background preloader

Åtta gratis screencastprogram ~ Kilskrift

Åtta gratis screencastprogram ~ Kilskrift
Screencasting är en väldigt användbar teknik om du vill flippa klassrummet eller om du vill arbeta med digitalt lärande över huvud taget. Vad är då en screencast? Enkelt kan man säga att det är en teknik som gör det möjligt för dig att spela in precis det du gör på din skärm. Det är perfekt för att spela in dina lektioner om du inte vill göra en presentation med hjälp av stillbilder. Det går att göra inspelningar av dina Powerpointpresentationer, men det är så mycket effektivare och enklare att spela in det du gör direkt på skärmen. Det du behöver tänka på är vilket program du vill använda för din screencast. Ezvid Ezvid ger dig möjligheten att också redigera dina inspelade videor, vilket inte alltid är möjligt i gratisversioner. BlueBerry Flashback Express Recorder Med hjälp av Blueberry Flashback kan spela in din skärm samtidigt som du spelar in dig själv via en webbkamera. Screenr Screenr är webb-baserad. Rylstim Screen Recorder Rylstim är enkelt och lätt att använda.

http://kilskrift.blogspot.com/2013/07/atta-gratis-screencastprogram.html

Related:  verktyg på nätetKilskriftIKT

Growth mindset - posters ~ Kilskrift I USA har man ofta uppmuntrande posters på väggarna i skolan. Jag har nu gjort ett antal själv som jag tänker sätta upp i klassrummet. Om du vill ha någon så är du välkommen att låna. Hur du blir en bättre pedagog genom att använda facebook! Hur du blir en bättre pedagog genom att använda facebook! Jag brukar ofta få frågan “vart finner du din inspiration? ”. Jag brukar ofta svara med tre saker. Läs pedagogbloggar inom ditt område, twittra & kommunicera med andra pedagoger och då trycker jag främst på #skolchatt samt gå med i en eller flera facebook grupp/er! Det sistnämnda är just vad detta inlägg kommer att handla om.

Skärminspelningar Detaljer Skärminspelningar är utmärkt för att göra instruktioner med. Spela in det du gör på din dator eller lärplatta. Hur Minecraft lärde min 9-åriga son med Aspergers att skriva och läsa Jag är medveten om att rubriken på detta blogginlägg är aningen provokativ. Bra, det är meningen. Jag vill verkligen att du som jobbar inom skolan eller du som är förälder och (liksom jag) varit orolig för att barnet hellre vill spela spel än göra läxor och “lära” sig något ska läsa det här inlägget. Alla har olika lärstilar Vi har alla olika sätt för att ta in och bearbeta information och kunskap.

Geografens Periscope ~ Kilskrift Det kanske är för tidigt att skriva det här inlägget... Det är bara det att när idén väl hoppat in i mitt huvud så går det inte att släppa och jag behöver få något sorts utlopp för min idé, även om jag inte kan skriva allt nu. Jag brukar kalla såna idéer för "grisblinkningar". Ni vet som Madicken som får sina idéer lika snabbt som en gris blinkar.

Öppna digitala lärresurser - OER - goeasy Här hittar du material och verktyg som du kan använda i undervisningen för att skapa nya moderna lektioner. Surfa runt och låt dig inspireras av filmerna och webbsidorna som finns samlade här. Under fliken "Verktyg på Internet" hittar du verktygen med vars hjälp du kan skapa Blended Learning eller Flipped Classroom lektioner och under "Digitala lärmetoder" hittar du tips på hur du själv kan skapa flippade lektioner eller hur connected learning förändrar pedagogiken och didaktiken i den moderna skolan för det 21:a århundradet!

Instruktion: Bädda in YouTube-film i blogginlägg När du ska bädda in din film i ett blogginlägg går du till din YouTube-kanal för att hämta inbäddningskod (embedded code).Klicka på fliken "Dela" (share) under filmen.Klicka på fliken "Bädda in"Under storlek på videoklipp väljer du "Anpassad storlek"Skriv in 480 i det första fältet (koden i fältet ovan ändras)Markera och kopiera koden i fältet så att den ligger i klippminnet Gå över till ditt skapade inlägg i bloggen "Flipped Classroom i Malmö stad" Klicka på fliken "HTML"Klistra in inbäddningskoden i textfältetGå tillbaka till normalläge genom att klicka på fliken "Skriv"Din YouTube-film ska nu synas i ditt inlägg.

Canva och årshjul Har nu testat Canva ett par gånger och är helt såld! Har tittat på Canva tidigare men inte hunnit med att kika vidare utan den blev liggande i min "testa-sen"-mapp. Men för några veckor sen tipsade Niclas Vestlund i fbgruppen "IKT-verktyg", som jag har startat, om Canva och jag kikade på hans instruktionsvideo och kände genast att jag fick flytta upp denna på prioritetslistan =D Canva.com är grymt! Man kan göra posters, inbjudningar, facebookcovers osv, det finns färdiga mått att välja mellan, men man kan också välja egna mått på bilden.

Related: