background preloader

Tananyagok

Tananyagok
Related:  MATEK

Beiskolázási tájékoztató – 2021/22-es tanév » Váci SZC Információk a jelentkezési lap kitöltéséhez: Az iskola neve: Váci SZC Király Endre Technikum és Szakképző iskola Az iskola címe: 2600 Vác, Naszály út 8. OM azonosító: 203065 Feladatellátási hely kódja: 002 A képzések adatai: A képzés érettségi vizsgával zárul. A 12. évfolyam végén: magyar nyelv és irodalom, matematika és történelem tantárgyból tesznek érettségi vizsgát, a 13. évfolyam végén idegen nyelvből és komplex szakmai tantárgyból. Pontszámítás: központi felvételi írásbeli vizsga (matematika ill. magyar nyelv és irodalom) 50%-ban, és5 – 6 -7. évfolyam év végi eredmény, 8. évfolyam félévi eredmény 50%-banszámít.Pályaalkalmassági elbeszélgetés van. A képzés szakmai vizsgával zárul, szakmunkás bizonyítványt ad. Jelentkezés és bejutás a szakképző iskolába: Központi felvételi vizsgát nem kell megírni.5 – 6 -7. évfolyam év végi eredmény és a 8. évfolyam félévi eredmény alapján kerülnek felvételre a tanulók.Pályaalkalmassági elbeszélgetés van. Képzéseinkről szóló kisfilm:

• Lurkó logika I. 1.) A nyolc éves Banditól megkérdezték, hány éves az édesapja. „Négy évvel ha fiatalabb lenne, énnálam négyszer korosabb lenne.” Hány éves Bandi édesapja? 2.) 3.) 4.) 5.) 6.) 8.) 9.) 10.) 12.) 13.) 14.) 15.) 16.) 17.) 19.) 20.) 21.) 22.) 23.) 8 óra 5 perckor indul – és ezután 6 percenként – a kék busz. 24.) 25.) 28.) 29.) 30.) Amíg az oldal tulajdonosa nem helyez el itt tartalmat, addig a mai napi leglátogatottabb oldalak listája jelenik meg! HuPont hirdetési rendszer ► A DRÓTKERITÉS A LEGOLCSÓBB KERITÉS A VILÁGON. kerites.hupont.hu ► HÉTFŐ-SZERDA-SZOMBAT NÉMETORSZÁG-AUSZTRIA FELÉ! velemutazz.hupont.hu 3. ► "A világ minden szépségéért sem akarnám elcserélni az egyéniségemet, még akkor sem, ha nincs benne semmi különös. mindigvantovabb.hupont.hu 4. ► Pavilon Sátor 2x2 2x3 3x3 3x4,5 3x6 4x4 4x6 4x8 5x5 és hexa 6m Szinterezett Acél és Exclusiv Alumínium Sátor Pavilon! pavilon.hupont.hu 5. ► Új, utángyártott, és gyári alkatrészek elérhető áron Miskolcon. alkatreszekmindenautohoz.hupont.hu 6. 7. 8.

TESZT Morzsák | Interaktív gyakorló feladatok Kockalapok - Főoldal Xántus János Két Tanítási Nyelvű Gimnázium Matematika Kinek készül ez a honlap? Nem mindenki közepes vagy annál jobb eredménnyel vág neki az utolsó rohamnak az érettségi előtt. Van, akinek a leghőbb vágya, hogy meglegyen legalább a kettes matekból. Nekik szeretnék segíteni ezzel a honlappal. A lapon feladatsorok és a hozzájuk tartozó megoldások találhatók tematikusan rendszerezve. A feladatsorok használatához regisztrálnunk kell a honlapon. Mindenkinek jó tanulást kíván a lap üzemeltetője Gergely János matek tanár Bármilyen kérdés esetén üzeneteket a matek@cbbk.hu e-mail címre várok. (Az oldal egyelőre kísérleti jelleggel működik, a feladatsorok folyamatosan bővülnek)

:: www.MATHS.hu :: - Matematika feladatok és operációkutatás online Photomath – Alkalmazások a Google Playen Ismerje meg, hogyan oldhatja meg a matematikai problémákat, hogyab ellenőrizheti a házi feladatokat és miként készülhet fel a vizsgákra a világ leggyakrabban használt matematikai tanulási erőforrásával. Több mint 100 millió millió letöltés és több millió probléma megoldása havonta! A Photomath ingyenes és wi-fi nélkül működik. HOGYAN MŰKÖDIK?Azonnal olvassa be a nyomtatott szöveget és kézzel írott matematikai példákat a készülék fényképezőgépével, vagy írja be és szerkessze egyenleteit tudományos számológépünkkel. FŐBB FUNKCIÓKTankönyv (nyomtatott) és kézírásos példák beolvasásaTudományos számológépLépésenkénti magyarázat minden megoldásraTöbb megoldási módszerA használathoz nincsen szükség internet-kapcsolatra30+ támogatott nyelvInteraktív grafikonok Veterán matematikai oktatói csapatunk a minden tjáján tevékenykedő tanárokkal együttműködve biztosítja, hogy a leghatékonyabb, modern tanári módszertanokat használjuk matematikai motorjainkban. Javaslata, megjegyzése vagy kérdése van?

GEOMATECH Berzeviczy - Tagozatkódok Tagozatkódok és leírásuk, felvételi eljárás leírása, egyéb kiegészítő információk: 5 éves technikumi képzés informatika tagozat Emelt óraszámú közismereti informatika oktatásban részesülnek a tanulók, valamint ismerkednek a robotika és a programozás alapjaival. 5 éves technikumi képzés nyelvi tagozat 11. évfolyamtól emelt óraszámban tanulják tanulóink az angol nyelvet. angol nyelvi előkészítővel induló 1+5 éves technikumi képzés A 2. idegen nyelv választható; az előkészítő évfolyamtól kezdődően tanítjuk.9-12. évfolyamon emelt nyelvi óraszám német nyelvi előkészítővel induló 1+5 éves technikumi képzés 9-12. évben emelt nyelvi óraszám2. idegen nyelv választható; az előkészítő évfolyamtól kezdődően tanítjuk. 1+5 éves angol két tanítási nyelvű technikumi képzés

Graph Mole - Easy Version This is the easy version of Graph Mole, a fun little Algebra game that teaches you how to plot points on a Cartesian coordinate plane. If you have never graphed Cartesian coordinates before, click on the "Introduction" button above to see a funny interactive story that teaches you how to do it. If you already know how to graph Cartesian coordinates, click on the "Play Game" button above to play the easy version of the Graph Mole game. Once you've mastered the easy version, try the medium version of Graph Mole or the hard version of Graph Mole. Music video with Graph Mole jokes Watch my funny music video with jokes about the Graph Mole game you just played and learn "The Secret of the Staffroom". Technical notes: This Math game should appear above near the top of this page - if you are having problems seeing it, try these steps.

11 Elképesztő matek trükk, amit nem tanítanak az iskolában! A matematika nem tartozik a legkönnyebb tantárgyak közé, ráadásul a matektanárok is minden más tantárgynál jobban szeretik túlbonyolítani még az egészen egyszerű alapokat is, így nem csoda, ha a gyerekek már egészen fiatal korukban megutálnak mindent ami a számokkal kapcsolatos. Pedig nem feltétlenül kellene, mert még ha sablon szövegnek is tűnik, a matematikának bizony megvan a maga szépsége, és még az egyébként nehezebb törteket is képesek lehetünk pofonegyszerű módszerekkel, fejben kiszámolni. Ehhez persze ismerni kell magukat a módszereket, amiket sajnos sokszor nem, vagy nem kellően tanítanak meg a diákoknak. Hogyan váltsunk át Celsius fokról Fahrenheit-re és vissza Sokszor gondot szokott jelenteni a hőmérséklet területenként eltérő mértékegysége, ezzel a trükkel azonban nagyon pontosan és könnyen váltogathatunk a két mértékegység között! Hogyan szorozzunk nagy számokat, gyorsan, fejben Így már mindjárt egyszerűbb még a nagy számokkal való szorzás is! Hogyan számoljunk százalékot

Related: