background preloader

Åtta gratis screencastprogram ~ Kilskrift

Åtta gratis screencastprogram ~ Kilskrift
Screencasting är en väldigt användbar teknik om du vill flippa klassrummet eller om du vill arbeta med digitalt lärande över huvud taget. Vad är då en screencast? Enkelt kan man säga att det är en teknik som gör det möjligt för dig att spela in precis det du gör på din skärm. Det är perfekt för att spela in dina lektioner om du inte vill göra en presentation med hjälp av stillbilder. Det går att göra inspelningar av dina Powerpointpresentationer, men det är så mycket effektivare och enklare att spela in det du gör direkt på skärmen. Ezvid Ezvid ger dig möjligheten att också redigera dina inspelade videor, vilket inte alltid är möjligt i gratisversioner. BlueBerry Flashback Express Recorder Med hjälp av Blueberry Flashback kan spela in din skärm samtidigt som du spelar in dig själv via en webbkamera. Screenr Screenr är webb-baserad. Rylstim Screen Recorder Rylstim är enkelt och lätt att använda. CamStudio I CamStudio är det AVI- eller SWF-format som gäller.

Flippfilm inför min föreläsning I min föreläsning pratar jag mycket om modet att våga prova digitala verktyg i sitt klassrum. För att våga prova och känna sig någorlunda trygg behöver man kunskap om hur man gör. Om man är med i olika Facebookgrupper eller på Twitter är det väldigt lätt att känna sig ensammast i världen och tänka " jag fattar ingenting av vad de pratar om" ! Jag har därför gjort en instruktionsfilm till er från absoluta början. Det är bra om ni tittat på filmen innan vi ses. Under föreläsningen kommer jag att visa er hur man kan arbeta med Google Drive och vilka fördelar som finns både för oss och för våra elever. Min föreläsning riktar sig till er som är nybörjare eller precis har börjat med digitala verktyg på era skolor. Syftet är att deltagarna ska gå därifrån och tänka "japp, detta kan jag klara", "detta vill jag lära mig" och "jag är också modig"! Föreläsningen är enkel, med tydliga och konkreta exempel ur min egen undervisning. Tveka inte att ställa frågor om ni inte hänger med. Lycka till!

10 Best Free Screen Recorders The best free screen recorders available out there have been listed by us below. You’re probably here because you want to prepare a presentation for the boardroom or class. Or you may want to create a ‘How to’ video on installing or playing around with software. 1. We’re going to start the show with a Krut which has been programmed using Java, meaning you won’t need to install the file after you download it. So you will be able to avail of an audio clip in WAV encoding, a MOV video file which does not contain audio and a MOV movie which has both the audio and video. 2. The second option in this free screen recorders collection is one which has been designed especially as presentation and tutorial creation software. You can also choose to litter your project with titles, boxes, explanations, buttons and so on and so forth. 3. You can export videos in AVI, WMV, FLV, WebM and MP4 formats and images in JPEG and PNG. 4. 5. 6. 7. 8. 9. 10: For Mac users – Conclusion:

Flipp Snagit - Ladda ner AirServer Åhhhh! Det är så roligt! Blev nyfiken på detta eftersom att jag älskar min iPad, men tycker att det är liiiiite jobbigt att hålla i adaptersladden. Många har hittat på fiffiga lösningar med gummisnoddar etc, men jag hade redan börjat tröttna på att vara fast i projektor. För några dagar sen kom de en diskussion på fb ang AirServer och jag blev nyfiken på det, eftersom jag suktat efter en appletv ett tag. Sagt och gjort! Laddade hem trialversionen och satte igång och testade lite grann. Hade såklart insett att; Detta ska jag köpa! Och dagen efter passade jag på att hugga tag i rektorn, som tyckte att det var underbart! Vad är nu AirServer? Har bara haft AirServer i 2 dagar och har redan hunnit testa lite grann, samt har en massa idéer i huvudet. Här är mina startappar som jag tänkte använda som inspiration till kollegor: Explain everything; Bra som wb, kan lägga in en webbläsare som man kan ha aktiv eller rita på. TeachersPick; SlumpApp. Bambuser; Video/livesändning. Sammanfattning;

Skärminspelning på iPad Hejsan och God Jul! (så jag inte glömmer det...) Jag har länge använt datorn och diverse program för att spela in instruktionsfilmer där jag filmar det jag gör på skärmen. Ladda ner ett program som heter Airserver. Flippa Föräldramöte? På Skapaskolan provar vi denna höst att flippa vårt föräldramöte. Vi kan liksom inte misslyckas, vi kan bara lära oss något av det. Att samla en massa människor i ett rum för muntlig information känns helt enkelt inte som särskilt effektivt använd tid och kraft, vare sig för oss eller för föräldrar. Innan föräldramötet har vi tänkt att skicka ut (nedanstående är ännu UTKAST/Work In Progress): Presentationsfilm med skolans vision, värderingar och liknande (rektor). Att göra presentationsfilmer var verkligen inte svårt. Några exempel på Youtube-klipp som vi tänker kan ge en bra dialog på ett föräldramöte i skolan: Några exempel på Länkar som vi också tänker kan vara bra att delge föräldrar innan ett föräldramöte: När mötet sedan är tänker vi att vi utgår först och främst från det som kommit in via O.S.A-formuläret. Här några som inspirerat oss i att prova/utveckla detta: Så mitt råd till dig som funderar över detta, eller andra projekt att utveckla, är enkelt: Just Do It!

Instruktion: Bädda in YouTube-film i blogginlägg När du ska bädda in din film i ett blogginlägg går du till din YouTube-kanal för att hämta inbäddningskod (embedded code).Klicka på fliken "Dela" (share) under filmen.Klicka på fliken "Bädda in"Under storlek på videoklipp väljer du "Anpassad storlek"Skriv in 480 i det första fältet (koden i fältet ovan ändras)Markera och kopiera koden i fältet så att den ligger i klippminnet Gå över till ditt skapade inlägg i bloggen "Flipped Classroom i Malmö stad" Klicka på fliken "HTML"Klistra in inbäddningskoden i textfältetGå tillbaka till normalläge genom att klicka på fliken "Skriv"Din YouTube-film ska nu synas i ditt inlägg.

Related: