background preloader

Venture Lab Designing a New Learning Environment - Lectures

Venture Lab Designing a New Learning Environment - Lectures
Sign In Sign Inwith your Comcast account Sign in with your NovoEd password Forgot Password? or Sign in with Facebook Sign in with Google Sign in with O365 Don't have an account on NovoEd?

Den oändliga historien Just när det kändes som att samtalsklimatet blivit mildare, som att barns rättigheter hamnat lite mer i fokus och vuxnas oro lite mer i bakgrunden slår Nyhetsmorgon i tv4 till med full kraft. De har en barnpsykolog som svarar på tittarnas frågor ibland och idag valde hon att prata om nätpedofiler. Ni får själva se klippet och göra er en uppfattning men i min värld var det som att kliva fem år tillbaka i tiden. Märkligt nog var hon påläst. Men slutsatserna, att det är skitfarligt för alla hela tiden, de grundar sig inte på de fakta hon redovisade. Psykologen fokuserar mycket på sin egen oro och det verkar vara vuxnas oro som är det viktiga. Det är väldigt tråkigt att ett tv-program med så många tittare avslutar med råd direkt från 90-talet.

iBooks Ideas I was intrigued that a few people saw my recent article about iBooks Author as a criticism (in the negative sense). That wasn’t my intention at all, and indeed I’m very enthusiastic about the ecosystem (iBooks Author, its file format, iBooks 2 as a reader/viewer, and the iBookstore as a storefront and delivery mechanism). My piece simply acknowledged that, as in any situation, there are trade-offs to be made, and that a book isn’t a project to be undertaken lightly or without due consideration. I’ve thought about it a bit more, and I’m becoming increasing aware that the interactive features of iBooks 2 could be game-changing for many genres of book – not just textbooks. Earlier today I posted a list of fifteen suggestions, and received a few more in response, and thought I’d write up that list to hopefully inspire potential authors and even traditional publishers. Choose Your Own Adventure. And so forth. Footnotes:

10 skarpa digitala tjejer att följa på nätet | judithwolst.se Skrivet av Judith den Wednesday, August 15, 2012 · 5 kommentarer Om ni inte redan följder dessa vassa tjejer är mitt tips att göra det! Heidi Harman: Entreprenör och medgrundare till Geek Girl. Annika Lidne: Annika har jobbat digitalt längre än de flesta & har stenkoll på Sociala Medier, API:er, kod & annat spännande. Sara Öhman: Förutom att jobba med sociala medier & e-handel så spottar den här tjejen ur sig intressanta bloggposter här och här. Anna Oscarsson: Anna är en driven Malmöbaserad entreprenör och mycket inspirerande individ! Paula Marttila: Följ Paula på Twitter och läs hennes blogg om du vill hålla koll på den digitala startup-scenen. Therese Reuterswärd: Vill du hänga med i vad som händer får du inte missa pålästa “TrulyTherese” på Twitter eller hennes blogg. Helen Alfvegren: Den som är intresserad av kombinationen digitala medier och klänningar kommer att älska att följa “Rockspindeln”; Twitter & blogg! Bild Flickr cc

The Best of Teachers Web Tools Maker movement på global och lokal frammarsch | Stockholm Makerspace av Filippa. Vad har NASA-ingenjörer, experimentella konstnärer, elektriker, papperskonstnärer, mjukvaruutvecklare och tusentals barn gemensamt? Jo, i allt större utsträckning identifierar de sig själva som ‘Makers’ och som del av The Maker movement, en global subkultur som växer explosionsartat ur dess vagga i USA. Rörelsen som kallas ‘The Maker movement’ är orienterad mot alla former av D.I.Y (do-it-yourself) och D.I.W.O (do-it-with-others) och genomsyras av viljan att praktiskt förstå hur saker funkar (och såklart, en önskan att få saker att funka bättre). Praktik som ‘inkörsport’ till teori. Genom att värderingsfritt närma sig skapande och idéer från två håll (i växelspelet mellan teori och praktik), för rörelsen med sig en inkluderande och breddad syn på kreativitet och intelligens, komplexa egenskaper som inte alltid bäst tas tillvara och förädlas inom ramen för dagens stora och ibland trubbiga utbildningssystem. Internet+Real life=SANT. “The maker movement” har medvind.

Så slipper du bli en IT-brottsling Får jag visa SVT Play i klassrummet? JA. Det går bra att visa program från SVT och andra webb-tv-kanaler i klassrummet. Kan vi ha filmkväll i aulan? NEJ. Får jag visa Youtube-klipp? NJA. Tidningar & böcker Får jag skriva ut artiklar från webben… JA. Den så kallade 15/15-regeln säger dock att det max är tillåtet att använda motsvarande 15 A4-sidor från samma källa per elev och läsår. … och spara dem digitalt? NJA. Får jag använda Wikipedia? JA. För att göra det mer komplicerat finns det lite olika Creative Commons-licenser med olika reservationer. Blogg & hemsida Kan jag blogga om mina kollegor? JA. Är det tillåtet att lägga ut bilder på eleverna? JA. Kan jag lägga länkar på bloggen? JA. Presentationer Får jag använda bilder i en presentation? JA. Får jag publicera mitt eget material på internet? NJA. Förutsättningen är att det inte innehåller upphovsrättsskyddat material. Får jag lägga in musik i en presentation? NJA. Program Får jag kopiera datorprogram? NEJ.

Storyjumper | I vår bokhylla Min bok handlar om Aliens som hamlar i fängelse. här kommer min rymdbok Rymdalians planet Jag är så trött på IT! « matteochno 13 Feb Jag jobbar på en skola, i en kommun som satsat på IT i skolan. Det tackar jag för men nu är jag så himla trött på allt snack om IT. Missförstå mig rätt, jag gillar ju IT men jag är så himla trött på hela tiden prata om IT som om det fanns något alternativ. De lärare som använder vanliga tryckta böcker, randiga eller rutiga papper, pärmar och färgpennor, de behöver aldrig försvara sig. Det skapas inga lärartävlingar i stil med ”ett pris som delas ut till den lärare som visat hur man framgångsrikt kan integrera skolbänkar på ett förtjänstfullt sätt i sin undervisning”. Året är 2013! Jag skulle försöka förklara för en 4-åring i min närhet vad IT är…det lyckades jag inte trots att jag är lärare. Jag har ju den fantastiska förmånen att få åka runt och berätta för andra lärare om hur jag jobbar och detta ger mig massor! Så slutsnackat om IT? Hur får vi en ökad måluppfyllelse i svensk skola? Så många frågor…jag vet svaret… men på samma sätt som svaret hade kunnat vara:

Related: