background preloader

Tutkijat osoittivat, että kaverilla on enemmän kavereita – ja vaurautta - Tiede - Helsingin Sanomat

Tutkijat osoittivat, että kaverilla on enemmän kavereita – ja vaurautta - Tiede - Helsingin Sanomat
Suomalaisautoilijat rynnivät itärajan taakse paitsi bensan, myös renkaiden ja varaosien perässä. Syynä on ruplan matala kurssi, joka painaa hinnat tällä hetkellä kotimaan hintatasoa reilusti alemmas. Yksi kaveri sanoi just, että kun Suomessa Ladan startti maksaa 180 euroa, niin Venäjältä sen saa viidelläkympillä, joensuulainen Ilkka Pirhonen tietää.

Q3/2013: Mainostajat panostavat rohkeasti verkkomainontaan Vuoden 2013 heinä‒syyskuussa verkkomainontaan investoitiin 49,4 miljoonaa euroa, jossa on 4,2 % kasvua edellisvuoden vastaavaan ajanjaksoon verrattaessa. Verkon uusimmat mainonnanmuodot kuten mobiilimainonta sekä videomainonta antavat reippaan sysäyksen verkkomainonnan kokonaiskasvulle. Mediamainonnan kokonaispanostukset olivat 238,8 miljoonaan euroa, vuoden takaiseen verrattaessa laskua oli 6,1 %. Mediakulutuksen muutos näkyy myös verkkomainonnan eri kategorioiden kehityksessä. Edelleen kolminumeroisin luvuin kasvava mobiilimainonta sisältää älypuhelimien sekä tablet-laitteiden mainonnan. ”Verkkomainonta kehittyy juuri nyt huimalla vauhdilla. IAB Finlandin markkinoinnin päättäjille suunnatun kyselyn mukaan verkkomainonnan eri kategorioille odotetaan lähitulevaisuudessakin pääosin positiivista kehitystä talouden vaikeasta tilanteesta huolimatta.

Sää Tulevalla viikolla sää muuttuu epävakaisempaan suuntaan ja samalla viilenee. Joonas Koskela Ähtävänjoella aivan tyyntä, hiukan aurinkoa. Lähettäjä: Arja Utunen, Pietarsaari Puun varjo vedessä. Lähettäjä: Christian Nylund Kyrkösjärvi Seinäjoki 26.04.2014 Lähettäjä: jari salo Yön viileys laskeutuu joelle, Tornio 25.4.2014. Lähettäjä: Pirkko Siukonen Museonranta, Raahe 24.4.2014 Lähettäjä: Virpi Suomela

Eritreassa eriskummallinen kumoushanke Itä-Afrikassa sijaitsevassa Eritreassa joukko sotilaita valtasi illalla maan tiedotusministeriön rakennuksen pääkaupungissa Asmarassa. Sotilaat vaativat, että Eritrean tiedotusvälineissä luetaan heidän laatimansa julistus. Maan tiedotusvälineet ovat olleet vuodesta 2001 lähtien tiukasti presidentti Isaias Afewerkin johtaman hallituksen käsissä. Riippumatonta mediaa ei sallita, mikä estää tiedon saamisen Asmaran tapahtumista. Uutistoimistojen mukaan Eritrean radio ja televisio keskeyttivät lähetyksensä iltapäivällä. Siinä vaadittiin maan poliittisten vankien vapauttamista ja uudistuksia maan perustuslakiin. Uutistoimistot arvelevat, ettei sotilaiden tarkoituksena ole varsinainen vallankumous. Ulkomailla majaansa pitävä oppositio kertoo, että Asmarassa olisi liikkeellä panssarivaunuja ja sotilasosastoja, mutta ei tiedetä, ovatko ne hallituksen vai kapinallisten tukijoita. Eritrea on yksi maailman eristyneimmistä maista.

Kartoitus lasten ja nuorten TVT:n käytöstä oppimisessa ja viihteessä Uutiset Tarinat, joita ei uskalleta kuunnella - Jani Kaaron kolumnit - Kotimaa Olen käynyt vain kerran eläessäni muslimimaassa. Se oli Kaukasiassa 1990-luvun alussa. Vaalea tukka erottui pienen vuoristokylän katukuvassa, ja pian paikalliset nuoret miehet kutsuivat meidät jo kotiinsa. Ruokapöydässä perheen isäntä laittoi kätensä yhteen, kuin rukoukseen, ja sanoi: "On vain yksi Jumala, mutta me kutsumme häntä eri nimillä. Olette sydämellisesti tervetulleita kotiini syömään." Mikä ystävällinen, vieraanvarainen ja suvaitsevainen kansa. Toisaalla taas on Zahra, nuori somalinainen. Nyt Zahra asuu Suomessa, opiskelee ja etsii työtä, mutta on huolesta sairas. Sukulaiset eivät halua luovuttaa tyttöä, koska heidän mielestään Zahra on hylännyt muslimien tavat. Siinä islamin kahdet kasvot. En voi ajatella Zahraa ajattelematta samalla taiteilija Theo van Goghin murhaa Amsterdamissa vuonna 2004. Hirsi Alin ja van Goghin videoteoksessa, Submission, neljä musliminaista kertovat tarinansa. Kun isä saa tietää, hän vaatii tytärtä vaikenemaan, ettei tämä loukkaisi veljen kunniaa.

Are Educational iPad Games Really Educational? There's no such thing as too much education, right? As iPads have become ubiquitous, companies have rushed to develop educational games that teach math, physics and even urban planning. But many of these games are only "educational" in the loosest sense of the term, and almost none have been tested in rigorous studies, say scientists. The ones that have been tested show modest results. "It turns out to be pretty hard to make games or content that are better than school," said Jeremy Roschelle, director of the Center for Technology in Learning at SRI International, a nonprofit research institute in Menlo Park, Calif. And when iPad games are educational, they usually aren't as compelling as games designed solely to be fun and entertaining, Roschelle said. [7 Addictive Educational iPad Games] Specific skills "Edutainment" apps have flooded the market. But despite the flood of products, there's little evidence that such games do much to improve cognitive ability or general test scores.

Vetamix 300 biljoonan vedätys: "Kaikkien aikojen suurin taloushuijaus" Viime vuonna otsikoissa vilahteli muutamia uutisia niin sanotusta Libor-skandaalista, missä suurpankkeja syytettiin niin sanotun Libor-korkoindeksin manipuloinnista. Mutta oliko se nyt niin iso asia? Uutistoimisto Bloomberg kirjoittaa reportaasissaan, että Libor-skandaali saattaa olla kaikkien aikojen suurin taloushuijaus. Pankkiirien pitkään puoliavoimesti peukaloima Libor ohjaa korkotasoa suurelle joukolle arvopapereita, joiden arvo nousee jopa 300 biljoonaan dollariin eli reilun 220 000 miljardiin euroon. "Emme saa koskaan tietää mukana liikkuneita rahamääriä, mutta tämän täytyy olla kaikkien aikojen suurin taloushuijaus", sanoo Bloombergille OECD:n pääsihteerin erikoisneuvonantaja Adrian Blundell-Wignall. “Libor toimii perustana käytännössä kaikkien tunnettujen johdannaisten laskemiselle." Libor oli myös helposti peukaloitavissa. Libor-skandaalin yhteydessä on paljastunut, että pankit ovat ilmoittaneet vääriä lukuja ja siten vedättäneet Liboria - ja samalla hyötyneet suuria rahasummia.

5. Internetin käyttö opiskelussa Suomalaisista yli 16-vuotiasta puoli miljoonaa on opiskelijoita. Heitä on 16–24-vuotiaista kaksi kolmasosaa, 25–34-vuotiaista 15 prosenttia. Tätä vanhemmista 64-vuoteen saakka päätoimisesti opiskelee noin prosentti. Käytännössä kaikki opiskelijat käyttävät tietokonetta ja internetiä monipuolisesti. Myös sähköpostin käyttö, joka on keskeinen viestintäväline oppilaitosten sivustojen ja verkko-opiskelualustojen ohessa, yleistyi opiskelijoiden keskuuteen jo varhain. Verkko-opiskelu sisältyi tutkimukseen vuosittaisena teemana aina vuoteen 2009 saakka. Yleisimmin opiskelussa internetiä käytetään kurssi- ja opetustarjontaan tutustumiseen. Luentojen seuraaminen internetin kautta, vuorovaikutteisen videotekniikan käyttö sekä erityisten verkko-opiskeluun tarkoitettujen opetusalustojen käyttö yleistyyät, mutta ne ovat edelleen opiskelijoiden vähemmistön käyttämiä. Taulukko 8. Kursseille ilmoittautumisessa ja tenttitulosten tarkistamisessa, ei miesten ja naisten välillä ole eroja. Viittausohje:

Etusivu Kirjautuneena saat kaiken irti Ylen palveluista. Loimme sinulle valmiiksi nimimerkin, jolla sinut tunnetaan Ylen palveluissa. Voit ottaa sen käyttöön sellaisenaan tai keksiä uuden. Miksi pyydämme täydentämään profiilia? Nimimerkillä näyt muille käyttäjille esimerkiksi keskustelupalstoilla. Lähetämme salasanan vaihtolinkin sinulle sähköpostitse Saat pian sähköpostin osoitteeseen Seuraa sähköpostin linkkiä vaihtaaksesi salasanasi. Salasanasi on nyt vaihdettu. Yle Tunnus on aktivoitu. Voit nyt palata takaisin sovellukseen puhelimesi valikosta ja jatkaa sen käyttöä. Saat pian sähköpostin osoitteeseen Seuraa sähköpostin linkkiä aktivoidaksesi Yle Tunnuksesi. Väärinkäytön estämiseksi haluamme varmistaa, että olet aito käyttäjä.

Islamin todelliset viholliset - Kolumnit En ole varmaan ainoa, jonka mieleen uutisia katsellessa väkisinkin nousee poliittisesti täysin epäkorrekti ajatus: ”Siellä ne rättipäät taas riehuu.” Jos profeetta Muhammadia tökerösti pilkkaava elokuva on ääliömäinen teko, niin vähintään yhtä ääliömäistä on viattomia länsimaalaisia vastaan kohdistunut mellakointi ja väkivalta. Mielenosoittajat itse tekevät juuri sitä, mitä vastaan he protestoivat: vetävät lokaan uskontonsa ja kulttuurinsa. Ja media sen kun kannustaa. KAIKKI KUNNIA Suomen muslimiyhteisölle, joka selväsanaisesti tuomitsi sekä elokuvan että väkivallan, ja muistutti islamin opettavan, että vääryyttä ei voi korjata vääryydellä. ”Kun provosoidumme, emme toimi uskontomme hengessä, vaan lisäämme pahuutta ja kaaosta.” Sopii myös muistaa, että länsimaissa kaikkia uskontoja kyseenalaistetaan koko ajan, enemmän tai vähemmän sivistyneesti. Mikään uskonto tuskin muuttuu paremmaksi pilkkaamisella. MUSLIMIMAAILMAN JÄLKEENJÄÄNEISYYS ei ole kenenkään etu. Esko Valtaoja

Related: