background preloader

10 incredible images of the sun: From the sun

10 incredible images of the sun: From the sun

Sound of the Sun Egna mindmaps om rymden. Nästa nivå. Rymdenarbetet fortsätter och vi har ökat svårighetsgraden lite till. Den här gången fick eleverna själva skriva mindmaps utifrån det vi sett, hört och läst om årstiderna. Vi har gjort det tillsammans flera gånger nu så nu var det dags att prova sina vingar själva, i grupp. Men först plockade vi fram målen som vi jobbar mot just idag: * Kunna årstiderna * Förstå hur solen, jorden och månen rör sig runt varandra, därigenom svara på frågan – Varför har vi årstider? Vi snuddade också vid målen: * Kunna vad som är speciellt i de olika årstiderna, då framförallt med temperatur och ljus. * Kunna vad några olika djur gör under året. * Kunna vad några olika växter gör under året. Dessa 3 sista mål kommer vi dock jobba mer med vid nästa tillfälle då eleverna ska skriva argumenterande texter om årstiderna och redovisa för varandra. Först fick eleverna skriva själva på sitt papper sedan fick de berätta för varandra vad de visste 2 och 2 och till slut tog vi allt i helklass.

Planet Mercury | Space School NEPTUNE - SOUNDS FROM SPACE - NASA VOYAGER I - II RECORDINGS Rymden Då drar vi igång rymden-tema. Mycket uppskattat hos barnen förstås! Vi introducerade PP:n med inledningen: Varför har vi årstider? Varför blir det mörkt på kvällar och nätterna och ljust på morgonar och dagar? Varför har vi något som kallas månader? Vi kommer att jobba med rymden, stjärnor, planeter, sol och måne. Vi pratade om de konkretiserade målen som vi ska nå genom temat: Förstå hur solen, jorden och månen rör sig runt varandra.Kunna månens faser.Känna till några stjärnbilder.Känna till hur stjärnhimlen förändras efter året.Kunna årstiderna.Kunna vad som är speciellt i de olika årstiderna.Kunna vad några olika djur gör under årets gång.Kunna vad några olika växter gör under åretsgång.Kunna använda olika material i olika bildarbeten.Förtydliga texter med bilder och tvärtom.Veta hur man skriver en faktatext. Hur ska vi göra för att nå de här målen då? Barnen tyckte så här: Så här blev den pedagogiska planeringen och matrisen. Vi pratar om jorden, månen och världen. Fortsättning följer….

Stjärnor och planeter (LättLäst) Stjärnor och planeter (LättLäst) Det finns en sol och 8 planeter i vårt solsystem. Planeterna snurrar runt solen i banor. Planeterna ligger i den här ordningen: Merkurius, Venus, Jorden, Mars, Jupiter, Saturnus, Uranus, Neptunus. Tidigare fanns en planet till. Det är solens dragningskraft som håller fast planeterna i deras banor. Solen är egentligen en stjärna. Gravitation En av de viktigaste naturkrafterna i universum är gravitationen. Samma kraft håller kvar månarna runt planeterna. Man vet inte riktigt hur gravitationen uppstår. Eftersom månen är mindre än jorden är gravitationen mindre. Här kan du räkna ut hur mycket du väger på andra himlakroppar:www.ungafakta.se/stjarnorplaneter/? Astronauter Hur är livet som astronaut? För att kunna bli astronaut måste man ha nästan perfekt hälsa. Det är viktigt att astronauterna bygger upp sina muskler. Hur funkar det i rymden? Väl uppe i rymden är allting tyngdlöst. De enklaste vardagssysslor blir svåra i rymden. Hur gör man om man måste gå på toa?

Underbar video visar jorden sedd från ISS. Vackert! | Feber / Vetenskap Film / Nyhet Det amerikanska serieförlaget DC Comics har tecknat avtal med den amerikanska tv-kanalen NBC att ta fram ett pilotavsnitt för en sitcom som man kallar för Powerless som kommer att utspela sig på ett företag i ett universum där superhjältar existerar. Det handlar om ett 30 minuter långt pilotavsnitt där vi får följa arbetarna på en försäkringsbolag och deras möten med superhjältar. Det framgår inte vilka superhjältar som kommer att medverka och inte heller om det är några vi redan känner till, som till exempel Batman och Superman, eller om det handlar om helt nya superhjältekaraktärer. Det finns än så länge inget premiärdatum för Powerless men jag antar att piloten kommer att visas någon gång under nästa år. deadline.com+

untitled untitled untitled untitled untitled

Related: