background preloader

MTA SZTAKI: Angol-Magyar, Magyar-Angol Online Szótár

MTA SZTAKI: Angol-Magyar, Magyar-Angol Online Szótár

Angol-Magyar Szótár, online szótár <p class="red">Kérlek, engedélyezd a javascriptet a szótár használatához! <a href="/gyik/#javascript-engedelyezes">Hogyan?</a></p> Üdvözöllek kedves Szótárhasználó! A DictZone angol-magyar szótár több mint 500 000 jelentéspárral, példamondattal és szinonimával rendelkezik, s így a legnagyobb angol-magyar szótár a weben. Ebben a leírásban megmutatjuk, hogyan használd, s a számos kiegészítő funkció között is segítünk eligazodni. Hogyan működik a DictZone angol-magyar szótár? Az oldal tetején látható keresőmezőbe kell beleírnod a téged érdeklő szót, ahol már a gépelés közben látod a szótár által felajánlott kifejezéseket. A neked tetsző elemre kattintva jutsz el az angol szó adatlapjára, ahol láthatod annak magyar fordításait. Ragozások jelölése Az angol szavak után "[]"-ek közt jelöljük az adott szó ragozását is: főnév [plural] - pl. A keresési irány váltását a keresőmező előtti gomb megnyomásával tudod elvégezni. Angol-magyar fordító kiegészítő funkciók Gondoltad volna? Forrás: tkltrans

Urban Dictionary, May 29: gloatgram Kultúr - Elátkozott vesszők *A pina, mint irodalom, és a lázadás, mint piaci termék. Buzgó ifjú kollégánk cikkajánló mondata, mindjárt vagy három példányban. Csakhát ebbe a mondatba nem kéne egyetlen vessző sem. A vessző és előtti léte vagy nem léte a lét nagy dilemmái közé tartozik, az viszont, hogy a mint elé vesszőt kell tenni, vastörvény (a Föld meg lapos). Kezdjük az éssel. Talán így akarja az ortográfia számkivetett – ezért mizantróp és kegyetlen – istene élethossziglani nyelvtangyakorlásra kényszeríteni a szöveggyártásra vetemedőket. Egyesek úgy próbálják megúszni fogalmazványaik nyelvtani elemzését (egyáltalán, a gondolkodást), hogy nem létező ökölszabályokat alkalmaznak. A könnyebbik eset a tagmondathatár. Vesszőt – vagy más írásjelet – teszünk az egynemű, mellérendelt viszonyban levő mondatrészek közé is (a tan'tó néni úgy mondta: „a felsorolásba”). Ezek a kivételek az és, a s, a meg és a vagy. Példamondatunk két mondatrészből álló hiányos mondat: A pina és a lázadás. A helyzet persze nem ilyen egyszerű!

Correct spelling of breathtaking at Spellweb.com Spellweb is your one-stop resource for definitions, synonyms and correct spelling for English words, such as breathtaking. On this page you can see how to spell breathtaking. Also, for some words, you can find their definitions, list of synonyms, as well as list of common misspellings. Correct spelling: breathtaking Definition: tending to cause suspension of regular breathing; " a breathless flight"; " breathtaking adventure" Other synonyms: breathless, exciting. Common misspellings: breathetaking (15%) breathaking (15%) beathtaking (10%) breaktaking (8%) breattaking (7%) breathtakeing (7%) brethtaking (7%) breathtaken (5%) breathtacking (5%) breahtaking (5%) breathtakin (5%) breathteaking (3%) breathtking (3%) breahttaking (3%) Examples of usage: The advancing wave of warriors halted with breathtaking abruptness, those behind the front rank crashing into it. Discover what are words like breathtaking.

Related: