oscar II välkomnar kung Chulalonkorn av Siam, nuvarande T... Oidentifierad dokumentärfilm Trekungamötet i Malmö En oidentifierad dokumentärfilm som visar bilder från Malmö vid tre olika tillfällen.

Related: