background preloader

Opettaja sosiaalisessa mediassa - Pearltrees - 10 vinkkiä opettajalle

Opettaja sosiaalisessa mediassa - Pearltrees - 10 vinkkiä opettajalle
Opettajan sukellus sosiaaliseen mediaan: "Löytyi Pearltrees-helmiä!"+ 10 vinkkiä opettajalle Tällä kertaa ajattelin kirjoittaa Pearltrees-ohjelmasta opettajan näkökulmasta. Aloitin ohjelman käytön syysloman aikana (2012) ja olen edelleenkin ihmeissäni sen mahdollisuuksista. Sosiaalisen median maailmaan minut tyrkkäsi lukiomme rehtori Kari Rajala. Aluksi tutustuin Facebookiin ja sain kavereita mm. opettajakollegoistani. Pearltrees-ohjelma: Pearltrees Pearltrees.comPearltrees app (iPad, iPhone)Pearltrees app - iTunes Minä ja Pearltrees: BlogikirjoitukseniPearltrees - a collaborative web curation tool HelmipuuniPearltrees.com/tommivilja Pearltrees-juttuja: Pearltrees makes Web curation a joy with its 'magical' new iPad appPearltrees makes Web curation a joy with its 'magical' new iPad app Pearltrees WikipediassaWikipedia - Pearltrees Pearltrees-videoita: Verkkokuratointi Building Thought Leadership through Content CurationBuilding Thought Leadership through Content Curation

http://finnedmob.blogspot.com/2012/12/opettaja-sosiaalisessa-mediassa.html

Related:  PearltreesMobiluck - Blogikirjoitukset

Pearltrees - a collaborative web curation tool Pearltrees (iPad app, myös: PC ja Mac) Entäpä jos nettisivut olisivat pieniä pallukoita, joita voisit ryhmitellä mielin määrin? Voisit selata jokaista ryhmää erikseen tai siirtyä haluamallesi sivulle yhdellä painalluksella. BrainPOP Featured Movie BrainPOP Featured Movie BrainPOP Featured Movie on iPad-appsi, jolla voit katsoa BrainPOP sivuston päivittäin vaihtuvan animaatiovideon. Mikäli haluat katsoa kaikkia videoita, voit tilata oikeuden hintaan 5,49€ kuukaudessa. BrainPOP-videot ovat yleissivistäviä ja opettavaisia tarinoita, joissa seikkailevat Tim-poika ja Moby-robotti. Videoita on useita satoja ja aiheet vaihtelevat maasta taivaaseen (esim. dinosaurukset, DNA, tsunami, tähtikuviot jne.). Hopscotch-koodausta iPadilla Koodaustunnin jälkimainingeissa kokeilin onnistuisiko koodaaminen ja pelien tekeminen iPadilla. Olin mainostanut Koodaustunti-tapahtumaa Elimäen yläkoulussa ja lukiossa sekä kannustanut oppilaita kokeilemaan, miten Angry Birds -hahmoja ja zombeja voi liikutella antamalla niille sopivat ohjeet. BETT-messuilla kävin kuuntelemassa Coding with iPads -luentoa, josta sain lisää vinkkejä Hopscotch-ohjelman käyttämiseen. Kyseinen ohjelma on samantapainen kuin Scratch, mutta suppeampi. Toisaalta se käyttää hyödyksi iPadin liikkeentunnistusta, josta on etua muihin ohjelmiin verrattuna. Matkalla Lontoosta Helsinkiin kirjoittelin muutaman "pelin", joista ohessa video.

iPad Nuoren Yrittäjän apuna Tänä syksynä sain kouluttaa muutamia Elimäen lukiolaisia iPadin saloihin. Kyseessä oli NY-24h -leiriä järjestämässä olevia nuoria. Opetin heille kuinka iPadilla tehdään Stop Motion -animaatioita. Tarkoituksena oli, että tulevat yrittäjät tekisivät animaation joko yrityksen nimestä tai logosta. iPadin lisäksi tarvitsimme apuvälineiksi erivärisiä papereita / pahvia, sakset ja Belkinin tablettitelineen. Edmodo verkkoympäristö opetuskäyttöön Vuonna 2008 perustettu Edmodo on ilmainen koulujen käyttöön tarkoitettu amerikkalainen verkkosovellus. Saamieni koulutuspyyntöjen perusteella työkalun suosio on kasvussa, joten päätin vihdoin kolme vuotta ensitestien jälkeen ottaa ympäristön koulutusrepertuaariini. Edmodon kasvava suosio ei ole ihme, sillä moni on kaivannut Facebookia muistuttavaa, mutta koulukäyttöön suunniteltua työkalua. Moni kysyy koulukäyttöön soveltuvaa sosiaalisen median alustaa. Ning ja Elgg ovat sitä, Edmodo on sitä varauksin. Mutta Edmodo on ilmainen toisin kuin Ning, ja suoraan paketista käyttöön otettava pilvipalvelu, toisin kuin Elgg.

Prosesseja - Yksinkertaiset koneet "flipaten" Tämä teksti kuuluu postaussarjaan, jolla on tarkoitus valottaa oppimisprosesseja, joita tablettien opetuskäytöllä on kehitetty Taivalkosken mobiilioppimishankkeessa. iPadien koulukäyttö voisi olla sitäkin, että ladataan niihin opiskeltavaan aiheeseen liittyviä ns. oppimis-appseja ja käytetään niitä aihettä käsittelevillä oppitunneilla. Näinkin teemme, mutta tärkeämpää on uudistaa ja kehittää luokassa jo olemassa olevia oppimisprosesseja iPadien avulla.Flipped classroom eli opetuksen kääntämisen malli on viimeksi kuluneen vuoden aikana ollut paljon esillä. Siksi mekin hankesuunnitelmaa laadittaessa lupasimme: "Hankittavien tablet-laitteiden avulla kehitetään työskentelymalli, jossa oppilas eri medioiden avulla (teksti, podcast, video) ennakkoon tutustuu kotonaan seuraavan päivän aiheeseen ja oppitunti käytetään aiheen syventämiseen sosiaalisen tiedonrakentelun keinoin." Aiheeseen tutustumien Johdattelu käsitteisiin

Hopscotch-paja - Iloa oppimiseen kaikkialla Pidin Iloa oppimiseen kaikkialla -seminaarissa kaksi Hopscotch-pajaa, joissa opettelimme koodausta ja pelien tekemistä. Osallistujia oli hyvin mukana ja intoa tuntui riittävän siinä määrin, että omia tuotoksia alkoi syntyä jo seminaarin aikana. Oli ilo huomata, kuinka opettajat lähtivät Hopscotch-koodaukseen mukaan ja esittivät myös useita kysymyksiä pajanpitäjälle. Avoin Dream-alusta mahdollistaa oman oppimisalustan kokoamisen Kauniaisten suomenkielisessä koulutoimessa on suunniteltu pitkään koulujen tietotekniikkaa oppimisen ehdoilla. Siellä käytetään kattokäsitettä Unelmakoulu koulusta, jossa oppijan tarpeet on asetettu keskiöön ja kaikki pyritään muokata palvelemaan oppimista maksimaalisesti. Tietoteknisesti olemme kuulleet Kauniaisista VALO- eli vapaiden ja avointen ohjelmistojen hyödyntämisuutisia ennenkin. Kouluissa käytetään paljon avoimen lähdekoodin ohjelmistoja.

Related:  PT-PAJAPEARLTREES, KURATOINTI