background preloader

Perhaps One Of The Best Anti-Smoking Ads Ever Created.

Perhaps One Of The Best Anti-Smoking Ads Ever Created.
Related:  IDH1

Bedömningstöd Rörelse – Lgr11 | Idrottslärare.se I väldigt många år så har man sagt att läraryrket är det mest ensammaste yrket någon kan ha. Men det är något som delvis stämmer, men många av de nya utbildade och även de som arbetat länge vill förnya sig och ta till sig forksningsrönen som kommer i tonvis till våra bokhandlare (boklådor). Jag försöker att hinna med att läsa så mycket som möjligt med flera barn, husbyggandet och jobbet som kräver sin panna. Lägger upp lite saker titt som tätt för att ni skall kunna ta, om ni vill ha. Studier om betygssättning i idrott och hälsa Många frågor som rör betygssättning är angelägna och av stort intresse; dels kan de handla om elevers rättssäkerhet och deras rättigheter att bli likvärdigt bedömda oavsett vilka de är (med avseende på kön, social bakgrund, etnicitet, etc), vilken skola de går i och vilken lärare de har, dels kan frågorna handla om betygssättningens pedagogiska konsekvenser. Det här inlägget postades i Okategoriserade.

Do penalties for smokers and the obese make sense? | Health Originally published January 26, 2013 at 3:28 PM | Page modified January 26, 2013 at 5:54 PM NEW YORK — Faced with the high cost of caring for smokers and overeaters, experts say society must deal with a blunt question: Instead of trying to penalize them and change their ways, why not just let these health sinners die prematurely? Annual health-care costs are about $96 billion for smokers and $147 billion for the obese, the government says. Despite these rescue attempts, smokers tend to die 10 years earlier on average, and the obese die five to 12 years prematurely, according to various researchers’ estimates. Attempts to curb smoking and unhealthy eating frequently lead to backlash: Witness the current legal tussle over New York City’s limits on the size of sugary beverages and the vicious fight last year in California over a ballot proposal to add a $1-a-pack cigarette tax, which was ultimately defeated. “This is my life. • Smoke more than the rich and have higher obesity rates.

Bedömningstöd Lgr11 – Friluftsliv | Idrottslärare.se Kunskapsområdet Friluftsliv och utevistelse handlar om naturen och utemiljön som en plats för fysisk aktivitet, vila och rekreation. Undervisningen ska ge eleven förutsättningar att utveckla sin förmåga att genomföra och anpassa utevistelser och friluftsliv efter olika förhållanden och miljöer. En viktig utgångspunkt är att bedömningen i detta kunskapsområde förutsätter undervisning och lärandesituationer utomhus. ”Utemiljöer” kan vara skolgården, skolans närområde med parker, torg samt idrotts- och andra aktivitetsanläggningar, men också skogsdungar, bergknallar, ängar, sjöar och andra naturmiljöer. Från bedömningstöd från skolverket!! Friluftsliv och utevistelse omfattar en bredd av aktiviteter som kan bedrivas utomhus såsom vandring, paddling, skidåkning, fiske, lägerverksamhet, matlagning etc. För att underlätta bedömning presenteras nedan några exempel på elevuppgifter med vidhängande förslag på en konkretisering av kunskapskraven riktat till läraren. Deluppgift A. Deluppgift B.

Twitter helps you stop smoking - Business Insider Utbildningsradions tv-serie för idrottslärare under produktion! | Idrottslära... Utbildningsradions tv-serie för idrottslärare under produktion! ”Idrottslärarens drömmar och dilemman” är sex inspirerande och lustfyllda halvtimmesprogram som ger inblick i idrott- och hälsasämnets innehåll och komplexitet. Vi får träffa idrottslärare och forskare som ger oss kunskap om hur man kan motivera sina elever och få alla att känna engagemang. I programmen berättar lärare om hur de använder sig av bland annat uttryckande dans, yoga och äventyrspedagogik. Hur kan man använda digital teknik i undervisningen och vad har egentligen rummet för betydelse? Om detta får du veta mer i programmen med premiär onsdag den 27:e augusti kl. 22.30 i SVT 1. Det här inlägget postades i Allmänt, Det dagliga arbetet.

Ta ut väderstrecken för orientering – lite annorlunda sätt | Idrottslärare.se Att bedriva orientering är ett kunskapskrav inom Lgr11. På gymnasiet finns det inget orienteringskrav på samma sätt, det går att tolka in det som en del av kursen, men vet att en del har inte vanlig orientering medens det finns väldigt många som gör det. Så jag har tänkt lite i sommar, varför inte börja med att lära sig ta ut väderstrecken och ta sig från exempel punkt A – B eller bara lära sig att det finns fler sätt än ett vanligt kompass att ta ut väderstrecken. De bilder och instruktioner som kommer nedan är tagen från militärens överlevnadshandbok anno 1988. Jag tänker mig att det skulle vara ganska roligt att ha en friluftslivs lektion där de i grupperna får prova på att kolla vad väderstrecken ligger åt. Vidare finns även möjligheten att ha det som en del av en station. Download (TIFF, 446KB) Download (TIFF, 253KB) Download (TIFF, 307KB) Download (TIFF, 292KB) Download (TIFF, 356KB)

NO Excuses! A Film about Q.P.E. No Excuses! A Film about Quality Physical Education **Use the player's navigation bar to watch in HD and expand to full screen** In 2011, the Storefront Academy in Harlem, N.Y. **If you are interested in showing "No Excuses!" If you enjoyed our film and/or found it useful, we would love if you would share it with anyone who you think ought to see it. Tell Us What You Think about No Excuses! **We will be creating a Q & A page based off of commonly asked questions about the documentary** ”Håll bögavstånd!” – om hbtq och idrott | SISU Idrottsböcker – Jag har hållit på med vattensport och det var helt underbart, något som jag ständigt längtar tillbaka till. Men jag kände mig elak som ’tvingade’ de andra killarna att behöva simma runt halvnakna med en bög. Det kändes inte rättvist. De sa aldrig något illa om det, men det pratades heller aldrig om det och det gjorde mig stressad att inte veta vad de tyckte. Det säger David, en av 40 ungdomar som delar med sig av sina erfarenheter i rapporten Hbtq och idrott – Ungdomars erfarenheter och villkor inom svensk idrott, som har tagits fram i samarbete mellan Riksidrottsförbundet och RFSL. Rapporten visar både på brister och förtjänster med svensk idrott. – Heteronormen är stark i samhället och idrotten är en del av samhället. Allas rätt att vara med Här finns en kort film som sammanfattar vad som menas med allas rätt att vara med. Heteronormen är stark inom idrotten – Jag var inte macho och stor och stark, utan liten och klen och blonderad. Det finns få öppna hbtq-personer inom idrotten.

Friluftslivets ekonomi – GY11! | Idrottslärare.se Promotion och prevention med friluftsliv som grund! Förebyggande hälsovård både fysisk och psykisk. Det är viktigt att förstå den potential som ligger i att förebygga ohälsa samt främja hälsa, såväl ur ett individperspektiv som i ett samhällsperspektiv. Vi måste skifta vårt tankesätt från behandling till förebyggande insatser. Naturen reducerar stress och förbättrar återhämtningen. Vistelse i naturen gör att man rör sig mer. Prioritering av samhällsinsatser? 80 % av hjärt- och kärlsjukdomarna och diabetes typ 2 kan förebyggas och 40 % av cancernförekomsten. Årligen dör 35 miljoner människor världen över av livsstilssjukdomar så som hjärt- kärl, diabetes, cancer, fetma eller psykisk ohälsa. 1,3 miljarder människor lider av övervikt. Det moderna livet och våra basala behov går inte hand i hand. Den mentala ohälsan är ett stort problem världen över. Övervikt och fetma har fördubblats på 30 år i Sverige och liknande siffror finns i de övriga nordiska länderna och i EU i stort.

IOH1 Några tankar kring träningsschema | Idrottslärare.se Skapade denna lilla instruktion som ett extra komplement till eleverna då vi skapade egna planeringar vad gäller träning. Då jag märkte att många gjorde inte som min avsikt var. Delar med den här, kanske hittar ni ngt nyttigt att använda er av. Instruktion: När du skall skapa ett träningsprogram så behöver du tänka på några saker för att det skall gå vägen. På våra lektioner har jag nämnt flera gånger vid skapandet av ett eget träningsproram att NI skall nu kunna hämta in kunskap själva. Jag kommer inte att ge er färdiga lösningar så här långt in i kunskapsområdet. När DU planerar ditt träningsschema, har vi pratat om att ha en målsättning med ditt träningsmål/hälsomål. Vi har även på lektionerna provat på att träna styrketräning på olika sätt. Några frågor att fundera på: - Vilka maskiner/övningar utför du? - Behöver du ändra något med dina övningar eller maskiner? - Vad har du för mål med träningen? - Är ditt mål med träningen i nivå med antal träningstillfällen/vecka? Lycka till!

Purple Pen

Related: