background preloader

Where Learning Happens

https://www.edmodo.com/

Related:  verktyg på nätetapptips digitala verktygIT resurserTüleys IKT 2IKT

Marqueed : Samla och diskutera bilder online Samla och diskutera bilder Marqueed är en tjänst där du kan ladda upp bilder och sedan dela dessa med elever. Både du och eleverna kan sedan lägga till anteckningar på och runt bilderna. 32 appar inför höstterminen 15/16 Här kommer min lista med iPadappar som kommer finnas på alla iPads i Lysekils kommun åk 1-6. Alla appar var, när jag gjorde den, ”gratis” för eleverna:) Tanken är att detta ska vara en bas-lista för skolorna och sedan kan varje skola eller pedagog önska andra appar att komplettera med. Speciallärarna har också fått en genomgång av vilka appar som de inte får missa att göra reklam för. Se längre ner på sidan.

Framgångsrika skolor där IKT spelat en avgörande roll för att utveckla lärandet Under BETT förra veckan åkte jag ut på två studiebesök utanför London. Det ena gick till Hurstpierpoint Collage i West Sussex och det andra gick till Bohunt School i Hampshire. Syftet med studiebesöken var dels att se hur dessa skolor använder den moderna tekniken i lärandet och dels att höra om de nya visioner och det målinriktade arbete som gjort att dessa skolor kunnat vända från att ha varit medelskolor (resultatmässigt) till att bli bland de främsta i England. Det som främst varit avgörande för de ökade resultaten har varit "change of mindset" samt höga och positiva förväntningar på både elever och lärare. Enligt rektorn på Bohunt spelar det inte någon roll hur mycket pengar man slänger ut på resurser om metoden är fel.

Bästa webbsidorna för historialektioner Rome Reborn "Rome Reborn är ett internationellt initiativ vars mål är att skapa digitala 3D-modeller som belyser den urbana utvecklingen i det antika Rom från den första bosättningen i den sena bronsåldern (ca 1000 f.Kr.) till avfolkning av staden i tidig medeltid (ca . 550)."I "Gallery" kan du se bl a filmer av Antikens Rom i 3D-format. Här är en av dem: Hur du blir en bättre pedagog genom att använda facebook! Hur du blir en bättre pedagog genom att använda facebook! Jag brukar ofta få frågan “vart finner du din inspiration? ”. Bästa sidorna för att skapa presentationer Mural.ly Ett bra gratis verktyg som man kan skapa presentationer med. Du kan skapa din presentation genom att välja bakgrund och lägga till text, webbsidor, bilder m.m .

Nio appar för att lära sig svenska Nio appar för att lära sig svenskaPinned: 23 Feb 2015 Sfichatt: ett nytt och annorlunda lärarrum!Pinned: 15 Feb 2015 Sfipaddan.se behöver din hjälp!Pinned: 6 Oct 2014 Sfipodd: gratis poddradiotjänst för sfi-studerande + intervju med projektledaren Olga Carlberg.Pinned: 14 Sep 2014 I detta inlägg presenterar jag ett urplock av de sfi-bloggar som finns ute på nätet (de flesta har jag hittat i olika Facebook-grupper). Lärartycket #33 Bloggstafett Det här inlägget är en del av Lärartycket, den bloggstafett som den fantastiska Anne-Marie Körling initierat och där lärare över hela Sverige tycker till om sitt yrke. Jag tar över stafettpinnen från Karin Sönnerås och tar tillfället i akt att tycka till om tidsbristen i yrket och hur jag gör för att ändå få tid över för reflektion och utvecklingsarbete.

Related:  "Lärplattformar"