background preloader

Adventures in Cooking

Adventures in Cooking
Related:  cooking

Reteta Smantana din lapte de cocos – Alege sa fii sanatos! Smantana din lapte de cocos este foarte usor de facut si contine doar 4 ingrediente! Fa-ti o portie atunci cand tii post sau de fiecare data cand ai nevoie de smantana vegetala, pentru ca ai decis sa nu mai consumi produse de origine animala. „Inarmeaza-te” cu o conserva de lapte de cocos sau crema de cocos si pregateste-te sa descoperi inca o data cat de versatil este laptele de cocos (o alternativa excelenta a laptelui de vaca, dar fara pic de lactoza) in bucatarie! TIMP PREPARARE 10 minute TIP RETETA Garnitura DIFICULTATE Scazuta Ingrediente reteta Smantana din lapte de cocos 1 conserva lapte de cocos/crema de cocos1 ½ linguri zeama de lamaie½ lingura otet de mere1 praf de sare Mod de preparare reteta Smantana din lapte de cocos Observatii reteta Smantana din lapte de cocos Stiai ca? Laptele de cocos are trei beneficii principale pentru sanatatea ta: poata scadea colesterolul rau si creste nivelul colesterolului bun, poate promova scaderea in greutate si poate ajuta sistemul imunitar?

Le Blog des chefs How to Make Nut Butter Consider this your one-stop resource for how to make nut butter at home! It’s so easy, often requires just 1 (or 2) ingredients, and comes together in less than 30 minutes! First, choose your base. I love starting with raw, organic almonds. Or, go for seeds! Hazelnuts have skins, which often shed during roasting. Then, it’s nut butter time! Either use a food processor or high-speed blender to creamy a creamy, delicious nut butter. Just 1 ingredient – that’s right! The blending process generally takes 10-12 minutes, so be patient! While your nut butter is blending, you can choose a few add-ins (if desired). My go-tos are sea salt and flax seed. That’s it! Plus, making your own nut butter allows you to create your own blends, add fun mix-ins, control salt content, AND save money! If you try making nut butter, let us know how it goes! Prep Time 15 minutes Cook Time 10 minutes Total Time 25 minutes Servings 24(1-Tbsp servings) Course Sauce Cuisine Gluten-Free, Vegan Freezer Friendly No Does it keep?

| Papilles on/off Quinoa, cous cous, hrisca sau orez: Ghidul tau pentru a gati perfect fiecare cereala Sa gatesti cerealele este o treaba chiar usoara, insa partea mai grea intervine atunci cand vrei sa iti amintesti care este proportia ideala de apa pentru fiecare dintre ele. Am pus la punct un ghid pentru tine care sa te ajute sa gatesti mai repede orice cereala vrei, fara sa mai fie nevoie sa citesti instructiunile. Orez negru sau rosu, fulgi de ovaz, cus cus, hrisca, bulgur, amarant, quinoa, mei sau orz, ai sa gasesti mai jos indicatii pentru fiecare dintre ele, alaturi de o lista de cumparaturi ca sa iti aprovizionezi camara cu toate cele necesare. Quinoa este o cereala care trebuie bine clatita in apa rece in prealabil, pentru cel putin 30 de secunde, pentru a scapa de gustul ei amar caracteristic. Regula pentru a o fierbe este la o portie de quinoa – doua portii de apa, timp de 10-20 de minute sau pana cand s-a evaporat apa. Meiul il poti fierbe sau il poti praji usor inainte de fierbere, pentru un si mai pronuntat gust.

Chez Mélusine 70 de rețete pentru stat acasă - Mazilique Inițial articolul ăsta era să se numească “bucătărie de pandemie”, dar chiar nu-mi venea să dau publish la așa ceva. Sper ca peste ceva (cât mai puțin) timp să revizităm postarea asta atunci când vom avea nevoie de ceva inspirație pentru mesele de acasă, dar fără vreun motiv care să ne oblige să facem asta. Până să trec la lista cu sugestii pentru zilele acestea care urmează, vreau să îngroș și eu rândurile celor care spun să nu exagerați cu cumpărăturile excesiveîncercați să susțineți business-urile locale și micii antreprenorisă aveți grijă de voi și de cei din jur Asta pe cât mai scurt. Cât despre mâncare, în rețetele pe care le pregătim din auto-izolare sau carantină, ingredientele precum ierburile aromatice proaspete se pot inlocui cu ierburi uscate, roșiile proaspete cu roșii uscate sau din conservă, ardeii grași cu ardeii copți, ciupercile proaspete cu cele uscate sau cele congelate ori din conserve. Foloseste cat mai constient si asumat resursele de care dispui. Supă de roșii Kisir

Cozonac low-carb cu lămâie – Rețete LCHF Aș fi putut să-i zic cozonac de tip panettone, dar nu este dospit și aerat, precum cel clasic. Nici nu e posibil, deoarece acest cozonac, la fel ca și restul dulciurilor keto/low-carb, nu conține gluten. Însă rezultatul m-a încântat atât de mult (și nu doar pe mine), încât sunt sigură că merită să-l încercați, atât pentru Crăciun, cât și cu orice altă ocazie specială. Iese ca o prăjitură densă și parcă însiropată, cu gust intens de lămâie. Guma de xanthan este opțională, dar cu ea obțineți un aluat mai legat. Presupun că poate fi înlocuită cu făină de konjac sau tărâțe de psyllium, dar nu am încercat încă în această variantă. La coacere, aveți grijă să țineți focul mai mic și să verificați periodic cozonacul. Se amestecă ambele tipuri de făină cu praful de copt și guma de xanthan. Se unesc cele două compoziții, adăugând vanilia și coaja confiată de lămâie. Se coace la foc mediu spre mic (în jur de 150-165 grade C). După ce s-a răcit de tot, se prepară glazura.

Quiche cu jambon, pere și Roquefort - Mazilique Cum în ultima săptămână am fost cam prinsă cu distracția de la Mazilique Shop, mintea nu mi-a mai stat atât la rețete, cât la cârpițe. Dar asta nu înseamnă că nu m-a mai răzbit foamea din când în când, prin urmare am apelat la an old favourite – David Lebovitz. Mai exact, am luat cartea lui My Paris Kitchen din biblioteca de la studio și mi-am făcut de cap cu un quiche pe care l-am mai adaptat puțin, după cum urmează: 2 ore, 10-12 porții 140g făină55g mălai½ linguriță sare115g unt, tăiat în cuburi și răcit1 ou 1 lingură ulei de măsline1 ceapă mare (220g ceapă), tocată mărunt2 pere mici (240g pere), curățate de coajă și cotor și tăiate în cubulețefrunzele de la 1 legătură mică de pătrunjel (12 grame), tocate150g jambon, tăiat în cubulețe150g brânză Roquefort, fărâmițată225g cremă de brânză300ml smântână pentru gătit115g unt tăiat în cuburi și răcit5 ouă2 gălbenușuri1 praf de nucșoară Pune tava la frigider cât timp pregătești umplutura și încinge cuptorul la 190°C.

Tort de casă cu nucă – Crema este senzațională, salvați și încercați rețeta Pentru a prepara acest tort delicios, veți avea nevoie de următoarele ingrediente: Ingrediente pentru blat 6 albușuri6 linguri de zahăr4 linguri de făină1 linguriță rasă de bicarbonat de sodiu stins cu lapte fierbinte sau zeamă de lămâie10 linguri de nucă măcinată Ingrediente pentru cremă 6 gălbenușuri120 g unt moale (80% grăsime)120 g zahăr pudrăesență de vanilie2 linguri de nucă măcinată Ingrediente pentru sirop 200 ml apă5 linguri de zahăresență de vanilie Ingrediente pentru glazură 100 g ciocolată menaj2 linguri de ulei Timp de preparare: sub 120 de minute (mai puțin de 2 ore) Cum se prepară blatul Se bat albușurile spumă tare, apoi se adaugă câte o lingură de zahăr și se mixează în continuare până când se formează o spumă lucioasă, apoi se adaugă treptat făina și bicarbonatul stins. La final încorporăm și nuca puțin câte puțin. Cum se prepară crema Cele 6 gălbenușuri împreună cu zahărul pudră se pun pe baie de aburi, amestecând continuu. Cum se prepară siropul Cum se prepară glazura Poftă bună!

Prăjitură cu mascarpone și afine – Rețete LCHF De fapt, rețeta originală de la care am pornit este prăjitura cremșnit cu zmeură de pe blogul Lacra.blog. De când am văzut-o, acum câteva luni, mi-a rămas în minte. Abia recent am reușit să o prepar, făcând câteva mici modificări. Pentru 8-10 porții: pentru blat:210 g făină de migdale40 g făină de cocos2 lingurițe praf de copt100 g unt la temperatura camerei100 g Green Sugar3 ouăvanilie125 g smântânăpentru umplutură:250 g mascarpone (sau cremă de brânză)80 g Green Sugar1 ouvanilie50-100 g afine (sau zmeură/mure/vișine, proaspete sau congelate)30 g fulgi de migdaleunt pentru uns forma Într-un castron se amestecă făinurile cu praful de copt și se lasă deoparte. Într-un alt bol, se bate untul cu îndulcitorul timp de câteva minute, până la topirea acestuia. Într-o formă cu diametrul de 26-28 cm se așterne hârtie de copt, care se unge bine cu unt. Folosind mixerul, se bat primele 4 componente pentru cremă, obținându-se o consistență destul de lichidă, este normal.

Related: