background preloader

Architecture News, World Architects, Building News, Architectural News, World Buildings

Design: Samoo Architects & Engineers Planned as a 21st century business school that will be responsible for educating global leaders, the construction of Korea University’s Hyundai Motor Hall designed by Samoo Architects & Engineers has recently been completed. Design: Ennead Architects, LLP with GSBS The new Natural History Museum of Utah building is designed by Todd Schliemann of Ennead Architects. The building sits on a breathtaking 17-acre site overlooking the Salt Lake Valley, its commanding profile and copper skin blending seamlessly into the foothills of the Wasatch Mountain Range. Partners Schliemann and Don Weinreich led the Ennead design team, in association with David Brems and John Branson of GSBS (Gillies Stransky Brems Smith) of Salt Lake City.

http://www.e-architect.co.uk/

Related:  Think Tank ArchitectureCylchgronaumrgdrdRéférences / imagesОбзорные

Casa Hartley in Sardinia by Alberto Ponis 1 / 15 Casa Hartley merging into the the rocky landscape of the Costa Paradiso, Sardinia, overlooking the Mediterranean. (Photo: Alberto Ponis) The built work of the Italian architect Alberto Ponis is concentrated in the extraordinary rocky coastal landscape of northern Sardinia, where he has lived since 1964. This series of houses, many of them holiday homes, together have today been recognised as a major body of work, their designs combining a thorough knowledge and training in International Modernism, honed by Ponis having worked with Ernö Goldfinger and Denys Lasdun in London, with a response to and deep understanding of the local landscape or cultural condition – key examples of what Kenneth Frampton termed “critical regionalism” . Born in Genoa in 1933, Ponis studied at the University of Florence, before going to London in 1960 to work at the offices of Goldfinger and then Lasdun. The landscape of the Costa Paradiso in the district of Trinita d’Agultu e Vignola is truly epic.

Ramus M1 Table/Desk by Design Studio Il Hoon Roh Ramus, latin for 'tree branch', combines the strengths of carbon fibre with the structural advantages that can be found in the branch of a tree. (Click the images below for full sized images) The Ramus M1 is a desk with a transparent glass top and a supporting structure underneath with tree-like limbs that support the top. Designer Il Hoon Roh claims the bifurcating structure maximises the table's structural capacity and strength. It's the latest development and creation in the designer's long-term study of efficient forms found in nature, a passion to design works with an architectural concept and "a natural method" that maximises a material's potential.

ARCHI-NAUTA. An Italian point of view on Arts, Design, Architecture: SUGGESTIONS - CHARMING ITALY: MAZZINI 31 At Monteleone d'Orvieto, in the earth of Umbria, an historical residence where culture, taste ad relax are mixed perfectly, by Patrizio Fradiani, a young italian designer based in Chicago. Project: Patrizio Fradiani (all rights reserved) Photos: Bob Coscarelli (all rights reserved) Dow Jones Architects — Prospect House © David Grandorge . Published on March 27, 2013. Prospect House is located on Sion Hill, overlooking Bath. The house faces south and is built into a steeply sloping site with amazing views. It was built in the mid 1980s and conformed to the genre of houses built in Bath at that time: reconstituted Bath stone blockwork walls, a concrete tiled roof with big eaves overhangs, Proprietary softwood windows, and was trapped stylistically somewhere between volume house building and a nod to Frank Lloyd Wright.

April 2015 [Image: From "Destination Docklands" by Emma Colthurst; via Lobby]. This is such a clever architectural model: a project by Emma Colthurst from the Bartlett School of Architecture in London is presented as a narrative gyroscope, an urban universe of wheels within wheels, of shifting ground planes and emerging landscapes amidst a carousel of new horizons. [Image: From "Destination Docklands" by Emma Colthurst]. Called "Destination Docklands," it is intended as a kind of horological device, telling the story of the site through time. Labt Marc Supply & Anneli Lahtua The vmm Bank was originally designed for the waiting area in the main building of the Flemish Environment Company (FEC) in Erembodegem. Given the client, it obviously satisfied a range of strict ecological requirements, even back then.

The Hut of Sleds - holiday house by Crosson Clarke Carnachan Integrated into the landscape, amid the white sand dunes, in the Coromandel Peninsula, New Zealand, there is “The Hut on Sleds“, a house for a family with 5 members. Designed by Crosson Clarke Carnachan, the hut measures just 40 square meters and is mounted on two solid wooden sleds that enable it to be moved closer or further away from the beach. This innovative portability is a response to the ever changing landscape due to the coastal erosion. In the hut, the ingenuity is present again, no corner being overlooked. Each available space has been used, everything is simple and functional. Interior Design Ideas Small Open Plan Home Interiors With a small space, using every inch is essential. These designs use an open floor plan to their advantage with beautiful results....

Allens Rivulet House: a mix of spaces in Tasmania Somewhere in Tasmania between green fields and trees there’s a special two-story building of 346sqm called Allens Rivulet House. A brilliant mix of context and program is reflected in a sequence of fully enclosed to semi-enclosed spaces. All rooms are arranged in response to a spatial key element determined by the client: the kitchen.

designvagabond I think the craftsmanship and intricate weaving of these vessels by Crafted Systems are just lovely. The silhouettes are contemporary whilst the woven origami-like construction recalls a more traditional time. A beautiful description of their work:"In today's society we have become distant from handwork. Szczecin Philharmonic Hall wins Mies van der Rohe Award 2015 Barcelona-based firm Barozzi/Veiga snatched the premier architectural award given by the European Union this year, the 2015 Mies van der Rohe Award, for its work on the Philharmonic Hall in Szczecin, Poland. This year, 420 projects were considered, Archinect reports. The number was cut down to 40, and then five finalists were chosen to compete for the first place €60,000 award. According to Dezeen, the hall won against O’Donnell + Tuomey’s red brick student center at the London School of Economics and BIG’s Danish Maritime Museum in Helsingør.

Related:  architectureArchitectureArchitecture sitesachiblogsNews+Resources