background preloader

StoryBird 教學影片

StoryBird 教學影片

http://www.youtube.com/watch?v=T00YjRBIcIw

Related:  漫畫Comic 製作工具mhborgenlæringsressurserherramientas

Storyboard That: 優質漫畫平台, 免費試用14天, 可中文, 教育版便宜 Notat: Koding i skolen De siste årene har det vokst fram en internasjonal bevegelse for å fremme programmering i skolen. I 2013 ble nettstedet Code.org lansert, med visjon om at: “(…)every student in every school should have the opportunity to learn computer science.”1 Code.org har blitt omfavnet av IT-selskaper som Google, Microsoft, Amazon og Facebook, og kjente personer som Bill Gates, Bill Clinton og Mark Zuckerberg. Siden 2013 har kodetimen (Hour of Code) blitt gjennomført i en rekke land, og etter å ha deltatt på kodetimen i 2014 ble President Obama kalt den første amerikanske presidenten som skrev en linje med kode. Argumenter for koding i skolen knyttes gjerne til nødvendige ferdigheter for det 21. århundre, fremtidige behov for kompetanse i næringslivet og evne til å forstå hvordan et stadig mer digitalisert samfunn fungerer. Senter for IKT i utdanningen mener kunnskapsdomenet programmering kan ha en plass i norsk skole, gjennom hele skoleløpet.

Dette er fremtidens lærebok i matte Dette kan være dagens nyhet for hundretusener av lærere og foreldre som allerede er godt kjent med mattespillet Dragonbox: Ærverdige Aschehoug inngår et partnerskap med oppstartsbedriften We Want To Know, som er blitt kjent verden over for dette spillet. Til nå har Dragonbox primært vært innkjøpt av foreldre, mens skolen, der det ofte klages over at matteundervisningen ikke er engasjerende nok, ikke har omfavnet de digitale mulighetene. De to skal eie halvparten hver av et selskap som skal utvikle et komplett læreverk for mattefaget i grunnskolens 1.–7. klasse. Dermed kan Dragonbox få tilgang til hele skolemarkedet. Skal lage seks nye spill I første omgang er planen å utvikle ytterligere seks spill, som skal utgjøre basis for hele pensum i matte for 1. og 2. klasse.

FredagsKilden: NETTSTEDER Vår (Aktiviteter, Naturfag.no) Vårtegn (Miljølære, Når kommer våren?) Blåveis (Urtekildens planteleksikon) Blåveis (Biologiportalen, bilder og fakta) Gulveis (Biologiportalen, bilder og fakta) Dragonbox Numbers: – Får barna til å regne ti ganger så mange mattestykker med app – Nå, klasse 1B, kan dere ta opp nettbrettene! Lærer Ida Elisabeth Hardal hører hele klassen juble. Elevene på Nedre Bekkelaget skole kaster seg over sine lysende skjermer. Først satte de videregående skole i spill

Undervisning: inspirasjon, tips og ideer Bokstavhus til tavla: Skriv liten og stor bokstav i bokstavhus på tavla. Lamineres. (Kristine Solheim)Ark til å skrive på:Bokstavhus – ark med bokstavhus i tre ulike størrelser (Jeanette Åby)Bokstavhus med takLinjerte ark med stor linjeavstandLinjerte ark med mindre linjeavstandSkriv i bokstavhus: På worksheetsworks.com kan du lage arbeidsark med stavskrift. Enkelt og gratis!Se programserien om bokstavene i alfabetet vårt på NRK Lesekorpset. Hver episode varer ca. 13 min. Koding blir valgfag på 146 skoler Pressemelding | Dato: 06.04.2016 | Kunnskapsdepartementet | Nr: 23-16 Ungdomsskoleelever på 146 skoler over hele landet, vil fra høsten få tilbud om koding som valgfag. – Programmering blir en stadig viktigere ferdighet, og vi legger nå til rette for at flere kan lære å kode allerede på ungdomsskolen, sier kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen. Flere skal få gjøre som Andrea Tinholt på Hundsund skole i Bærum - som programmerer en robot. Kunnskapsministeren besøkte skolen tidligere i år. Pilotprosjektet med programmering som valgfag starter skoleåret 2016-2017, og varer til og med skoleåret 2018-2019. 146 skoler fordelt på 53 kommuner får delta i forsøket.

Naturfag.no: Ressurser fra Forskerføtter og leserøtter I Forskerføtter og leserøtter kombineres utforskende naturfagsaktiviteter med grunnleggende ferdigheter for å hjelpe lærere til å forbedre sin undervisningskompetanse. Målet er å innhente og videreformidle erfaringer med dette opplegget for å bidra til å forbedre elevers læringsstrategier og læringsutbytte i naturfag over tid. Forskerføtter og leserøtter fokuserer primært på barnetrinnene i grunnskolen. Undervisningsmodell og læringsressurser

Programmering - Artikler Hva er et program? Et program består av et antall instruksjoner. Hver instruksjon utfører én ting, som f.eks. å flytte en figur på skjermen eller sette sammen to tall. Du kan programmere ved å sette sammen instruksjoner i en lang rekke ved hjelp av klosser (blokker) som ligner puslespillbrikker. Ny undersøgelse: Undervisning med pc forbedrer elevernes skrivefærdigheder markant Læringsværktøjet "Skriv og Læs" virker efter hensigten: Eleverne bliver bedre til at skrive af at bruge det. Det konkluderer adjunkt, cand.pæd. Thomas Roed Heiden, University College Lillebælt, der har gennemført et forsøg med "Skriv og Læs".

Skoleavtalen Lese- og skriveavtale+ (Skoleavtalen) er en programpakke som gir skolen digitale lese- og skriveverktøy for å støtte lesing og skriving i alle fag. Pakken inneholder lese- og skriveverktøyene CD-ORD for PC og IntoWords for iPad, Mac, Google Chrome og web, talesynteser og flere læringsprogram som støtter lese- og skriveinnlæringen. Fra 1.mars 2016 ligger også det nettbaserte tankekartprogrammet MindView i avtalen. Lærer barn å programmere - NTNU-lærer applauderer det nyeste kode-påfunnet til Donald Duck I samarbeid med Minecraft-designeren Jens Bergensten og den frivillige bevegelsen Lær Kidsa Koding! skal Donald Duck lære barn å programmere. Det skriver forlagshuset Egmont Publishing i en pressemelding om prosjektet.

Verdenskart - Globalis.no Befolkning per km²

Related: