background preloader

Lärande i det digitala samhället - om SAMR

Lärande i det digitala samhället - om SAMR

http://www.youtube.com/watch?v=ieuwUzCqEpg

del 19 Många skolor satsar på att köpa in iPads till eleverna. I Sollentuna kallar vi dem för lärplattor, dels för att markera att de ska användas till inlärning i skolan och dels för att inte förknippa verktygen vi använder med ett visst märke. En lärplatta har ett antal appar förinstallerade när man köper den, men man behöver hitta och installera andra bra appar. Detta är ett arbete som är nog så knepigt, då det i App Store finns över 1 miljon appar. Digitala verktyg för formativ bedömning @ Nordström Education Skrivet av Daniel Nordström Här hittar ni en sammanställning på olika digitala verktyg som man kan nyttja för att stödja arbetet med formativ bedömning. Sammanställningen kommer att uppdateras löpande. Följ oss på sociala medier eller på vår hemsida för att ta del av nya uppdateringar med tips på digitala verktyg. Här hittar ni en sammanställning på olika digitala verktyg som man kan nyttja för att stödja arbetet med formativ bedömning. Sammanställningen kommer att uppdateras varje vecka.

Lärmodul "Dina digitala verktyg" - Kvutis Lärmodulen syftar till att ge dig en introduktion i arbetet med digitalt lärande i Svedala. Du kommer att få använda och bli förtrogen med dator, projektor och några olika digitala verktyg. I denna fortbildningsmodul ligger fokus främst på verktyg som du kan använda själv samt verktyg som du kan använda med en projektor i undervisningen. Moment A - individuell förberedelse Digital kompetens såväl som förmågan att lära sig att lära är två av Europas åtta nyckelkompetenser och i Svedala görs idag stora satsningar på att digitalisera klassrummen.

del 3 Del 3 handlar om serier och animeringar. I stort sett alla elever kan associera till serietidningar, tecknade serier och animerade filmer. Just därför är tecknade serier ett redskap som är ypperligt att använda i undervisningen. En annan stor fördel är att serier går att använda i de flesta/alla skolämnen och med alla åldrar. Ett lätt sätt att komma igång om man aldrig använt serier i undervisningen tidigare är att introducera ett av nedanstående verktyg och sedan ge eleverna i läxa att skapa en serie inom det som ni håller på med i ämnet just nu.

Värdera digitala lärresurser Allt digitalt material som kan användas för undervisning och skolarbete är digitala lärresurser. Generellt är en lärresurs av bra kvalitet om den stödjer elevers tänkande och handlande i en lärsituation och ger dem bättre förutsättningar att lära sig. Den ger också ett pedagogiskt mervärde och bidrar till att lärarens undervisning utvecklas. Många kvalitetskrav gäller alla lärresurser, alldeles oavsett om de är digitala eller ej. Struktur, språklig kvalitet, hur illustrationer används, vilken typ av och omfånget av uppgifter kopplade till resurser måste alltid bedömas. IT i skolan skapar förutsättningar för ökat elevinflytande Det händer otroligt mycket i svensk skola när det gäller IT just nu. Fantastiskt roligt att se. De goda exemplen radas på varandra och det kollegiala samtalet är gott, både i sociala medier och på annat håll.

BYOT: No Internet Access, No Problem Posted by Shelly Terrell on Wednesday, April 3rd 2013 Part of the Mobile Learning Series! “The principle goal of education in schools should be creating men and women who are capable of doing new things, not simply repeating what other generations have done.” ~ Jean Piaget I have been traveling throughout Slovenia and Croatia for the past month training teachers in integrating Bring Your Own Technology (BYOT) effectively with their classes.

IT i Naturen Beautiful web-based timeline software Interact Cafe

Related: