background preloader

CETIS - Centrum för tekniken i skolan - Nationellt resurscentrum i teknik

CETIS - Centrum för tekniken i skolan - Nationellt resurscentrum i teknik
CETIS nyhetsbrev Tekniken i skolan nr 1, 2016 I årets första nummer berättar Teknikartjejerna i Linköping varför de valde Teknikprogrammet, Svensk Byggtjänst arbetar med gymnasieskolan i Cities: Skylines och i Sigtuna Museums utställning Trä – tiden är ingenting kan vi läsa om hur trä är en del av teknikutveckling. De mäktiga fem fångar intresset hos barn i förskoleåldern och Eva Hartell delar med sig av erfarenheter kring bedömningsarbetet. Läs om projektet LYFTIS och Claes Klasander berättar om jubileumsåret 2016, CETIS fyller 20 år! Det firas med en konferensserie i höst. I vanlig ordning hittar du nya boktips och Forskningsrutan. Tänk 200! Så många timmar borde teknikämnet ha! LYFTIS – lyft teknikämnet i skolan! Teknik tillsammans Teknik tillsammans

Index | Bedömning för lärande Teknik tillsammans Teknik tillsammans är ett undervisningsmaterial i teknik för barn i förskola till årskurs 6. Tre arbetsområden är reviderade utifrån Lgr 11 och de övriga fyra är utarbetade efter den tidigare läroplanen. Följ Teknik tillsammans på Facebook Föjande tre arbetsområden är reviderade utifrån Lgr 11: Information om revideringen av Teknik tillsammans I det reviderade materialet kan man i de inledande avsnitten i en matris se hur arbetsområdena kan kopplas till det centrala innehållet i Lgr 11. CETIS - Centrum för tekniken i skolan - är ett nationellt resurscentrum för teknikundervisningen i förskola och grundskola.

Naturvetenskap och teknik - undervisning - ämnesutveckling Skolverket arbetar för att öka elevers och barns intresse och kunskap inom naturvetenskap och teknik. Fram till 2016 pågår Naturvetenskaps- och tekniksatsningen som erbjuder förskolor och skolor stöd för att utveckla undervisningen i naturvetenskap och teknik. Vi vänder oss till lärare och förskollärare samt till rektor, förskolechef och huvudman. Inom ramen för satsningen tas ett nytt undervisningstöd fram för flera skolformer. Läs om vad satsningen innebär Läs mer om NT-utvecklare Läs mer om gymnasiekonferenserna Undervisningsstöd för lärare och förskollärare Ta del av vårt undervisningsstöd som är till för dig som undervisar i förskola, grundskoleutbildning samt på gymnasiet. Förskola Grundskoleutbildning Gymnasieutbildning Lärarens roll är avgörande För att utveckla elevers kunskap, nyfikenhet och intresse inom naturvetenskap och teknik har du som lärare och förskollärare en viktig roll. Eleverna är framtiden

Om LYFTIS - CETIS Ett fritt material för struktur i utveckling av skolans teknikämne. LYFTIS är ett upplägg för att långsiktigt stärka kompetens, förutsättningar och undervisning, baserat på hur företag arbetar med ISO14001. Det är gratis att använda för skolor, men med vissa restriktioner. Se vår Copyright-information. Illustrationen ovan visar LYFTIS spiral för ständig förbättring av skolans teknikämne. Utgångspunkter i LYFTIS Ett stödmaterial som skolor kan använda för att kontinuerligt utveckla sin teknikundervisning. Syftet med LYFTIS LYFTIS ska stötta skolors arbete med att ta fram en handlingsplan med tydliga rutiner och ansvarsposter som kontinuerligt utvärderas med syfte att teknikämnet ständigt blir ännu bättre. Stegen i LYFTIS Nulägesanalys: Skolinspektionens rapport, självvärdering.

Wiliam och jag Makey Makey | Buy Direct (Official Site) Startsida - www.gu.se - Göteborgs universitet Om teknik - undervisningsstöd för grundskolan Syftet med undervisningen i teknik är att eleverna ska utveckla sitt tekniska kunnande och sin tekniska medvetenhet så att de kan orientera sig och agera i en teknikintensiv värld. Dessutom ska eleverna utveckla förmågan att ta sig an tekniska utmaningar på ett medvetet och innovativt sätt. Vad är teknik? I filmen berättar Per Norström, adjunkt i teknikdidaktik på Kungliga Tekniska högskolan, om möjliga innebörder av begreppet teknik. Teknikämnet i skolan I filmerna nedan berättar Eva Blomdahl, ansvarigt undervisningsråd på Skolverket, om kursplanen i teknik. Syftet med ämnet Filmen handlar om kursplanen i teknik och syftet med ämnet. Centralt innehåll Filmen handlar om det centrala innehållet för årskurs 1-3, 4-6 och 7-9. Kunskapskrav I filmen beskrivs hur kunskapskraven är konstruerade. Teknikämnets plats i skolan Tekniken är en fundamental del av den mänskliga kulturen. Teknikämnets roll i skolan (643 kB)

Teknik tillsammans Teknik tillsammans är ett undervisningsmaterial i teknik för barn i förskola till årskurs 6. Tre arbetsområden är reviderade utifrån Lgr 11 och de övriga fyra är utarbetade efter den tidigare läroplanen. Följ Teknik tillsammans på Facebook Föjande tre arbetsområden är reviderade utifrån Lgr 11: Information om revideringen av Teknik tillsammans I det reviderade materialet kan man i de inledande avsnitten i en matris se hur arbetsområdena kan kopplas till det centrala innehållet i Lgr 11. CETIS - Centrum för tekniken i skolan - är ett nationellt resurscentrum för teknikundervisningen i förskola och grundskola.

Related: