background preloader

Areena

Areena

http://areena.yle.fi/tv

opeverkostot - Facebook Osallistu tämän wikin rakenteluun. OHJE: Lisää tietoja ja linkkejä: klikkaa Edit, kirjoita haluamaasi kohtaan (listat aakkosjärjestykseen) ja tallenna. Palaute. Mikä ihmeen sosiaalinen media? Mielenkiintoiset ihmiset ja ilmiöt odottavat sinua sosiaalisessa mediassa. Alkumatka voi hetkittäin tuntua mutkikkaalta, mutta kaveriapua ja hyviä oppaita on saatavilla. Varaudu kokeilemaan, testaamaan ja valikoimaan. Se, mikä sopii yhdelle, ei luonnu toiselle. Jokainen käyttää sosiaalista mediaa omalla tavallaan.

Lisenssien käyttöohje - Creative Commons Suomi Creative Commons -lisenssien käyttö on helppoa. Se ei vaadi mitään lupia tai rekisteröitymistä. Kun haluat julkaista jotain CC-lisenssillä, riittää, että merkitset lisenssin ohjeiden mukaan teokseesi tai sen yhteyteen. Kun käytät CC-lisensoitua teosta, seuraat vain lisenssin ehtoja ja mainitset alkuperäisen tekijän ohjeiden mukaisesti. CC-lisenssin eri muodot CC-lisenssin tunnistat nopeimmin lisenssin kuvakkeesta.

Ilman kirjautumista somettelua (päivitetty tammissa 2015) EDIT 21.3.12 koottu dia-esitykseen alla olevat, esitystä voi vapaasti muokata. Linkeistä luotu Pearltree-jäsennys. Aina ei tarvitse luoda käyttäjätunnuksia vaan somepalvelun saa käyttöön noin vain. 10 ohjetta ympäristöään kuvaavalle Valokuvien, äänen ja videon tallentajan on huomioitava tekijänoikeusasioiden lisäksi erilaisia yksityisyyden suojaan liittyviä lakeja. Tässä on 10 tärkeintä ohjetta. 10 ohjetta ympäristöään kuvaavalle julisteena. CC BY Ohjeet ovat saatavilla myös julisteena, jota voit vapaasti jakaa ja tulostaa. Älä tallenna mitään tiloista, joihin sinulla ei ole oleskeluoikeutta.Kotirauha on ehdoton, ilman haltijan lupaa ei saa tallentaa mitään.Rakennuksia saa kuvata ja kuvia käyttää.Pysyvästi julkisessa tilassa olevia teoksia saa kuvata, mutta kuvia ei saa käyttää ansiotoimintaan.Muita suojattuja teoksia ja tuotoksia saa tallentaa vain, jos ne ovat tallenteessa sivuosassa.Ihmisiä ei saa kuvata tai videoida tunnistettavasti heitä halventavissa tilanteissa.Tunnistettavia ihmisiä sisältävän kuvan tai tallenteen julkaisu edellyttää lähes aina lupaa.

Viisautta virtuaalimaailmoihin ja lisättyyn todellisuuteen Oppaan painetun version kansi. Mitä virtuaalimaailmat ovat? Entä lisätty todellisuus? Katso Wikipedian tekstit virtuaalimaailmoista ja lisätystä todellisuudesta. Millaisiin tarkoituksiin virtuaalimaailmoja ja lisättyä todellisuutta voi ja kannattaa käyttää? Miten virtuaalimaailmojen ja lisätyn todellisuuden käyttö aloitetaan? CC-lisenssin merkitsemisohjeet - Creative Commons Suomi Tämä ohjesivu täydentää yleisiä CC-lisenssin käyttöohjeita ja antaa käytännön ohjeet ja esimerkit lisenssin liittämiseen erilaisiin teoksiin. Lisenssimerkintää ei kannata useinkaan kirjoittaa käsin, vaan se tulisi tehdä lisenssivalitsimella. Tällä varmistat, että muotoseikat ovat varmasti oikein. Lisenssi verkkosivulle teoksen yhteyteen

vinkkiverkko - home Kopiokissa Kopiokissa kertoo tekijänoikeuksista nopeasti, viihdyttävästi ja oivalluttavasti, yhden sivun mittaisissa sarjakuvissa. Sarjakuvat soveltuvat sekä opettajille että heidän oppilailleen ja niitä saa käyttää vapaasti opetuksessa. Sarjakuvat julkaistiin vuoden 2013 aikana. Sarjakuvan osat julkaistiin samanaikaisesti Opettaja-lehdessä ja netissä. Operight QR Code Generator – create QR codes for free (Logo, T-Shirt, vCard, EPS) Ajattelun ammattilainen Opeblogi Upeaa työtä

Related: