background preloader

Matematikk – Gruble.net

Matematikk – Gruble.net

http://www.gruble.net/matte/

Koding blir valgfag på 146 skoler Pressemelding | Dato: 06.04.2016 | Kunnskapsdepartementet | Nr: 31-16 Ungdomsskoleelever på 146 skoler over hele landet, vil fra høsten få tilbud om koding som valgfag. – Programmering blir en stadig viktigere ferdighet, og vi legger nå til rette for at flere kan lære å kode allerede på ungdomsskolen, sier kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen. Flere skal få gjøre som Andrea Tinholt på Hundsund skole i Bærum - som programmerer en robot. Kunnskapsministeren besøkte skolen tidligere i år. Pilotprosjektet med programmering som valgfag starter skoleåret 2016-2017, og varer til og med skoleåret 2018-2019. 146 skoler fordelt på 53 kommuner får delta i forsøket.

Nettbrett uten vett – Ytring Som far til en femteklassing har jeg undret meg over bruken av iPad i skolen. Nylig varslet Harstad kommune at de vil kutte to lærerstillinger for å finansiere innkjøp av læringsbrett til elevene. Misforstå meg rett: jeg mener at informasjons- og kommunikasjonsteknologi (IKT) må inn i barneskolen. Helst fra første klassetrinn.

iPad som generelt IKT-verktøy iPad er virkelig undervurdert som generelt IKT-verktøy. Jeg har skrevet mange artikler som tar for seg ulike områder iPad er god på. Jeg skal i denne posten sammenfatte funksjoner som fungerer godt på iPad. Sette på «helikopter-blikket » og beskrive i stikkords form hva man kan bruke en iPad til. Bruksområdene overlapper delvis en vanlig PC/laptop.

matematikk.org: Forsiden Passordanbefalinger Noen av avviksmeldingene som blir sendt til Datatilsynet er fra virksomheter som har vært utsatt for lekkasjer av passord, eller at ansatte har vært utsatt for blant annet phishing eller løsepengevirus. Vi har også opplevd at virksomheter har oppdaget at brukernes eller kundenes passord har ligget tilgjengelig i søkbare databaser med lekkede passord. Sterk autentisering (tofaktor-autentisering/totrinnsbekreftelse/flerfaktorautentisering) gir bedre beskyttelse enn passord alene. Dette anbefaler vi at virksomheter legger til rette for og at enkeltpersoner benytter seg av. I vår saksbehandling gir vi noen ganger også pålegg om det. Nasjonal sikkerhetsmyndighet (NSM) og Nettvett.no har utarbeidet anbefalinger om passord. Kikora AS Smart læring Vi står midt i en digital omveltning. Web2.0 og sosiale medier endrer samfunnet på svært omfattende måter. Smart læring diskuterer hvilke konsekvenser denne utviklingen har for skolen og måten vi lærer på.

- Skolen utnytter ikke barnas digitale kunnskap Markedsførings-informasjonskapsler brukes til å spore besøkende på tvers av hjemmesider. Hensikten er å vise annonser som er relevante og engasjerende for den enkelte brukeren, og dermed mer verdifulle for utgivere og tredjeparts-annonsører. Navn: cX_P Leverandør: .forskning.no Formål: Brukes av Cxense som en del av deres annonserings-, datastyrings, søkemaskineoptimerings-, statistikk- og innholdsrelaterte services.

Smarte valg når du skal bruke teknologi i undervisningen Følg Bedre Skole på Facebook En lærer som skal ta i bruk teknologi i undervisningen, må alltid vurdere: Hvordan og hvorfor velger jeg apper som læringsverktøy? Det dreier seg om å ha en «profesjonsfaglig digital kompetanse». Dette innebærer at du som lærer må ha teknologisk, faglig og pedagogisk kompetanse som gjør deg i stand til å tilpasse din egen undervisning til kompetansemål, klasse og elev. Her kan vi støtte oss på TPACK; Technology, Pedagogy and Content Knowledge (Mishra & Koehler). The Padagogy Wheel finner du på norsk her

Related: