background preloader

Traduction

Traduction

Napravite sami: Neodoljiva čoko-plazma torta Ova ukusna torta može se nazvati i tortom za sve prilike. Odlična je za dječije rođendane, ali i sve druge vrste slavlja koja “zahtijevaju” dezerte. Ipak, najbolje će je opisati jedna riječ: neodoljiva! Sastojci Kora: 2 bjelanca3 kašike šećeradvije kašike hladne vode3 kašike orahajedna kašika brašnapola praška za pecivo. Krema: 2 žumanca2 pudinga od vanile500 ml mlijeka5 kašika šećera125 grama margarina100 grama šećera u prahu100 grama plazma keksa100 grama čokolade. Još: 100 grama čokolade3 kašike mlijeka50 ml čokoladnog mlijeka (može i obično)šlag za dekoraciju. Priprema Zagrijte rernu na 180 stepeni. Izvor: Domaći recepti Autor: minimagazin.info Sviđa vam se članak?

Транслит по-русски Tajni sastojak : ŠTRUDLA SA MAKOM Štrudla sa makom je jedna od lepših poslastica iz mog detinjstva. Ovo je stari recept za svima dragi kolač. Nekada se dobro jelo, baš! :D A i sada se trudimo da održimo tradiciju i s vremena na vreme se častimo pravim domaćim kolačima. Makovnjača je lepša kada je puna fila pa je ja tako i pravim. Ne znam odakle mi recept, samo znam da ga imam odavno i baš ovako je spremam godinama. Za testo : 5oog brašna, 1 jaje, 2oog putera, 15o ml mleka, 5og šećera, pola kockice kvasca ili kesica suvog kvasca, prstohvat soli. Za fil : 4oog mlevenog maka, 2oog šećera, narendana korica limuna, 1 vanilin šećer, 3oo ml mleka, 5og prezli. Za premaz : 1 žumance, 1 belance. U vangli prosejati brašno i dodati iseckan puter. Dodati kvasac koji je prethodno odstojao u mlakom mleku sa šećerom. Ubaciti jaje i so. Umesiti glatko, kompraktno testo. Testo podeliti na dve, tri, jednake jufke i ostaviti ga prekrivenog prijanjajućom folijom u frižideru oko 3o minuta. Kuvati dva, tri minuta uz neprestano mešanje. Prijatno!

Auris-Forum.de • Foren-Übersicht Domaći kuhar - Deserti i slana jela: Pogača sa sirom Sastojci: -1kg brašna -2 jajeta -1 kašika šećera -1 kašika soli -1dcl ulja -2 di-go kvasca -500ml (pola mlijeko–pola voda) Za fil: 300g sira sa vrhnjem 1 bjelanjce malo soli Priprema: Prvo stavite kvasac u mlako mlijeko, sa kašikom šećera, kašikom brašna i pustite da nadođe. U brašno dodati kašiku soli, sipati jaje, kvasac, ulje i malo zagrijanog 500 ml(pola mlijeko–pola voda) i umijesiti tijesto i staviti ga na toplom da se udupla.Kada se tijesto uduplalo, staviti ga na radnu površinu i od ove količine napraviti 28 loptica. Loptice staviti da malo odmore (oko 20 min). 27 loptica razviti kao za pekarske kifle. Ja sam slagala u tepsiju br.30 obložila sam je pek papirom. Drugi dio slažemo isto 18 polovica, isto dio koji je sječen stavljamo okolo, ali ih malo prema sredini kruga naginjemo. Ostaviti da još malo nadođe, prekriti prozirnom folijom oko 20 min da odstoji na toplom. Premazati pogaču žumanjkom i posuti susamom, lanom (koliko želite,a može i drugim sjemenkama).

Related: