background preloader

Gör dina egna kalaspåsar – DIY Party bags

Gör dina egna kalaspåsar – DIY Party bags
Till lördagens kalas har jag och dottern gjort egna kalaspåsar till barnen som kommer. Vi dissekerade en köpt kalaspåse för att se hur den var gjord och sedan gjorde vi vår egen variant. Inte alls svårt. Vi använde vår Dymo markapparat för att märka påsarna med barnens namn.

Turn old book into gift bags Ett av mina mest lästa och mest kommenterade blogginlägg sedan starten hösten 2011 handlar om hur man viker egna kalaspåsar. Fler än jag verka tycka att det är roligare och mer prisvärt att göra egna påsar istället för att köpa färdiga. Det var just denna teknik jag använde när jag vek dessa presentpåsar av ett gammalt loppisfyndat lexikon. Klicka här för att läsa vik-beskrivningen. För att piffa upp påsarna lite extra stämplade jag på boksidorna med silikonstämplar/clear stamps på akrylblock och en svart stämpeldyna. For decoration I stamped the book pages with silicon stamps on acrylic blocks and a black ink pad. För att försegla påsarna vek jag ner kanten och klämde dit miniklädnypor (25 mm). Storleken på påsarna beror förstås på storleken på boksidorna.

Sugrör med vindsnurra – Pinwheel straws Mina vindsnurror kan inte snurra utan är mest bara för dekoration. Vill du att de ska vara snurrbara får du fästa dem vid sugröret med en nål istället för tejp. Använd i så fall en tunn nål för annars kommer sugröret kanske läcka när du använder det. ———My pinwheels can’t spin, they’re merely for decorative purpose. If you want them to be able to spin you can pin them to the straw with a needle instead of tape. In that case, use a thin needle otherwise the straw may leak when you use it. Du behöver: Papperssugrör, en kvadratisk bit papper (jag valde origamipapper i storleken 10×10 cm), dubbelhäftande tejp, en sax och knappar eller något annat att dekorera mitten med.Gör så här: Klipp fyra jack i pappret, från hörnen till mitten. Origamipapperet säljs i 50-pack med mixade mönster, finns i fyra olika färger och fyra olika storlekar. Sugrören blir en fin dekoration i ett glas läskande dryck.

TanglePatterns.com Växthus av sugrör och plastfolie | Pysselliv Mina kids är väldigt förtjusta i odling. Så här års brukar vi plantera många frön och förbereda för sommarens odling. Barnen älskar att se något växa och de blir ofta väldigt exalterade när ett frö börjat gro. Något som är bra att ha när man odlar hemma är ett växhus. Ett växthus för mindre odling kan man göra själv av sugrör, plastfolie, tejp och lim. Att få till denna konstruktion kan vara pilligt men ge i inte upp. Det du behöver för att göra detta är alltså: LimpistolSugrör 3 förpackningarSaxPlastfolieTejpFlaggor Börja med att göra grunden. Bygg sedan upp själva huset. Tryck ihop sugrören med lim tills de verkligen stelnat och sitter stabilt. Första delen på huset klar. Satte dit flaggor innan taket byggdes. Taket gjorde vi så så här. Så här blev växthuset innan man satte dit plasten. Växthus efter inplastningen. Plantering på gång. Växthus på plats.

Tryck med penséer | Trä, hops och kärlek | David & Sandra Detta fina och smarta pyssel med penséer gjorde vi häromdagen, så enkelt och roligt att göra. Här kan ni se när vi pysslade: filmen Du behöver: penséerakvarellpappersmörpapper/bakplåtspapperhammarepincett Tag några penséer och vänd dem uppochned på ett akvarellpapper, lägg ett smörpapper ovanpå och banka lätt med en hammare. Voilá, ett fint blomtryck! Perfekt till grattiskort eller placeringskort till festen eller bröllopet.

Related: