background preloader

Oppiminen

Oppiminen

TeacherTube Etusivu | Pikku Kakkonen Selaimesi tunnistettiin tietokoneen selaimeksi. Mikäli käytät mobiili- tai tablettiselainta, lue lisätietoa Pikku Kakkosen sovelluksesta. Pikku Kakkosen nettisivut käyttävät Flash-laajennuksen versiota 10.1, jota selaimestasi ei löytynyt. Pyydä aikuista asentamaan tai päivittämään Flash turvallisesti ja ilmaiseksi Adoben sivuilta ja yritä uudelleen. Ongelmatapauksissa voit lähettää palautetta osoitteeseen pikkukakkonen@yle.fi. Selaimesi tunnistettiin mobiili- tai tablettiselaimeksi. Saat Pikku Kakkosen sisällöt auki lataamalla Pikku Kakkosen iOS- tai Android-sovelluksen. Mikäli olet jo asentanut sovelluksen, saat sisällön auki alla olevasta napista. Otamme mielellämme vastaan palautetta sovelluksesta osoitteeseen pikkukakkonen@yle.fi.

Mikä ihmeen sosiaalinen media? Mielenkiintoiset ihmiset ja ilmiöt odottavat sinua sosiaalisessa mediassa. Alkumatka voi hetkittäin tuntua mutkikkaalta, mutta kaveriapua ja hyviä oppaita on saatavilla. Varaudu kokeilemaan, testaamaan ja valikoimaan. Sosiaalinen media on inhimillisen kulttuurin tuotos ja opittavissa oleva asia, vaikka siihen liittyvä teknologia jatkuvine muutoksineen voi hämmentää. Tämä aineisto antaa alkuevästyksen sosiaalisen median tutkimusmatkalle. Miksi tutustua sosiaaliseen mediaan? Tämän päivän internet on vuorovaikutteinen ja sulautuu osaksi arkeamme. Internetistä löytyy kaikille oppimisesta kiinnostuneille paljon hyödyllistä. Sosiaalinen media kulkee mukana älypuhelinten, täppäreiden ja läppäreiden välityksellä. Jokaisen opettajan tulisi tuntea perusasiat sosiaalisesta mediasta, koska se on kiinteä osa viestintä- ja yhteistyökulttuuria. Sosiaalinen media käsitteenä ja ilmiönä Sosiaalinen media on vakiintunut ilmaisu, jolla viitataan verkkopalveluihin, kuten Facebook, Twitter, blogit ja wikit.

Etusivu Kirjautuneena saat kaiken irti Ylen palveluista. Loimme sinulle valmiiksi nimimerkin, jolla sinut tunnetaan Ylen palveluissa. Voit ottaa sen käyttöön sellaisenaan tai keksiä uuden. Miksi pyydämme täydentämään profiilia? Nimimerkillä näyt muille käyttäjille esimerkiksi keskustelupalstoilla. Lähetämme salasanan vaihtolinkin sinulle sähköpostitse Saat pian sähköpostin osoitteeseen Seuraa sähköpostin linkkiä vaihtaaksesi salasanasi. Salasanasi on nyt vaihdettu. Yle Tunnus on aktivoitu. Voit nyt palata takaisin sovellukseen puhelimesi valikosta ja jatkaa sen käyttöä. Saat pian sähköpostin osoitteeseen Seuraa sähköpostin linkkiä aktivoidaksesi Yle Tunnuksesi. Väärinkäytön estämiseksi haluamme varmistaa, että olet aito käyttäjä.

vinkkiverkko - home Vetamix Ilman kirjautumista somettelua (päivitetty tammissa 2015) EDIT 21.3.12 koottu dia-esitykseen alla olevat, esitystä voi vapaasti muokata. Linkeistä luotu Pearltree-jäsennys. Aina ei tarvitse luoda käyttäjätunnuksia vaan somepalvelun saa käyttöön noin vain. Listasin vastaantulleita: Kidblog tarjoaa 1- ja 2-aseteen opetukseen maksutta Wordpress-pohjalla toimivan luokkablogin, jossa vain opettaja kirjautuu ja luo luokkablogin (maksuton versio sallii kaksi opettajaa samalle luokalle). Socrative mahdollistaa luokkatilanteessa yhteistyön niin, että opettaja luo yhteistyötilan (kysymyksiä, äänestyksiä, monivalintoja) ja jakaa linkin ja avaimen, jolla oppijat pääsevät yhteistyötilaan joko tietokoneilla tai mobiililaitteilla (katso esittelyvideo). Jussi Linkola oli löytänyt kätevän tlk.io-chatin, jota heti kokeiltiin. Kalastelin tähän listaukseen apua Google+:ssa (ja sitä kautta Twitterissä). EDIT 2.9.2013: Matleena Laakson diasarja samasta aiheesta eli Somettelua ilman kirjautumista.

Uutiset

Related: