background preloader

Tanárblog

Tanárblog

http://www.tanarblog.hu/

Related:  apatiancsa

Online leckék, kidolgozott feladatok (matematika, informatika) Sokat kell tanulnia az embernek ahhoz, hogy megtudhassa, milyen keveset is tud. (Széchenyi István) Árpás Attila vagyok, a péterrévei Samu Mihály Általános Iskola matematika/informatika tanára. 1996. szeptember 1. óta dolgozom ebben az iskolában. Minden évben több száz diákot próbálok bevezetni egyrészt a matematika, másrészt az informatika csodás világába. Wikipédia, a szabad enciklopédia Így zajlik a tanítás egy dániai gimnáziumban - Dívány Smukfest. Így hívják azt a nagy sikerű zenei fesztivált, amelynek minden év augusztusában egy, a Skanderborg-tó északi partján fekvő város ad otthont, és amelyen a helyi gimnázium művészi hajlamú diákjai is megmutathatják tehetségüket. Minden második évben egy musical-előadással készülnek a fesztiválra a fiatalok, és ezzel el is búcsúztatják a röpke nyári szünetet, Dániában ugyanis már augusztus 11-én megkezdődött az újabb tanév. A legizgalmasabb hónapok előtt állnak most azok a fiúk és lányok, akikkel még május végén, az utolsó rendes tanítási napjukon találkoztam.

ÁRKÁDIA Az Újasszír Birodalom adminisztrációja és hadserege Ebben az írásban a Kr. e. 9–7. században az ókori Kelet egyik legmeghatározóbb állama, az Újasszír Birodalom működésének néhány fontos aspektusát igyekszem bemutatni, köztük az adminisztráció felépítését, a hadsereg működését és az asszírok által tömegesen alkalmazott áttelepítések rendszerét. A 19. század közepén kezdődtek az európai régészek által vezetett ásatások a mai Irak területén, ahol a munkálatok megkezdése nyomán rögtön az Újasszír Birodalom fővárosait tárták fel először: Ninivét (ma Moszul) és Kalhut (ma Nimrud) az angol Sir Austin Henry Layard, Dúr-Sarrukínt (ma Horszábád) a francia Émile Botta, és pár évtizeddel később német régészek tárták fel Assurt (ma Qalaat-Serqat). A fővárosok palotáiból többszáz palotadombormű került az európai múzeumokba, a paloták archívumaiból pedig többtízezer ékírásos agyagtábla.

Ingyenes gépírás oktató program - Gépíró program - manonet Online ingyenes gépírás oktató program, mellyel könnyen gyakorolhatod a gépírást, tízujjas vakírást. A leckéket igyekszem folyamatosan bővíteni. Köszönet az eddigi segítségért Luxeder Katalinnak, és mindenki másnak! A program ingyenesen használható, így tanfolyamokat szervező cégek, vállalkozások is ingyenesen használhatják.

H2SO4 Különleges online találkozók az eTwinning szervezésében: "tanár-találka", azaz Teachmeet Mesélnétek a Teachmeetek koncepciójáról? eTwinning: A Teachmeet alapvetően nem online műfaj, több konferencián is találkozhattunk már ezzel a szervezési formával, amelynek az a lényege, hogy rövid idő alatt ismertessünk olyan jó ötleteket, melyek esetünkben az oktatás, tanulás során hasznosak lehetnek. Az elhangzottak után pedig a hallgatóságnak lehetősége van arra, hogy kapcsolatot teremtsenek annak a témának a gazdájával, amely a legjobban felkeltette az érdeklődésüket. Bárki jelentkezhet előadónak, akinek van egy jól bevált módszere, alkalmazása, jó példája, amit megosztana a kollégákkal pár percben. Ezt a módszert próbálta meg a Szolgáltató Pont online keretek közé ültetni. Hogy választottátok ki az előadókat, és a téma kötött volt-e?

MOZAWEB A kosarad üres Vásárlás Darab: 0 Összesen: 0,00 Kosaram Videók Mobil applikációk az oktatásban (saját gyűjtemény) A blogon sok olyan cikket olvashattatok már, ami az applikációk bemutatásával, leírásával foglalkozik. Most összegyűjtöttem egy csokorba azokat az appokat, melyeket a gyerekekkel a fejlesztő órákon használni szoktunk. Kategóriákba soroltam őket, hogy könnyebb legyen a keresés a számotokra! Német-Magyar szótár, online szótár * DictZone <p class="red">Kérlek engedélyezd a javascriptet a szótár használatához! <a href="/gyik/#javascript-engedelyezes">Hogyan?</a></p> Hangos online német–magyar és magyar-német szótár Kíváncsi vagy egy német szó vagy mondat magyar jelentésére? Jó helyen jársz.

Related: