background preloader

Michelle Magorian

Michelle Magorian

Michelle Magorian Michelle Magorian, föddes 1947 i Portsmouth i England, växte upp i Singapore och har tillbringat en längre tid i Australien. Hon har studerat sång, balett och drama och var en tid elev för mimaren Marcel Marceau. 1983 kom hennes första ungdomsbok ut ... Michelle Magorian, föddes 1947 i Portsmouth i England, växte upp i Singapore och har tillbringat en längre tid i Australien. Hon har studerat sång, balett och drama och var en tid elev för mimaren Marcel Marceau. 1983 kom hennes första ungdomsbok ut på svenska, Godnatt Mister Tom, som hon har vunnit flera framstående utmärkelser för. Gemensamt för Michelle Magorians romaner är att de handlar om unga människor som hamnar i en främmande situation som leder till förändringar i deras liv. Vad heter du? Michelle Jane Magorian Vad tycker du om? Jag tycker om regn, jazz, att höra havet, skratta med mina söner, läsa böcker, simma (när jag kan) och lyssna på radioteater. Vad tycker du inte om? Har du någon favorit bland barnboksförfattarna?

Geraldine McCaughrean Michelle Magorian skriver böcker för alla åldrar - Minabibliotek Michelle Magorian skriver böcker om andra världskriget på ett modernt sätt. Böckerna är till för alla, gammal som ung. Jag läser böckerna varje sommar, för de är så otroligt bra. Boken Godnatt Mister Tom läste jag från början inte, jag lånade den på ljudbok på lågstadiet. Alla tre böcker, som jag idag vill tipsa om, går krasst sätt efter uttrycket ”Små barn ska synas men inte höras”. Tankeställare ”Boken var bra, tur att sånt inte händer i dag. Text: Sanne Waldner Isaksson Magorian, Michelle Boken börjar med att en liten kille, tillsammans med en klunga andra barn, evakueras ut till landet.

Skönlitteratur och film III Nu har vi sett alla tre avsnitt av "Goodnight Mister Tom" och som avslutning på vårt arbetet med "Skönlitteratur och film" skriver vi nu "a film/book review". De tre läxor som eleverna har haft under arbetets gång har gått ut på att jämföra och reflektera över olika frågor relaterade till filmen och boken. Detta hjälper eleverna nu när de ska summera allt i sin recension. Eleverna utgår från dessa frågor när de arbetar: Who is your favourite character in the film/book?

Ursula K. Le Guin's Web Site Goodnight, Mister Tom (TV Movie 1998 Skönlitteratur och film II Under de senaste veckorna har vi arbetat med boken och Filmen "Goodnight Mister Tom". Boken (publicerad 1981) är skriven av Michelle Magorian och filmen (1998) är regisserad av Jack Gold. Under vårterminen läste vi boken på svenska och nu har vi alltså sett filmen på engelska. Detta kan man såklart göra parallellt, vilket kanske vore bättre. Jag har hittills avsatt 3 lektioner a´ 80 min till arbetet, efter varje lektion har jag lagt ut en läxa på klassbloggen + respektive avsnitt. Lektionerna har innehållit film/boksamtal, jämförelser mellan boken och filmen, samtal om upplevelser av det sedda. Nedan länkar jag till vår klassblogg och de olika läxorna: Hoppas att du finner inspiration :)

William Nicholson - Screenwriter, playwright and novelist » Home

Related: