background preloader

Internet public library For Kids

Internet public library For Kids

https://www.ipl.org/div/kidspace/

Världens 25 konstigaste djur Det finns ett antal däggdjur som kan glidflyga, exempelvis flygekorren och pälsfladdraren (två märkliga djur som nästan platsar på listan), men fladdermöss är de enda däggdjuren som faktiskt har utvecklat förmågan att flyga på riktigt. De största och mest annorlunda fladdermössen är flyghundarna, av vilka vissa arter kan ha ett vingspann på nära 2 m[7] (exakt vilken art som är störst är osäkert, men en stark kandidat är kalong, även kallad större flyghund). Flyghundar lever i världens tropiska områden och ser ut som rävar med fladdermusvingar.

Online-aktiviteter och spel i matematik Sidor med mattespel, (tack Ulrika Ryan i Södra Sandby för tips och inspiration)CoolmathArcademicskillbuildersPrimarygamesNLVMKunskapsstjärnanWinzellGyldendalBBC NumbertimeSudoku onlineURBBC education TAL OCH RÄKNING Hitta par som hör ihop, bra med bråktal, procent Klicka på alla bråk i blandad form, sedan de som är lika med eller större/mindre än 1 och en halv, bra och rolig träning om bråktal. Klicka på par av bråktal som tillsammans blir 1 Ordna decimaltalen i storleksordning Träna multiplikationstabellen (enkel funktion, bra!) Mult tränar också detta, och KunskapsstjärnanNegativa tal med voltmeter Add like mad Räknespel (Varning, beroendeframkallande...)Kungens tiokompisarNumber twins, hitta kombinationerna som blir 1 till 15 (talpar)15-pusselSikta och skjut, gruppera och få ihop par som blir 1-15, bra för att träna uppdelning av tal Jätteroligt Crazy taxi , krocka med alla tal som är multiplar till 2, 10 osv, hoppa över eller sväng undan för alla andraFingris - träna tiokompisarna

Daim- & kolapaj En av de godaste pajer jag någonsin bakat och ätit! Jag älskar kombinationen av den frasiga bottnen, sega kolan och krispiga Daimen på toppen. Och tillsammans med en krämig klick grädde är den fullkomlig! Förbered gärna pajen dagen innan servering. Förvara den i kylskåpet. Lärarens hyllade brev sprids på Facebook Föräldrar, förvänta er inte att vi ska uppfostra era barn. Mejla inte hela tiden. Ifrågasätt inte allt vi gör.

Mobilspråket har blivit ett eget språk Ylva Hård af Segerstad är språkforskare vid universitetet i Göteborg. Hon studerar just nu det snabba mobilspråkets effekter på hur vi skriver och kommer med en avhandling lagom till jul. - Det används så himla mycket och är så otroligt häftigt. Klassrumsmöblering – rummets berättelse Vi möblerar klassrum av gammal tradition. Vi möblerar dem kanske inte alls. Vi får dem. Problemlösning Det finns massor av ställen där man kan hitta matteproblem för elever att lösa, så det kan kanske kännas onödigt med ett sådant ställe till, men här samlar jag de problem som jag gillar och som jag tycker fungerar i mina klasser. Vill du använda dem - var så god! Problemen finns i pdf-format. Samma problem finns två gånger per sida. Jag brukar låta eleverna limma in problemen på en sida i sitt räknehäfte och lösa problemet i häftet, därför har jag anpassat problemen till det.

Kickstart med kluriga frågor Näslös beskyddare, står det på tavlan. Eleverna i klass 4—5 på Västangårdsskolan i Umeå smyger sig ner i bänkarna och sneglar på de två magiska orden. De har som vanligt fått fundera på den kluriga ledtråden sedan dagen innan. Morgnarna börjar alltid lugnt och stilla med läsning.

Related:  Academic SEnginesloredna