background preloader

365 saker du kan sticka

365 saker du kan sticka

http://365sakerdukansticka.blogspot.com/

Related:  BloggarHemsidor

Stjärnor i origami/Origami paper stars Idag är det dags för ett riktigt papperpyssel. Jag och Freja lärde oss att vika de här stjärnorna i förra veckan och det blev omedelbar kärlek. Det kanske ser komplicerat ut men Freja viker sina stjärnor helt själv. Ett pyssel man kan göra med skolbarn, helt enkelt. Fram med färgade papper och tålamod så kör vi! Hemslöjd, DIY och craftivism Brighton beskrivs ibland som Englands San Francisco, men när tåget rullar in på stationen känns det inte som någon särskilt spännande stad. Industriområden och byggnadsställningar som tornar upp sig, och inte minsta skymt av havet. Det är först när du kommer av tåget, och efter några kvarter befinner dig mitt i området North Laine som liknelsen går att förstå. På smala gator kantade av pastellfärgade hus ligger de vegetariska kaféerna, små bagerierna, vintageaffärerna, body piercingstudiorna och de ekologiska grönsaksförsäljarna tätt.

Maybelle rutan på svenska Idag delar jag med mig av mitt mönster "Maybelle Squares" på svenska. På svenska kallar jag den Maybelle Rutan helt enkelt. En underbart söt liten ruta som dessutom är relativt lätt att virka. Mönster Virka prickig grytlapp. Du behöver ett lite grövre bomullsgarn och passande virknål till garnet. fm = fast maska lm = luftmaska bfg = bottenfärg mfg = mönsterfärg

traditional use of wood En sak som jag har funderat på ett bra tag och som jag driver någon sorts försöksverksamhet kring är – tål slöjden påslag? Eller ska man helt enkelt sälja själv? Under sommaren har jag haft fullt upp att tälja mina köks-kit. Förra sommaren föddes idén att utveckla skedtäljandet och göra ett helt kit med redskap för köket/matlagning. Kitet har växt fram under det senaste året, och inför sommarens säsong så har det funnits på världsarvscentret på Stenegård. Det var nämligen delvis därifrån initiativet kom. Livet är kort. Börja brodera. Nu ska jag berätta om ett märkligt evenemang som jag har varit med om. Det är så att de utländska ambassadörer vi har i Sverige vanligen är män (av någon anledning) och deras medföljande fruar har en klubb där de ses regelbundet kring något litet arrangemang. Den här gången var jag inbjuden att visa broderier och berätta lite om svenska broderitraditioner.

Fotomönster på afrikanska blommor (pentagoner) Afrikanska blommor i form av pentagoner (dvs 5-kantiga) är egentligen exakt samma blomma som hexagonen. Man virkar bara ett blomblad mindre. Det här formatet används ofta i mönster ”som utfyllnad” för att ens projekt ska få den där rätta formen. Se t ex den helt underbara Happy Hippo från Heidi Bears. GREITZAN Snören är ett spännande material att virka med. Till den här ampeln har jag använt ett rosa snöre i polyester tillsammans med ett ljust platt papperssnöre som finns här. Kombinera olika snören i olika färger. Virka randigt eller enfärgat.

Handarbetaren ”Du skulle kunna sälja dina stickade tröjor” säger någon. Jag tänker (som vanligt, alla tänker vi idag som ekonomer (är koppen dyr)) svara att tiden det tar inte skulle motivera arbetet. Men säger istället att ett av mina barn behöver en tröja så jag stickar en tröja. ”Varför sticka när det går att köpa?” broderi Nu har jag åkt färdigt i sommar. Efter en månad på flera olika ställen runt om i landet ska det bli skönt att slippa bo i väskor och kassar. I helgen träffade jag två trevliga stickande vänner från nätet.

Virka färgglad grytlapp Gäststugan behövde nya grytlappar och detta blev resultatet. Och även bidraget till veckans syföreningsmöte :-) Såhär virkar du den här fina grytlappen: Gratis-Free Humlan & Nyckelpigan .. Båda är virkade efter samma grundmönster , till humlan går det åt ca 25 gr av brunt & gult garn . Till nyckelpigan ca 50 gr rött och av det svarta och vita inte så mycket. Jag använde Freja och virknål 3.5 då blir dom ca 27 cm höga.

mönster Här fár ni mönstret till "Giraffen". Ni fár det utan färgbyten dá jag överláter till var och en att virka sitt eget djur. Jag ger er huvud och kropp och förslag pá öron, svans, ben, horn och hár. Det är givetvis fritt fram att experimentera. Gör kroppen längre, tjockare/ halsen kortare. Ni har fria händer.

Mormorsrutor med Prästkragar/Daisy Squares De här underbart vackra mormorsrutorna med Prästkragar får en nästan att känna doften av sommar, inte sant!? *** Information to my English speaking crochet friends: For a pattern in English, follow the link to Color’n Cream, where Jenn Poort has made an excellent photo pattern in English, called Vintage Flowers, which inspired me to make my Daisy Granny Squares. If you like to know why I started to crochet mine – please use Google Translate or such and read all of my blog post! ;) *** Inspirationen till att virka dessa vackra rutor fick jag när jag upptäckte en blogg driven av en kvinna som har en förkärlek till att virka de mest färggranna och underbara kuddar. Wow!

Related: