background preloader

VIRKNÅLEN OCH MAJSKROKEN

VIRKNÅLEN OCH MAJSKROKEN

http://virknalenochmajskroken.blogspot.com/

Related:  Stickning & VirkningHandarbete m.m.Garntekniker och beskrivningarstitchess

Sticka yogasockor - Hälsa Garnet ● Garnet kommer från www.huskroken.com och kan skickas efter via mejl: info@huskroken.com, eller telefon: 0498-48 21 32, mobil: 070-577 80 91. Garnet sänds direkt tillsammans med faktura. Kesoplättar med hallon (utan mjöl) Nyttiga, supergoda plättar gjorda på Keso och ägg (helt utan mjöl). Servera dem gärna med mosade hallon eller andra bär och eventuellt en klick Keso eller vispgrädde. Fiberhusk består av malda psylliumfrön och tillsätts i smeten för att den ska få en bra konsistens och inte bli blaskig. Tips! Virkad matta med ljusslinga PS. For an English pattern, scroll to the end of this post. Jag har adventsstjärnor, elljusstakar eller ljusslingor i varenda rum. Länksamling med virkmönster på svenska! Titta under de olika kategorierna för att hitta den sorts gratis virkmönster du letar efter just nu! Alla mönster finns på olika hemsidor och bloggar som handlar om virkning, och Virknytt har endast gjort en sorterad uppdelning med länkar så att du ska hitta just det du letar efter på nätet lite lättare. Du får gärna tipsa om du har några favoritmönster som du vill se en länk till här, eller mejla om du vill att ett eget mönster ska läggas till eller tas bort från samlingen: anneli@virknytt.se. Påskvirka Drops påskägg till riset Drops påskliljor till riset

Lindas Bakskola Kalljästa grahamsbullar Gör degen på kvällen och grädda bröden direkt när du vaknar på morgonen. Njut av nybakade, fiberrika frallor till frukost! Grahamsfrallor Fiberrika, saftiga frallor som är mycket populära och omtyckta! Torgvantar - mönster - virka eller sticka torgvantar, halvvantar, vristvärmare, handledsvärmare, pulsvärmare ... Restgarnsidéer - gratis mönster: Gratis mönster och beskrivningar för dig som vill virka eller sticka torgvantar, halvvantar, vristvärmare, pulsvärmare ... (En spretig samling av Anna-pannans bokmärkta virkbeskrivningar och stickbeskrivningar på fingerlösa vantar.) Ja, alltså. Torgvantar. Det finns dåliga väder OCH dåliga kläder och sedan finns det plagg som motstår modets obevekliga darwinism för att de är in i bängen praktiska.

Virkad väska till våren med rosett DIY – Virkad väska till våren med rosett Posted at 09:53 by BautaWitch Apr 13 När man har legat sjuk i snart en vecka och så äntligen känner att livet börjar återvända, det är en underbar känsla! Hon stickar en halsduk på 30 min. När jag ser hur hon gör rusar jag till sylådan. Jag är riktigt frusen av mig. Så under hösten och vintern gillar jag att klä mig varmt. Jag har en rejäl dunjacka och går inte ut utan mössa, vantar och halsduk. Och nu när jag tänker efter måste jag nog säga att jag framför allt gillar halsdukar. De kompletterar den tjocka dunjackan och värmer runt den känsliga halsen på ett mysigt och behagligt sätt. Hemgjorda Gorbys ost- & skinkpiroger Underbara, hemgjorda piroger inspirerade av köpepilogerna Gorby! Men de här är mycket godare! De har en rykande åtgång och mina barn blev helt lyriska när de fick smaka dem! Och även vi vuxna. De är allra godast nybakade, men går också bra att frysa in och ta fram när man är hungrig och vill värma något snabbt.

GarnTua – Garn, Tillbehör, sticka, virka, inspiration Färg 1191 och 1181 Incawool Print Garnåtgång: ca 70 gram + tofs Virknål: 5 mm Garn: Hjertegarns Incawool enfärgat, Incawool print, Raumas Puno, Sandnes Kashmir Alpakka eller annat garn med ca stickfasthet 17 m = 10 cm på st 5 mm Virkfasthet: 14 -15 hst med virknål 5 = 10 cm För barnstorlek , öka tills du har 63 m.Mössans omkrets ca 44 cm, passar till huvudomkrets 50-54 cm.6 ÅR: = CA 19 CM HÖJD8 år: = CA 20 CM HÖJD

Nyttig kiwiglass Nyttig och ljuvligt god, len kiwiglass helt utan tillsatt socker. Den går snabbt att göra och är perfekt när man är sugen på något sött och gott, men som samtidigt vill vara nyttigt. Bananen gör glassen krämig i konsistensen. Mild yoghurt i glassen gör den lite krämigare, men det går lika bra med mjölk med valfri fettprocent. Golden Blossom - Stickad DROPS kofta i ”Belle” med hålbårder på oket och ¾ långa ärmar. Stl S - XXXL. - Free pattern by DROPS Design RÄTST (stickas fram och tillbaka): Maskorna stickas räta på alla varv. MÖNSTER: Se diag A.1 till A.5. Diag visar alla v i mönstret sett från rätsidan. MINSKNINGSTIPS (gäller i sidorna på fram- och bakst): Alla minskn görs från rätsidan! Det minskas på varje sida av markören i sidorna på fram- och bakst så här: Börja 6 m före markören, sticka 2 m räta tills, 8 rm (markören sitter mitt i dessa 8 rm), lyft 1 m som om den skulle stickas rät, 1 rm, drag den lyfta m över (= 2 m minskade). ÖKNINGSTIPS (gäller mitt under ärmen): Det ökas 1 m på varje sida av de mittersta 4 m under ärmen så här: Börja 2 m för markören mitt under ärmen, gör 1 omslag, sticka 4 m slätst och gör 1 omslag (= 2 m ökade).

Hemgjorda chips i mikron Knapriga, lövtunna chips som är mycket godare och nyttigare än köpta! Jag trodde knappt det var sant när jag fick reda på att man kunde göra chips i mikron, men det funkar helt perfekt! Jag tycker de blir mycket godare och känns fräschare än köpta. Färdigköpta chips är friterade i industrifett som innehåller massor av onyttigheter och transfetter. Inte bra för hälsan!

Related: