background preloader

Google

Google

http://www.google.bg/

Стартиране на сладководен аквариум: записките на един начинаещ ! Стартиране на нов аквариум.Във връзка с проблемите който създадох при стартирането на моя аквариум главно от нетърпение и незнание се амбицирах да изчета където каквото намеря. Информацията надолу е своеобразен микс на информация от този форум, отговори на мой въпроси, статии и публикации прочетени в различни сайтове. Не претендирам за изчерпателност, последователност и т.н. Може да съм допуснал и грешки в последователността и някой обяснения да не са изчерпателни, но мисля че ще насочат всеки тръгнал по моя път в правилната посока. 1.

Prodavalnik.com - Сайт за безплатни обяви Сера био-нитривек 50мл бактериални култури - биостартер Биокултури sera Bio Nitrivec за биологично пречистване на аквариума. Да се използва при направа на нови аквариуми, чистене на филтъра и смяна на водата. Специална смес от пречистени бактерии, които унищожават амония и нитритите. С дълготраен ефект тези микроорганизми отстраняват замърсяванията причинени от отпадъците от рибките, гниещите части от растения и храна. sera bio nitrivec с нова подобрена формула за премахване на замърсяванията В добавка на милиардите пречистващи бактерии, новият sera bio nitrivec съдържа комбинация от финни вулканични скали, които са специално обработени за нуждите на акваристиката и осигуряват здравословна, чиста вода по натурален начин.

Сера акватан 50мл - при смяна на водата на сладководен и морски аквариум Sera aqutan с новата Bio Protect Formula незабавно кондиционира чешмяната вода съгласно изискванията на рибите – използва се както за сладководни, така и за соленоводни аквариуми. Рибите се чувстват видимо по добре в естествената, здравословна и чиста вода. Грижата за аквариума е малко работа, но много удоволствие. Sera aquatan с новата Bio Protect Formula надежно отстранява вредниje добавки и прави чешмяната вода подходяща за рибите и растенията при всяко пускане на нов аквариум или смяна на вода. Това значително подобрява условията на живот на рибите, растенията и микроорганизмите в аквариума. Грунд и камъни в аквариума Тази статия представя камъните, използвани в акваристиката, както и това, което начинаещите наричат 'пясък', а именно - грунда, който покрива дъното на аквариума. Как да изберем подходящи камъни и грунд, как да ги дезинфекцираме и измием, как да ги сложим в аквариума. Както на дъното на естествените водоеми, така и на дъното на аквариума, има едно нещо, което се нарича грунд. Той придава естетичен вид на аквариума и в него се засаждат растенията. В реките и езерата грундът представлява смес от пясък, почва, камъни и други неща, в морето е пясък от натрошени миди, но в акваристиката се използват по-други материали.

Акваристика - 4 Добре дошли в темата за декоративни рибки и аквариумни обитатели! Полезни съвети: <<>> За оборудването <<>> - Трябва да знаеш параметрите на аквариума си: размери, литраж, дебелина на стъклото; оборудването какво е; видове растения в него; видове риби в него;- Аквариума ти винаги трябва да е на стабилна основа, която не трябва да се клати и да е подложена на систематични сътресения.- Под аквариума задължително сложете стереопор – с предпазна мярка да не се счупи дъното.- Винаги нивелирай аквариума си с цел, да се избегне усукване и спукване - да няма разлика повече от 3мм в левия и десния край, по дължина.- Напълни го с 5см, във височина, вода – вземи метъра и виж дали нивото в ляво и дясно е в нормите от всички страни на аквариума ти – ако е повече от 3мм ВНИМАНИЕ!!!

Related: