background preloader

Economics Made Easy

Economics Made Easy

http://www.pbs.org/wgbh/commandingheights/hi/

Related:  Greek Crisis

Οι πλούσιοι πλουσιότεροι με τη κρίση! Στοιχεία σοκ για την Ελλάδα από ελβετική τράπεζα Η οικονομική ελίτ κατόρθωσε -σε πείσμα της κρίσης- να διπλασιάσει την περιουσία της τα τελευταία 5 χρόνια, σύμφωνα με την εταιρία Wealth-X...Έρευνα της ίδιας εταιρίας κατέγραψε...αύξηση 20% στον πλούτο των εύπορων Ελλήνων. Μπορεί η όξυνση της χρηματοοικονομικής και δημοσιονομικής κρίσης να έχει επιφέρει σημαντικές απώλειες στα εισοδήματα των μέσων και κατώτερων εισοδηματικών τάξεων και βαρύτατες κοινωνικές επιπτώσεις στις χώρες που πλήττονται περισσότερο, ωστόσο η παγκόσμια οικονομική ελίτ παραμένει αλώβητη. Αυτό, τουλάχιστον, καταδεικνύει η επονομαζόμενη «απογραφή των δισεκατομμυριούχων», που πραγματοποίησε η εταιρία Wealth-X της Σιγκαπούρης σε συνεργασία με την ελβετική επενδυτική τράπεζα UBS. Σύμφωνα με τα στοιχεία που δόθηκαν στη δημοσιότητα, η κρίση όχι μόνο δεν επιφέρει απώλειες στις περιουσίες της οικονομικής ελίτ, αλλά αντίθετα φαίνεται να τις γιγαντώνει περαιτέρω. Ο αριθμός των δισεκατομμυριούχων αυξήθηκε παγκοσμίως κατά 880 άτομα.

ΚΟΣΜΟΣ : Η Σουηδία των... δισεκατομμυριούχων Η Αμερική μπορεί να είναι η χώρα των δισεκατομμυριούχων, όπου κατοικούν οι πέντε από τους 10 πλουσιότερους ανθρώπους του πλανήτη, σύμφωνα με τη λίστα του Forbes, όμως αν αναλογιστεί κανείς τον πληθυσμό της και το κατά κεφαλήν εισόδημα... υστερεί σε σχέση με πολλά μικρότερα κράτη. Για παράδειγμα το Μονακό διαθέτει τρεις δισεκατομμυριούχους σε πληθυσμό 35.427 ανθρώπων. Ή τα νησάκια St. Τι "φάγανε" οι τράπεζες.... Στο φως τα στοιχεία. Στο φως της δημοσιότητας ήλθαν στοιχεία για τα ακριβή ποσά με τα οποία χρηματοδότησε το ελληνικό κράτος την κάθε τράπεζα από το 2008. Τα στοιχεία διαβιβάστηκαν στη Βουλή από το υπουργείο Οικονομικών, με απαντητικό επτασέλιδο έγγραφο του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Χρήστου Σταϊκούρα, μετά από ερώτηση που είχε καταθέσει ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Μανώλης Γλέζος. Ο κ. Σταϊκούρας ενημερώνει ουσιαστικά για τη στήριξη των τραπεζών σύμφωνα με τον Ν. 3723/2008 «Ενίσχυση ρευστότητας της οικονομίας για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων της διεθνούς χρηματοπιστωτικής κρίσης»: • Για τις προνομιούχες μετοχές των πιστωτικών ιδρυμάτων που ανέλαβε το Ελληνικό Δημόσιο, έναντι καταβολής Ομολόγων του Ελληνικού Δημοσίου λήξεως 21.05.2014 και 23.07.2014 (κι όχι μετρητών).

Rulers The global debt clock «Κρατούν» τα ενοίκια στους εμπορικούς δρόμους - ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ Πόση ήταν η πτώση που σημείωσαν οι τιμές σε δημοφιλή εμπορικά "στέκια" στην Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη. Ποιοι είναι οι ακριβότεροι δρόμοι παγκοσμίως. Τι αποκαλύπτει η ανάλυση της Cushman & Wakefield. Σημάδια σταθεροποίησης στα ενοίκια των καταστημάτων στους πλέον εμπορικούς δρόμους της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης (με εξαίρεση την οδό Προξένου Κορομηλά στη συμπρωτεύουσα) δείχνει η τελευταία έρευνα της Cushman & Wakefield. Mozilla Firefox Socialism Policy pointers

ΝΑ ΠΩΣ ΦΤΑΣΑΜΕ ΕΔΩ! Όλα τα σκάνδαλα ΠΑΣΟΚ-ΝΔ από το 1981 έως σήμερα Διαβάστε, φυλάξτε και σε κάθε περίπτωση ΔΙΑΔΩΣΤΕ! Αν νομίζουν ότι με έναν Τσοχατζόπουλο και έναν Παπαγεωργόπουλο "καθάρισαν", είναι γελασμένοι. Ιδού τα πραγματικά αίτια κατάρρευσης της χώρας, τα οποίο σκοπίμως έθαψαν και θάβουν πράσινοι και μπλε πολιτικοί, τηλεοπτικά κανάλια και δημοσιογράφοι της διαπλοκής για να σας πουν έπειτα με θράσος πως "Μαζί τα φάγαμε". Μην τους ακούτε, μην τους πιστεύετε και κυρίως ΜΗΝ ΤΟΥΣ ΑΝΕΧΕΣΤΕ! Την ίδια ώρα που ολόκληρη η χώρα βρίσκεται στο τελευταίο στάδιο της κατάθλιψης, που ΧΡΟΝΙΑ άρρωστοι μένουν χωρίς φαρμακευτική περίθαλψη και εκατοντάδες χιλιάδες τρέφονται από τα ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ, αυτοί απολαμβάνουν τα ίδια προνόμια που απολάμβαναν και αυτοπαρουσιάζονται ως "εθνοσωτήρες"

Antique Maps, Old maps, Vintage Maps, Antique Atlases, Old Atlases H έκθεση της Black Rock για τις τράπεζες H «DEAL» αποκαλύπτει την έκθεση της BlackRock για τις ελληνικές τράπεζες. Πρόκειται για τη μελέτη που της ανατέθηκε από την Tράπεζα της Eλλάδος, τον Aύγουστο του 2011, κατόπιν εντολής της Eυρωπαϊκής Eπιτροπής της Eυρωπαϊκής Kεντρικής Tράπεζας και του Διεθνούς Nομισματικού Tαμείου (Tρόικα) ως προϋπόθεση για το οικονομικό πακέτο των 109 δισ. το οποίο προβλέπεται από το Mνημόνιο της 21ης Iουλίου του 2011. Του Kώστα Nούση

Timelines of History, Today in History, World History

Related: