background preloader

Wikipédia, a szabad enciklopédia

Wikipédia, a szabad enciklopédia
Az 1860-as években a zeneszerző legjelentősebb pártfogója a Bettelheim család volt. A témára a ház asszonya hívta fel a figyelmét, amikor elmondta neki, hogy a bécsi operaház főrendezője egy Sába királynőjét ábrázoló festményhez hasonlította lánya, Karolin szépségét. A hölgy, Goldmark kérésére elmondta, amit a Szentírásban olvasott Sába királynője és Salamon király találkozásáról. A zeneszerző a házitanítót kérte meg, hogy írjon neki színpadi művet a történetből. Klein úr ui. abban az időben tárcákat és rövid novellákat írogatott, és ezeket olykor kisebb hetilapok közölték is. Pár nap alatt el is készült a librettó vázlatával, de a komponista elégedetlen volt vele, így az opera hosszú ideig csak terv maradt.

http://hu.wikipedia.org/wiki/Kezd%C5%91lap

H2SO4 Wikiforrás:Wiki - Wikiforrás A wiki (illetve WikiWiki, kiejtése [wɪki], [wiki] vagy [viki]) egyik speciális fajtája a hipertext rendszereknek, illetve így nevezik magát a szoftvert is, ami ennek készítését lehetővé teszi. A wikiwikiweb olyan webhely, amely wiki rendszer szerint, ennek felhasználásával működik, vagyis lehetővé teszi azt, hogy a felhasználók (vagy általános esetben bárki) a laphoz új tartalmakat adjanak, vagy azon tartalmat módosítsanak. Másszóval a wiki egy olyan tartalomkezelő rendszer, amelynek számos különböző megvalósítása (implementációja) létezik. Segítségével egész weboldalak is működtethetők (gyakorlatilag tetszőleges mondanivalóval és tartalommal), de alkalmazható a hagyományos fórumok helyett is a látogatók tapasztalatainak, véleményeinek strukturáltabb megjelenítésére.

Samsung Magyarország Samsung SMART School a digitális oktatás szolgálatában Az információs és kommunikációs technológia iránt megnövekedett iskolai igényekre válaszul a Samsung Electronics Magyarország 2014-ben, Jászfényszarun nyitotta meg társadalmi felelősségvállalási projektként első két SMART osztálytermét. A helyi általános iskolás tanulók százai próbálhatták ki, mit jelent a digitális oktatás a gyakorlatban, milyen előnyökkel jár, mennyire felgyorsítja a tananyag elsajátítását, elmélyítését. A projekt híre és sikere robbanásszerűen terjedt országszerte, így mára már közel harminc SMART tanterem működik általános és középiskolákban egyaránt.

Google © 2021 - Privacy - Terms classfm.hu - Class FM fala Kezdőlap - WikiSzótár.hu wiki szótár online magyar értelmező szótár,Wiki Ez a magyar értelmező szótár pontos, egyértelmű és könnyen érthető definíciókkal adja meg a szavak valódi jelentését. Igaz meghatározásokkal segítünk javítani a magyar emberek megértési szintjét; közkinccsé tesszük a pontos fogalmakat – az igazságot. „A szellem élteti a nyelvet, s együtt mind a kettő a nemzetet” (Jedlik Ányos) A WikiSzótár.hu egy magánkezdeményezésből született magyar értelmező szótár projekt. LearningApps - interactive and multimedia learning blocks Google Térkép NEO LMS - The world's best LMS for Schools and Universities Futás: maraton futás, kocogás, futóversenyek és futónaptár Unciklopédia

Related: