background preloader

Kopiraitti - Reitti tekijänoikeuteen : Etusivu

Kopiraitti - Reitti tekijänoikeuteen : Etusivu

http://www.kopiraitti.fi/

Related:  alassus

Digipolut - Webinaarisarja: Opettajan tekijänoikeuspaketti I Perustietoa opettajan ja oppilaan näkökulmista Verkkovälitteisessä koulutuksessa (webinaarissa) käsitellään tekijänoikeuksien huomioimista opetuksessa ja ohjataan tekijänoikeuksia kunnioittavaan opetukseen ja oppimiseen. Saat käytännöllisiä esimerkkejä oikeista toimintatavoista, luvista ja avoimista materiaalilähteistä (CC). Sivutaan myös yksityisyydensuojaa ja muuta asiaan liittyvää lainsäädäntöä. Kopiokissa Kopiokissa kertoo tekijänoikeuksista nopeasti, viihdyttävästi ja oivalluttavasti, yhden sivun mittaisissa sarjakuvissa. Sarjakuvat soveltuvat sekä opettajille että heidän oppilailleen ja niitä saa käyttää vapaasti opetuksessa. Sarjakuvat julkaistiin vuoden 2013 aikana. Sarjakuvan osat julkaistiin samanaikaisesti Opettaja-lehdessä ja netissä. Kukin osa valottaa yhtä opetuksessa relevanttia tekijänoikeussääntöä. Nettiversiossa sarjakuvan eri elementeistä aukeaa lisää näkökulmia ja linkkejä lisätietoihin, joten jos tarina kiinnostaa, voit nopeasti ja vaivatta perehtyä aiheeseen tarkemmin.

YouTuben tekijänoikeuskeskus – YouTube Sisällön hallinnoiminen YouTubessa Alla olevat resurssit opastavat tekijänoikeuksien hallintaan liittyvissä vaivattomissa prosesseissa, jos esimerkiksi haluat tehdä ilmoituksen oletetusta tekijänoikeusloukkauksesta tai uskot, että videosi on poistettu väärin perustein. Saat myös tietoa siitä, miten voit kiistauttaa Content ID -sisällöntunnistuksen osuman. Tekijänoikeuksien tuki ja vianetsintä Tekijänoikeuksien maailmassa on paljon opittavaa. Tekijänoikeudet tekijänoikeussuoja Ennen kuin ryhtyy laittamaan kuvia www-sivuilleen, kannattaa uhrata hetki aikaa tekijänoikeuslain säädösten tutkimiseen. Yleensä muiden tekemien kuvien käyttöön tarvitaan tekijän lupa. Tekijänoikeus suojaa luovan työn tekijöitä ja heidän teoksiaan. Suoja ei edellytä rekisteröintiä eikä copyright-merkin käyttöä. Tekijänoikeus suojaa kotimaisten teosten lisäksi myös ulkolaisia teoksia.

url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&source=web&cd=1&cad=rja&uact=8&sqi=2&ved=0CCUQFjAA&url= Eduskunnan päätöksen mukaisesti säädetään: Tekijänoikeuden kohde ja sisällys Tekijänoikeuden kohde (22.5.2015/607) Digilupa opetuskäyttöön Digitaalisten aineistojen käyttö opetuksessa on kasvanut viime vuosina voimakkaasti. Teoksista saa kopioida muutaman kappaleen yksityiseen perhepiirissä tapahtuvaan käyttöön. Kun tehdään digitaalisia kopioita tekijänoikeuden suojaamasta aineistosta opetus- tai tutkimuskäyttöön, tarvitaan kopiointiin ja käyttöön oikeudenomistajan lupa. Kopioston Digiluvalla opettajat ja oppilaitoksen muu henkilökunta sekä opiskelijat voivat skannata osia painetuista julkaisuista ja kopioida tekstiä ja kuvia avoimilta verkkosivustoilta. Lupa koskee sekä kotimaisia että ulkomaisia aineistoja. Näitä aineistoja voi käyttää opetuksessa, tutkimuksessa sekä opinnäyte- ja harjoitustöissä.

Operight Tekijänoikeus Tekijänoikeus perustuu lakiin ja kansainvälisiin sopimuksiin. Suomessa tekijänoikeus on voimassa tekijän elinajan ja vielä 70 vuotta tekijän kuolinvuoden jälkeen. Tekijänoikeuden loukkaaminen on Suomen lain mukaan rangaistava teko. Teoksia voivat olla esimerkiksi sävellys, kirja, lehti, taulu, piirros tai vaikkapa tanssiesitys. Teos on luomistyön omaperäinen ja itsenäinen tulos, mutta laatuvaatimuksia ei ole. Tekijänoikeuslaki suojaa myös teoksen esityksiä, äänitallenteita, kuvatallenteita ja valokuvia. Netiketti - Suomen Internetopas Internet eli netti on monin tavoin omalaatuinen media. Sen kautta voit tavoittaa satoja miljoonia ihmisiä eri puolilta maailmaa. Verkko on täynnä hyödyllisiä tiedostoja, ohjelmia, kuvia, ääntä ja multimediaa. Tiedon lisäksi verkossa on runsaasti viihdettä, hupia ja siellä voi lisäksi tehdä ostoksia ja hoitaa pankkiasioita. Kuka tahansa voi perustaa nettiin omia www-sivustoja, jotka näkyvät kaikkialle maailmaan ja joilla voi vierailla satoja tuhansia kävijöitä. Kaikki tämä tapahtuu täysin maantieteellisistä rajoista ja etäisyyksistä riippumatta.

Diigo jakamisen ja yhteistyön alustana Opetuksen kannalta erityisen kiinnostavia ovat Diigon tarjoamat yhteistyömahdollisuudet. Diigon avulla opiskelijat voivat 1) jakaa websisältöjä keskenään, 2) keskustella jakamastaan sisällöstä, 3) tehdä yhteisiä muistiinpanoja ja 4) seurata muiden Diigon ryhmien/käyttäjien jakamaa sisältöä. Ryhmät jakamisen keskuksena Tärkein jakamisen ja yhteistyön keskus Diigossa on opiskelijoiden oma ryhmä (group). Diigossa ryhmä voidaan ajatella jaetuksi kirjastoksi, johon jokainen ryhmän jäsen voi lisätä linkkisisältöä, kommentteja tai muistiinpanoja. Opetuskäyttöä varten Diigossa on mahdollista perustaa erityisiä luokkaryhmiä (group for my class), joiden jäseniä ja sisältöä opettaja pystyy hallinnoimaan.

Related: