background preloader

Oppikirjoja avoimella lähdekoodilla!

Oppikirjoja avoimella lähdekoodilla!
Ajankohtaista 27.4.2014: Tomi Hoviaro julkaisi kirjoittamansa Talousmatematiikka -oppikirjansa CC BY-NC-ND 4.0 -lisenssillä. Yksityishenkilöt voivat ladata kirjan ilmaiseksi itselleen omaan käyttöön. Lukio-välilehdeltä löytyy myös kaksi Tomi Hoviaron aiemmin julkaisemaa oppikirjaa. 23.5.2013: Anna-Maija Partasen, Antti Rasilan ja Mika Setälän kirjoittamasta Vapaa Matikka 11 -oppikirjasta otettiin 200 kappaleen painos. Painos näyttää ja tuntuu erittäin hyvältä!

http://avoinoppikirja.fi/

Related:  jaakkopetteri

Opettaja sosiaalisessa mediassa - Pearltrees - 10 vinkkiä opettajalle Opettajan sukellus sosiaaliseen mediaan: "Löytyi Pearltrees-helmiä!"+ 10 vinkkiä opettajalle Tällä kertaa ajattelin kirjoittaa Pearltrees-ohjelmasta opettajan näkökulmasta. MAFY-valmennus Mikä on mafynetti Asioiden kertaaminen tehdään aktiivisesti tehtäviä ratkomalla. Tehtävät käyvät läpi kaikki oppimäärään kuuluvat asiat. Kun törmäät tehtävään, johon liittyvät asiat ovat unohtuneet, Mafynetti tarjoaa sinulle juuri kyseiseen tehtävään liittyvät opetusvideot. Videoista on pidetty valtavasti ja säästät aikaa tiedon etsimiseltä. Jos haluat lisää harjoitusta, voit pyytää lisätehtäviä.

Oppimateriaaleja verkossa Yleisesti biologian eri osa-alueilta Suomeksi Biologian ainedidaktiikka Etälukio – materiaalia biologian opiskeluun lukiossa biomi.org – laaja verkkosivusto biologiasta ja ympäristöstä (Mikko Heikkinen) Luonnontieteellisen keskusmuseon verkkonäyttelyt – aiheina luut, elämän historia ja dinosaurukset Luova – Nuorten luonnontiedeverkkolehti (LUMA-keskus) OpenBiomi-sivusto (tekijä Rita Keskisalo) YLEn oppimateriaalit – paljon upeita videoita, ääniklippejä, tehtäviä, nettikursseja eNorssi -luma-työkortit

Avoimet suomenkieliset oppimateriaalit Avoimen oppimateriaalin suurimpia ongelmia on kirjavan laadun lisäksi se, että materiaali on hajallaan verkossa eri alustoilla. Tähän Wikikirjaan on tarkoitus koota materiaalia suomenkieliseen avoimeen oppimateriaaliin. Avoimella oppimateriaalilla tarkoitetaan materiaalia, jota voi käyttää ja muokata vapaasti, myös kaupallisesti. Oppimateriaalit ja julkaisut Oppimateriaalit oppilaitoksille Kampanjamateriaalia Sierra Leone -kampanjan oppituntioppaita, dokumentin (DVD) ja aamunavauksen (CD) voi tilata veloituksetta koululle.

Hae Opettaja.tv:n oppimateriaalia yle.fi Tekstikoko + | - opettaja.tv Oppimateriaalit - Plan Suomi Plan on globaalikasvatuksen ammattilainen, joka kouluttaa, tiedottaa ja tuottaa laadukasta oppimateriaalia kasvattajien käyttöön. Materiaalit soveltuvat koulujen lisäksi nuorisotyön ja mediakasvatuksen tueksi. Selaa teemoja ja ota käyttöön! Tutustu myös opetusmateriaaleihimme täällä. Koulutus Kaikilla lapsilla on oikeus oppia, kuitenkin edelleen noin 67 miljoonaa lasta on koulutuksen ulkopuolella. Opetusesimerkkejä kouluista - KenGuru Pedagogisiin käytäntöihin tutustutaan tässä osiossa konkreettisten opetusesimerkkien kautta. Opetusesimerkit on jaettu niiden keston perusteella usean oppitunnin sekä yhden–kahden oppitunnin mittaisiin työskentelykokonaisuuksiin. Esimerkeiksi on valittu opetustilanteita, joissa digitaalista teknologiaa hyödynnetään tarkoituksenmukaisella, mielekkäällä ja monipuolisella tavalla. Opetusesimerkeissä pyritään tuomaan esiin kuinka sekä suppeissa että laajoissa kokonaisuuksissa tulisi kiinnittää huomiota oppilaiden osallistamiseen ja aktiivisuuteen, yhteisölliseen työskentelyyn, uuden tiedon luovaan tuottamiseen sekä tuotetun tiedon mielekkääseen hyödyntämiseen.

Related:  Hyviä käytänteitä ja verkko-oppimateriaaleja