background preloader

Synoniemenwoordenboek

Synoniemenwoordenboek

zelf schrijven Lingual Media Player | Wath & Learn languages: English, Spanish, German, French, Arabic, Hebrew, Japanese, Chinese, etc. Néerlandais RÉCAP 1 – Une méthode vivante, pensée par une étudiante ! Taal en taalstructuur Mango Languages | Learn a Language, Learn Spanish, Learn Chinese Fast Woord van de Dag Trouw schrijft vandaag over de 'ultracultuur' onder voetbalfans. Aanleiding is het vuurwerkincident afgelopen zondag bij de wedstrijd Ajax - PEC Zwolle. Trouw: 'De Ultra-cultuur komt van oorsprong uit Italië en is in de laatste decennia in vrijwel heel Europa en Zuid-Amerika geadopteerd.' Ultracultuur oogt als een samenstelling met het woord ultra, dat in het algemeen fanatiekeling of extremist betekent, maar ook in het bijzonder gebruikt kan worden voor een fanatieke voetbalsupporter. Het krantenbericht wekt echter de indruk dat ultracultuur vooral in verband wordt gebracht met het woord ultras: 'Ultras zingen negentig minuten lang, ongeacht het wedstrijdverloop. Een 'capo' met megafoon bepaalt wat er gezongen wordt en het vak klapt en zingt als één man. Ultras is een leenwoord dat weliswaar in het Nederlands in gebruik is, maar de Nederlandse vorm ultra's volstaat natuurlijk ook. © Taalbank, 23 april 2014 Dagelijks stoppen zeven boeren met boeren.

wiki werkvormen werkvormen EHB(t)O [ Werkvormen voor taallessen ] We richten ons allereerst even tot studenten: wil je dit hoofdstuk goed doorhebben, dan sta je best vooraf even stil bij wat een werkvorm is. Vandaar volgende definitie: Je moet beseffen dat een les niet enkel een verloop is van werkvormen en aanpakjes. Toch kan onderstaand overzicht van enkele minder vanzelfsprekende werk- en organisatievormen voor taalonderwijs voor jou verfrissend werken. EHB(t)O-werkvorm 1: Werken met prenten- of fotomateriaal Kinderen zitten een hele dag in de klas. 7 uur lang moeten ze aandachtig zijn. Zet de overhead of de diaprojector alvast klaar. Denk niet te lineair bij het inzetten van dit materiaal. EHB(t)O-werkvorm 2: Werken met logo's of pictogrammen Pictogrammen zijn een speciale soort van afbeelding. We kunnen leerlingen picto's laten benoemen, maar ook zinnen laten leggen met picto's. EHB(t)O-werkvorm 3: Naar een cassette luisteren of video bekijken Verder zijn er ondertussen ontelbare programma’s gemaakt van schooltelevisie.

leesmateriaal Taalunieversum School je bij! oefeningen deredactie.be vr 18/04 - Leden van het broederschap van Jezus van Nazareth lopen tijdens hun processie in Zamaro, in het noorden van Spanje, voorbij een lingeriereclame. vr 18/04 - In het noorden van de Filipijnen laat een man zich op Goede vrijdag in het spoor van Christus aan het kruis nagelen. Hoewel de Filipijnse geestelijken de jaarlijkse devote praktijken aan de kaak stellen, blijven ze steeds meer publiek trekken. Do 17/04 - Een politieman in Oudenaarde wordt bedolven onder de persaandacht tijdens de flitsmarathon. Belga di 15/04 - Een brandweerman loopt door een vuurzee tijdens een demonstratie van hun kunnen in Bhubaneswar. di 15/04 - Spaanse boetelingen van het broederschap van "Christus van de Goede Dood" (Cristo de la Buena Muerte) trekken in alle vroegte door Zamora. ma 14/04 - Deze orthodoxe jood bereidt zich voor op Pesach. ma 14/04 - In de Noord-Franse havenstad Boulogne-sur-Mer is het eerste van de twee nieuwe patrouilleschepen van de Belgische marine te water gelaten. Reporters.be

Related: