background preloader

Världsnaturfonden WWF

Världsnaturfonden WWF

Supermiljöbloggen Polarön - En Storyline om Klimat | Svenska FN-förbundet Klimatförändringarna angår oss alla. Svenska FN-förbundet har tagit fram en Storyline om klimat för lärare som vill arbeta med frågan på ett annorlunda sätt. Denna storyline ger kunskap om klimatet och stärker elevernas engagemang för hållbar utveckling, miljö och internationell samverkan. Handlingen utspelar sig på en påhittad ö i polartrakterna där konsekvenserna av klimatförändringarna är påtagliga. Följande ämnen ingår; naturvetenskap, samhällskunskap, svenska, slöjd, hemkunskap, engelska samt idrott och hälsa. Man kan använda cirka 3 veckor till Polarön men upplägget är flexibelt. Ladda ner Polarön som pdf (PDF-dokument, 7,9 MB) Kontakta oss Vid frågor, kontakta:Helén Huledal, skolansvarig Tel: 08 462 25 81 Ansvarig för sidan: Terese Johansson Uppdaterad 31 mars 2014 Publicerad 4 juni 2008 Läs fler nyheter Too young to wed 24 apr-18 maj Stadsgårdshamnen 22, Stockholm Utställningen "Too young to wed" visas på Fotografiska museet i Stockholm. Se hela kalendariet Instagram

Medveten grön, klimatsmart, ekologisk och miljövänlig - Minplanet.se Avkoppling, gemenskap och en känsla för var maten kommer ifrån. Stadsodling ger många vinster! Och komposterar man rätt kan det dessutom kraftigt minska växthusgasutsläppen från odling, enligt vissa. Vi besökte en stadsodlingsfestival för att samtala om att odla i staden – en växande trend. – Min kolonilott är som ett andningshål. På bordet framför finns buketter, doftpåsar med lavendel, hallonpajer och föremål täljda av syrénträ, allt från den egna lotten en bit bort. Susanne berättar att hennes dotter som är 27 år har blivit så odlingsbiten att hon och sambon skaffat en gård på landet för att bli delvis självförsörjande. Glad när det växer Både Susanne och odlingskompisen Eva Stenström har haft sina lotter i 15 år och tycker att det är roligt och en skön avkoppling att odla. – Man blir glad när man ser att det växer! Stadsodling har de senaste åren blivit så populärt att det börjat arrangeras festivaler på temat. – Intresset ökar mer och mer. Gerillaodlare Bakterier berikar jorden

Rätt sopa på rätt plats | Sopor.nu - en överblick över olika platser som tar emot ditt avfall Sopor ska lämnas till olika platser beroende på vad det är: Återvinningscentraler Till kommunernas återvinningscentraler (ÅVC) kan du lämna grovsopor (exempelvis trasiga möbler och annan inredning), trädgårdsavfall, farligt avfall (exempelvis elavfall och färg), metallskrot (även den gamla stekpannan) samt mindre mängder byggavfall. De tar ofta också emot en del förpackningar, exempelvis stora wellkartonger eller frigolit som inte ryms i behållarna på återvinningsstationerna. Flera återvinningscentraler tar också emot kläder eller saker för välgörande ändamål. På återvinningscentralerna finns personal som kan hjälpa dig rätt. Återvinningscentraler kan också kallas återvinningsgård, kretsloppspark, återbruk med mera. Sök på Lokal information för att se var din närmaste återvinningscentral finns. Till sidans början Återvinningsstationer På återvinningsstationerna (ÅVS) kan du lämna förpackningar och tidningar.

Start | Svenska Lottakåren Miljöpartiet de gröna - Start Ännu en morotssoppa Det blev morotssoppa redan i går kväll och jag gjorde riktigt mycket så att det räckte till lunch i dag. Morötter kokas i slantar. Röda linser kokas i en kastrull vid sidan om. Dessutom passade soppan ganska fint med rosorna som jag fick när jag föreläste på Vuxenskolan i Malmö i går. I morgon drar jag i väg på tjejhelg i Köpenhamn, tre nätter. Trevlig helg!

Exklusiv Babykorg / vagga - "Vita hjärtan" OBS! FRI FRAKT En babykorg och vagga med hjul är verkligen en smart uppfinning och babykorgen Vita Hjärtan har designats för att erbjuda komfort, säkerhet och en mycket vacker design. Korgen passar också riktigt bra om man har ett litet sovrum och vill ha sin bebis nära sängen. Om barnet har somnat och man behöver flytta till ett annat rum så kan man enkelt rulla barn och korg så att sömnen förblir ostörd. Mått: 100x70cm, Höjd 130cm, Höjd till handtaget ca 85 cm , Liggutrymme: 85 x 50 cm Allt på bilden ingår: 1. 2. 3.Kudde 35x35 cm med antiallergisk fyllning. 4.Täcke 80x80 cm med antiallergisk fyllning. 5. 6. 7. 8. 9. 10. 11. BESTÄLLNINGSVARA som tillverkas för kunden, detta medför att ångerrätt gäller inte

Göteborg Zen Center Hot Mama Det är ganska så skrämmande hur marknaden är styrd för pojkar vs flickor. Det är ju verkligen ingen nyhet men denna artikeln med sina bilder är ganska så intressant. Jag har alltid försökt vara openminded med Movits när det gäller prylar och färger på kläder. Han har haft mycket kläder i rosa och lila, det där med leksaker blev dock svårt när han började på dagis. Jag kan tycka att det är stört att det är som det är, att det är så förbannat uppdelat. Vissa tycker att det bara är så det är, att tjejer ska ha puttinuttsaker och killar ska ha coola saker. Vad tycker ni?

EmyLittle, tidlös folklore för bebisar Malin Skoog | Om mig: 22-årig tjej som jobbar som sjuksköterska, är fystränare, löpare, sockerberoende och livsnjutare. Försöker ladda ner DJ Mebbes spellistor men det går sådär.. fattar inte ett piss. skithelvete Jag sitter nu och sörplar kaffe medans jag gör 19 andra grejjer som att läsa, packa, chatta, sms:a, klia tiger bakom örat.. Kl 20 har jag UFC. Sen hem snygga till sig och direkt vidare.. Imorgon ska jag ha en riktig lyxdag, träning, lunch och fika med Johanna, sen middag och myskväll med mina älsklingar! På torsdag drar jag till Sthlm och på fredag till THAILAND!!! Puss på er <3 vi är vänner nu jag och den där lilla bitchen..

Trend o Träning Jag vill härmed tacka för min tid på Aftonbladet och för att jag fått chansen att blogga för Wellness. Aftonblatet är gigantiskt och det är coolt att ha varit en del av det. Det har öppnat många vägar för mig och jag har hela tiden trivts med gulliga Wellness-kollegor i ryggen, men nu när jag testar mina vingar som egen företagare behöver jag kunna styra mer över min blogg. MEN jag slutar inte blogga. Tar bara steget till egen blogg där jag samtidigt är del av gemenskapen hos varma Bloggaromträning-gänget. Jag hoppas ni hänger med till min nya blogg (fortfarande under konstruktion), som dessutom har en kortare adress. TACK Aftonbladet Wellness och VARMT VÄLKOMMEN till trendotraning.se! Här är en litet klipp från föreläsningen jag höll om träning vid graviditet på Allt för Hälsan-mässan igår. Får du inte upp klippet? I min Marathon-långsamma t-shirt men snabb ändå. P.S. Det är sällan jag hinner läsa andras bloggar. Svårt att välja ut bara 5, men mina bloggawards ger jag till: 1. 2. 3. 4. 5.

Related: