background preloader

Myller av liv

Myller av liv

Höstförsöket - www.naturenskalender.se - Följ naturens kalender i skolan Välkommen till Höstförsöket 2015! Vill du och dina elever delta i riktig forskning? För tredje året i rad genomför vi Höstförsöket. Genom att delta i detta massexperiment skapar ni enastående forskningsdata som redan väckt nyfikenhet bland forskningskollegor och lett till vetenskapliga publikationer. Nu bjuder vi in till ett nytt samarbete mellan skola och forskning med utgångspunkt i naturens kalender. Höstförsöket är en del av Svenska fenologinätverkets satsning på "Naturens kalender i skolan". Elever i alla åldrar i hela Sverige är välkomna att delta. Praktisk information och lärarhandledningar kan ni ladda ner via länkarna i högerspalten. Rapportera in era observationerNär ni gjort era observationer går ni till rapporteringssidan, loggar in med de inloggningsuppgifter ni fått efter anmälan, och rapporterar in under 'Mina observationer'. Följ naturens kalender!

Kroppen och första hjälpen Har du koll på var organen sitter i kroppen. Virtuell test på nätet. Välj mellan skelett, organ, muskler och nervsystem. Rotera organen och placera ut dem rätt i kroppen. Kroppen i 3d. Tänd och släck olika "lager", för att undersöka hur människokroppen är uppbyggd. Våldets inverkan på kroppen. En liten klickbarfilm om kroppen från molekyl till organism. Klippdocka Klippdocka, som är utvikningsbar, från Naturhistoriska museet i Göteborg.

Slutet ekosystem på burk, bästa gå bort presenten! | trädgårdsdrömmen.se Har du svårt att hitta på bra gå bort presenter, har dina vänner redan allt eller behöver du ett julklappstips? Ge bort ett slutet ekosystem, du kommer med all säkerhet göra mottagaren mäkta imponerad! Tänk dig en växt som du aldrig behöver vattna…ett slutet ekosystem. Att göra ett eget slutet system är otroligt lätt och roligt att åstadkomma, det behövs bara några få medel. En stor glasflaska, burk eller varför inte en damejanne. Åderblad ‘Fittonia’ har ett vackert mönster på sina blad, som små konstverk. Så här gör du: Lägg ett tunt lager lecakulor i botten för dräneringens skull.Fyll på med jord så att 1/3 av flaskan fylls.Ta din lilla växt och dela den eventuellt, oftast är flera skott planterade i samma kruka.Nu kommer vi till det knepiga…tryck försiktigt ner skottet i flaskan/burken, släpp så att den landar på jorden. försiktigt.Nu ska du vattna, men bara ytte pytte lite. Burkarna med mässingslock är extra fina att använda om man ska ge bort sitt system tycker jag. Hur går det till?

In Pieces - 30 Endangered Species, 30 Pieces. Experimentskafferiet Fråga Chans Snilleblixtarna i Sverige

Related: