background preloader

Historia en National Geographic en español.

Historia en National Geographic en español.
Related:  Història

ATLAS HISTORIQUE - Cartographie & histoire La Segarra al 1794 (II) -Un viatge del baró de Maldà- -Tret del diari del baró de Maldà- el Calaix de sastre- 1769-1816- Segon dia: 9 de setembre. D’Esplugues a Martorell, Beguda Alta i Piera. Es lleven a les cinc del matí. Missa a l’oratori de casa seva. Després un bon esmorzar: un plat de figues i xocolata desfeta amb pa torrat amb aigua ben fresca. (De xocolata desfeta, en aquets anys, s’acostumava a menjar-ne per esmorzar i per berenar, i quan s’anava de visita en alguna casa. Surten d’Esplugues a les set, i se’ls incorpora el Jaume Fontanals, segurament el masover de la seva torre, i marxen direcció Sant Feliu. I pel camí es troben amb: Després de passar per Pallejà, amb els sotracs del carruatge, aquest queda encallat dins d’un gran bassal d’aigua, i ja es pensaven que es quedaven sense cotxe. (aquí comença a lamentar-se del mal estat dels camins, que serà una constant en aquest viatge.) Superats els contratemps, aconsegueixen arribar a Martorell. A quarts d’11h, arriben a l’hostal: Han sortit de la torre d’Esplugues a les set del matí i han arribat a l’hostal de Martorell a quarts d’onze. Montse Rumbau

untitled Història del Paisatge Per què fer un web? Estudiar el paisatge històric és estudiar un territori, però sobretot és voler descobrir els diferents canvis que s'hi han produït al llarg dels segles, bàsicament fruit de l'activitat dels homes i de les dones. Per tant, estudiar el paisatge històric ens ajuda a entendre i a valorar el nostre entorn. A l'hora de fer aquests estudis d'arqueologia del paisatge, els treballs duts a terme aquests darrers anys ens donen la metodologia que necessitem. Aquesta mena de recerques persegueix una doble finalitat: d'una banda s'orienta vers el passat, que podem reconstruir i entendre millor; d'altra banda, s'orienta cap a un futur, en què es podrà planificar millor el territori. El paisatge històric és un magnífic testimoni de l'activitat humana, reflectida en les característiques de l'hàbitat i dels llocs de poblament i en la manera com s'organitzen els camps, els espais hidràulics, els boscos, les indústries o les xarxes de comunicacions.

Vidal de Malcavaller Cartografia i història medieval a Catalunya MDC - Memòria Digital de Catalunya Memòria de Sants Altres Barcelones: Dani Cortijo Amb 18 anys vaig començar a fer els primers itineraris guiats per Barcelona per a escoles i instituts i des d'aleshores, ja fa més de 10 anys, he centrat la meva activitat laboral en la investigació i difusió de la Història de Barcelona i en la docència de les Ciències Socials. Actualment treballo com a professor d'ESO i Batxillerat. També ofereixo diversos serveis a empreses i particulars, sempre obert a noves aventures i nous reptes. Duc a terme diversos projectes de difusió històrica, itineraris culturals, museografia, guió històric, apps mòbils i assessorament històric. Vaig obrir aquest bloc l'any 2007 i des d'aleshores m'ha donat molta feina però també moltes alegries. Si teniu algun dubte, voleu fer una ruta, teniu alguna proposta, etc... no dubteu contactar-me Contacte: Perfils en Xarxa:LinkedinTwitterFacebook Experiència professional Rutes històriques: Des de l'any 2001 he treballat com a guia fent rutes històriques per Barcelona i Catalunya per a diferents empreses.

Textos històrics sobre la catalanitat dels valencians, mallorquins... - Fòrums [Estic intentant actualitzar la capçalera: encara no he afegit totes les cites que heu posat] "...tramès lletres a ses hosts de Gerona e de tota sa vegueria, e de Barcelona, e de Lleida, e de Tarragona, e de Tortosa, e de València, e de tota Catalunya" (1287, BERNAT DESCLOT, Pere el Gran a Coll de Panissars el 1285, Crònica del rei En Pere) "Captivis catalanis oriundis de civitate Valentie" (1316, Testament de na Guillelma, dona de Salvador Pedrosell, ciutadà de València; deixa diners per al rescat de captius catalans) "...que li plagués que jo pogués anar en les parts de Catalunya a prendre ma muller que havia ufermada fadrina en la ciutat de València bé havia deu anys.(...)E així fiu armar mon lleny per venir en Catalunya." (...) (cap18 p44. "tots els mercaders catalans sotmesos al senyor rey d'Aragó (...) d'ací en avant no sia nenguna qüistió entre mercaders ni noliejadós, ne ací, ne en València, ne en Barchinona, ne en Mayllorcha" lamentant-se de la inseguretat que hi ha a la mar) (Any?

Q13 – Pobles abandonats, Coma de Meià -1 ELS POBLES DESAPAREGUTS DE LA COMA DE MEIÀ I EL MONTSEC DE RÚBIES – part 1 Àger, 2014 La documentació medieval que es conserva de la Coma de Meià presenta moltes llacunes i algunes dades contradictòries. AlgarCabrera (1)Cabrera (2)Castelló de MeiàColldorengaCorniolaLa CoscolleraFabregadaLa FigueretaLa GralleraLavansa Algar Ubicació: Desconeguda Història: Antic lloc del terme del castell de la Maçana citat l’any 1054; el 1313 ja se’n parla només com mas d’Algar. Església: L’església del lloc dedicada a sant Llop o sant Llobí no és citada fins el segle XVII. Municipi actual: Camarasa-Fontllonga Cabrera (1) Ubicació. Història. Església. Municipi actual: Camarasa-Fontllonga Vestigis de la planta, foto Catalunya romànica Cabrera (2) Ubicació. Nom. Història. Municipi actual: Vilanova de Meià Vista general del castell, foto Catalunya romànica Castell de Cabrera, fotos Romànic de la Noguera Sant Pere de Cabrera, foto Catalunya romànica Planta de l’església segons Catalunya romànica Castelló de Meià Ubicació. J.

Calendario perpetuo por meses El calendario funciona a partir del 1 Enero del -4712(4713 A. C.) que es el día 0 del calendario juliano. Al pasar del calendario juliano al gregoriano desaparecieron los días desde el 5 al 14 de octubre de 1582. Para los años anteriores al -45 (46 A. Para el periodo entre -45 (46 A. Bibliografía A.Cappelli - Cronologia, Cronografia e Calendario perpetuo - Hoepli Milano 1998J.Meeus - Astronomia con il computer - Hoepli Milano 1985 Pagina realizada con PhP Español por Jesús Herrera Peña

La notaria de Rupit (1320-1835)

Related: