background preloader

Mobiluck - Mobiiliopetusteknologia lukiolaisen arjessa

Mobiluck - Mobiiliopetusteknologia lukiolaisen arjessa
Kuinka iPadia voisi hyödyntää matematiikan opetuksessa? Tämä kysymys on askarruttanut mieltäni opetusta suunnitellessani. Lähdin pohtimaan asiaa tarkemmin siitä näkökulmasta, että mitä matematiikan tunneilla tehdään. Matematiikan tuntien kulku on lukiossa alkaa melko tyypillisesti kotitehtävien esittämisellä ja jatkuu uuden teorian opiskeluun ja näihin liittyvien tehtävien tekemiseen. Jos iPadia voisi käyttää jo kotitehtävien esittämisessä matematiikassa, niin niitä voisi käyttää samaan tarkoitukseen myös muissa oppiaineissa ja tämä ajatus kiehtoi minua. Siispä ei muuta kun tuumasta toimeen ja kokeilemaan iPadeja MAA9 kurssin aikana yhden jakson ajan.

http://finnedmob.blogspot.com/

Related:  Vinkkejä, ideoita, oppaitaTVT välineitäTänkvärda blogginlägg

Tablet-laiteet opetuksessa Savonlinnan normaalikouluun hankittiin kevätlukukauden aluksi salkullinen iPad 2 tablet-laitteita. Koneet ovat olleet viimeisen kuukauden aikana ahkerassa käytössä 4 b ja 6 a -luokissa. Myöhemmin keväällä myös muissa luokissa. Tablet-laitteiden avulla on toteutettu esim. Mobiiliseikkailu – Kalevala Kuninkaankartanonmäellä, josta lisätietoa seuraavassa linkissä:

Mobiilisti maailmaan Mobiilisti maailmaan -hankkeen sivut ovat muuttaneet. Uusille sivuille pääset TÄSTÄ! • Hankkeessa kehitetään tutkivan oppimisen ja osallistavan pedagogiikan toimintamalli, jota pilotoidaan Helsingin kaupungin kahdessa peruskoulussa, Helsingin luontokouluissa ja Heurekassa. • Suomen nuorisokeskukset ry:n hostellin luokkatilaa käytetään Suomenlinnan alueen tutkimiseen hankkeen aikana. • Mobiiliteknologiaa, sosiaalista mediaa ja verkkoalustoja hyödynnetään toimintamallin käytänteissä eri tavoin. • Toimintamallia jaetaan koulujen ja muiden toimijoiden käyttöön eri foorumien ja verkostojen välityksellä.

MoMi - Mobiilisti Mikkelissä Neljännellä luokalla tahkotaan jakolaskuja jakokulmalla tai vastaavin tavoin. Aiheen oppiminen vaatii toisilta enemmän, toisilta vähemmän toistoja. Opettajaltakin se vaatii toistoa ”jaa, kerro, vähennä, pudota, jaa, kerro, vähennä…”. Olemme ennen ipadejakin luokassa harrastaneet screencasteja, eli näytöltä otettujen videoiden käyttämistä opettelussa.

Opetusmateriaalit Tiedonhallintataitojen opetus Tälle sivulle on koottu hankkeessa syntyneitä tiedonhaun opetusmateriaaleja. Tampereen kaupungin opettajat löytävät lisää aineistoa Moodlen sivulta Tiedonhaku (Heidi Eriksson). Katso myös opetuksen linkkilistoja Diigosta sekä opiskelijalle sopivat linkit Toki-verkkokirjatosta Kaikki aineisto on jaettu CC-BY-SA lisenssillä, eli niitä voi jakaa, käyttää ja muokata vapaasti, kunhan muistaa käyttää samaa avointa lisenssiä. Tiedonhaun työkalupakki, eli alustus tiedonhaun taitoihin MATO-projekti Hankkeen tavoite: Hankkeen tavoitteena on kehittää ja kokeilla tietoteknisten ja mobiililaitteiden tukemaa matematiikan opiskelua ja opetusta sekä lukiossa että yläkoulussa. Hankkeessa testataan uusien tietoteknisten ratkaisuiden pedagogista soveltuvuutta ja teknistä toimivuutta.

Course: Digikurssi Tällä johdantokurssilla opiskelija oppii tieto- ja viestintätekniikan perustaidot, joilla pärjää kursseilla. Kurssi perustuu itsearviointiin eli harjoittelemme myös oppimaan oppimisen taitoja. Kurssisivu on avoin kaikille kiinnostuneille, mutta sen suorittaminen edellyttää kirjautumista Tampereen lukioiden tai Tredun opiskelijana tai opettajana. Opiskelijat saavat ryhmänohjaajalta avaimen rekisteröitymiseen.

Oppijat Oppijat on Jyväskylän kaupungin opetustoimen hallinnoima oppimisympäristöjen kehittämishanke, joka toteutetaan yhteistyössä Jyväskylän yliopiston ja useiden Peda.net –verkostoon kuuluvien toimijoiden kanssa. Hanketta rahoittaa Opetushallitus. 1) Hankkeessa kehitetään perusopetuksen ja lukion oppijoiden tarpeista lähteviä, PLE-ajatukseen (Personal Learning Enviroment) pohjautuvia verkkotyötapoja ja -oppimisympäristöjä.

Esimerkkejä mobiilioppimisesta Embed code Select a size, the embed code changes based on your selection. _abc Powtoon Transcript Hei! Näppäintaidot tutuksi - ilmainen verkkokurssi alakouluille Nyt tutustutaan näppäimistöön hauskojen pelien avulla. Näiden harjoitusten avulla tunnistat pian eri näppäimet. Lisäksi opit käyttämään näppäimistöä kaikilla kymmenellä sormella. Ei muuta kun näppäintaitoja harjoittelemaan!

Mikko Saari - ajatuksia johtamisesta, opetuksesta ja kasvatuksesta: Tutkiva opettajuus: avain jäntevään koulun kehittämiseen ja opettajien ammatilliseen kasvuun Kokoonnuimme kainuulaisten sivisty- ja opetustoimen johtajien kanssa Koululla on väliä -hankkeen ensimmäisen vaiheen haastatteluun viime perjantaina (30.1.2015). Tutkijoitten kanssa käyty keskustelu opetuksen kehittämisestä sekä opettajankoulutuksen osuudesta tässä innosti kirjoittamaan muutaman kappaleen tutkivasta työotteesta. Esitettävät ajatukset perustuvat Kajaanissa 2012 toteutettuun tutkiva opettaja -toiminnasta saatuihin kokemuksiin. Tutkiva työote on perinteisiä täydennyskoulutuksia vaikuttavampi keino opetuksen ja opettajuuden kehittämiselle

Innopaja@koulut Turku Olemme sekä lapset että aikuiset saaneet uutta intoa koulutyöhön. Käännösohjelmat ovat nyt jokapäiväisessä käytössä. Luonnontiedon kokeissa käännösohjelmat ovat olleet mainiona apuna, sekä tehtävien ymmärtämisessä että vastausten muotoilussa. Opimme, että joillekin kokeen kysymykset voisi kääntää valmiiksi ohjelmien avulla. Omo- opettajan apua tarvitaan tässä varmistamaan, että käännökset tulevat oikein. Kahdella tunnilla oppilaat ovat opettaneet omaa äidinkieltään muille.

Mobiilioppiminen sovelluksia, esimerkkejä... Embed code Select a size, the embed code changes based on your selection. _abc Powtoon Transcript Mobiilioppiminen sovelluksia, esimerkkejä ja vinkkejä Monikäyttöiset sovellukset ovat sovellettavissa moneen. Sosiaalisen median seitsemän käskyä Mihin voi luottaa aikana, jolloin jokainen voi julkaista mitä tahansa? Sosiaalinen media ja verkko ovat pullollaan kiinnostavaa tietoa, mutta myös huijauksia ja valheita. Seuraa näitä ohjeita, niin vältät pahimmat karikot. 1. Mieti aina, mihin tieto perustuu. Kun törmäät epäilyttävään juttuun verkossa, kysy nämä kysymykset: Vastaako jutun otsikko sen sisältöä?

Paljon puhetta digitalisaatiosta Silmiini sattui HundrED:n tekemä video, jolla Pasi Sahlberg haluaa varoitella suomalaista koulua laitteiden käytön mahdollisista yllättävistä vaikutuksista aivojen kehitykseen. Sahlbergin meriitit suomalaisen koulun puolestapuhujana ovat kiistattomat ja arvostan hänen saavutuksiaan tällä saralla, mutta kyseinen video, kuten myös Sahlbergin aiemmat vastaavanlaiset argumentit digitalisaation jarruttamisen puolesta ovat olleet hämmentäviä. Sahlberg ei tietenkään ole ajatuksensa kanssa yksin, kuten mm. Facebookin Suomen opettajien ja kasvattajien foorumia seuraavat varmasti tietävät.

Related: