background preloader

Skrivesenteret

Skrivesenteret

Skriv.no Engasjerende naturfag Hvordan komme i gang med skoleoppgaven - trinn for trinn (StudentTorget.no): Alle har erfart hvor tungt det kan være å komme i gang med et skriftlig arbeid. Du begynner på en setning. Stopper opp. Tenker deg om. For den som strever med å skrive, er det en dårlig trøst at andre har det på samme måten. Spørsmålet er om det er mulig å gjøre noe for å redusere skriveproblemer? Skriving er en prosess og det er kun gjennom øving du blir bedre. Jeg skal avslutningsvis presentere en arbeidsmetode som kan gjøre skrivingen lettere for deg. La skriveprosessen deles inn i tre faser: IDEFASEN innebærer at du tenker igjennom og planlegger hvordan du vil gripe oppgaven an. KLADDING: Det vil si at du skriver ned de tankene/ideene du har notert ned i idefasen. Skriv fort og så mye som mulig. Vent med å skrive innledning. Formuler deg som om du snakker med mottakeren. REDIGERING er innføringsfasen.

Malimo Mode NO Om å skrive fortellinger – Morten Harry Olsen Dette enkle ”skrivekurset” på nett ble utarbeidet i 2001 i forbindelse med en skrivekonkurranse min fødeby Narvik holdt for ungdom. Det er naturligvis svært forenklet, ment for ungdomsskoleelever som det var, og svært langt fra utfyllende. Blant annet arbeider vi mye mer med idéskaping og idébearbeiding på kursene. Men det gir noen smakebiter på hva skrivekursene mine inneholder. Så du er nysgjerrig? Hva skal du fortelle? Jeg beklager, men idéene må du finne frem til selv, det å få idéer kan ingen lære deg. Tenker du at livet ditt er kjedelig, og at det umulig kan finnes stoff til en god fortelling i dine egne omgivelser, i hverdagen din? Det gyldne spørsmålet Det er noe jeg kaller “det gyldne spørsmålet”, som du må teste ut på den idéen du får: Er det viktig for deg selv å fortelle denne historien? Jeg snakker ikke om “genialt viktig” i Nobelpris-klassen, jeg snakker bare om viktig på et rimelig nivå. Disposisjon 1. Kladd Mange synes det vanskeligste er å komme igang med fortellingen.

Skrivomaten - Norsk Opphavsrett: Universitetet i Oslo Karl Henrik Flyum Mannen bak Skrivomaten Flyum har nyleg gitt ut boka Skriv i alle fag! For lærarar: Flyums sider om fem-avsnitts-metoden Kva er Skrivomaten? Skrivomaten er ein enkel app som ligg i verktøykassa for norskfaget i NDLA. Kva kan du bruke Skrivomaten til? Med Skrivomaten kan du øve på fleire skrivestrategiar og teknikkar, for eksempel korleis du kan komme i gang med skrivinga jobbar fram ei problemstilling lagar eit enkelt førsteutkast (ei skisse) gir tilbakemeldingar som hjelper skrivaren vidare skriv fem-avsnitts-disposisjonar Desse teknikkane kan du alltid bruke når du skal i gang med å skrive. Korleis får du lagra det du har skrive? Du kan velje om du vil skrive ut utkasta og merknadene, eller om du vil sende teksten til di eiga e-postadresse. Førebels kan du dessverre ikkje sende utkastet ditt elektronisk til læraren eller til ein annan som skal gi deg tilbakemelding. Vel språk og gå i gang!

ThinkQuest As of July 1, 2013 ThinkQuest has been discontinued. We would like to thank everyone for being a part of the ThinkQuest global community: Students - For your limitless creativity and innovation, which inspires us all. Teachers - For your passion in guiding students on their quest. Partners - For your unwavering support and evangelism. Parents - For supporting the use of technology not only as an instrument of learning, but as a means of creating knowledge. We encourage everyone to continue to “Think, Create and Collaborate,” unleashing the power of technology to teach, share, and inspire. Best wishes, The Oracle Education Foundation 12 TIPS FOR Å SKRIVE BEDRE - ledernytt.no tirsdag den 21. januar 2014, 20:14 Ja, informasjonsflommen skyller over oss: Avisene hoper seg opp, tidsskriftene blir liggende på vent, juleromanen er ennå ulest når påskekrimen annonseres. Og elektroniske lesebrett har automatiserte distraksjoner – hvem klarer å fortsette lesningen når det plinger inn en ny e-post? Skribentene, både forfattere og forskere, prøver å seile mellom Skylla og Kharybdis, mellom taletrengthet og troverdighet – mellom å ha så mye på hjertet at de ikke får sagt noe som helst, og frykten for å skrive kort, så de trekker teksten til bunns med forbehold og fotnoter. Kanskje skulle man følge den store samfunnsforskeren Stein Rokkans humoristiske råd: Du må bestemme deg i ung alder om du vil lese eller skrive! Men dét valget er ikke lenger mulig: Der Gutenberg og trykkekunsten demokratiserte lesingen, har internett og tastaturet demokratisert skrivingen. Først: Hva vil du fortelle? Les noe som er godt skrevet før du setter deg til tastaturet.

Related: