background preloader

Søte jordbærdrinker - Aftenposten mat

Søte jordbærdrinker - Aftenposten mat

toasty biscuit » Min beste kjøttkraft | Hobbykokken.no Kraft har en sentral plass i det europeriske kjøkken, og kanskje i særlig grad i det franske kjøkkenet. Du finner ikke mange, om noen, kokebøker som ikke gir deg en oppskrift på det kokebokforfatteren selv mener er det beste måten å koke kraft på. Nå er det altså min tur til å fortelle hvordan jeg lager kraft og jeg kan dessverre ikke love at det er hverken spesielt billig eller spesielt raskt å lage. Jeg kan dessverre heller ikke love at den er bedre enn alle andres, men jeg kan med hånden på hjertet si at det er den beste kraften jeg har lagd noengang. Før du leser videre vil jeg understreke at dette er den metoden jeg synes er best for kjøttkraft – andre typer kraft får vi komme tilbake til en annen gang. Etter at jeg fikk trykkoker i hus i fjor sommer har det nemlig blitt lagd store mengder kraft her i huset og jeg har blitt helt hekta på alt som har med kraftkoking å gjøre. Heston Blumenthal er er ivrig kraftkoker og han bruker alltid trykkoker til kraftkokingen din. Lykke til!

Prøv ovnsbakt ørret - tema Ovnsbakt ørret er populært. Stadig er ovnsbakt ørret en av de mest etterspurte oppskriftene våre. Og det er mange gode grunner til det. Det er lettvint, praktisk og du får kontroll på temperaturen og unngår tørr fisk. Jeg liker å eksperimentere med nye varianter av denne arbeidshesten i hverdagskjøkkenet. Resultatet? Og så har du sausen ferdig. Ovnsbakt ørret - hva skal du passe på? Det er én måte å sikre at fisken ikke blir tørr: Ha kontroll på temperaturen. Før var jeg helt kategorisk og sa at man ikke under noen omstendigheter bør la fisk bli varmere enn 50 grader. Men, ikke jeg. Hva skal du servere til? Det mest klassiske er å servere kokte poteter og agurksalat. Og potetene kan du bytte ut med de DeLuxe-poteter eller potetcroquetter. Har du lyst på mer grønt er en deilig gulrotsalat eller bakte reddiker gode alternativer. Saken ble opprinnelig publisert på Klikk.no.

Food Endeavours of the Blue Apocalypse Kokkeskolen: Brystfager - VG Nett om Matoppskrifter Spanske spesialiteter i solid norsk innpakning. Manchego er spanjolenes store ostestolthet, en annen er de spanske spekeskinkene som er ettertraktet for sin gode smak. Jeg har laget en lomme til disse godsakene, i store kjøttfulle kyllingbryst fra norsk gårdskylling. En blandet frisk, knasende sprø salat hører til. Sammen med villris, som egentlig ikke er en rissort, men et gress. Denne risen har karakteristiske mørke, lange og spisse korn, som inneholder mer jern og B-vitaminer enn både polert og brun ris, men på grunn av pris blir den som oftest blandet med andre ristyper. Fylt kyllingbryst med manchego og spansk spekeskinke Til fire personer 4 store kyllingbryst Tynne skiver av spansk spekeskinke 2 ss hakket estragon 150 g revet manchego-ost Salt og pepper Sitronsaft Olje til steking Villris til 4 personer Kokt i hønsebuljong Klasetomater og blandet salat 1. Strø over finhakket estragon. 2. Drypp over olivenolje og stek filetene sammen med små klasetomater. 3.

Kokkeskolen: Lammeknoke med rotgrønnsaker - VG Nett om Mat Stadig flere har oppdaget lammeknokens fortreffelige smak. Dessuten er det en ganske stilig rett å servere. Det er få matretter som leveres med håndtak. Jeg har valgt en alt-i-en-panne-løsning. Ønsker du grønnsaker med masse tyggemotstand, er det best å bake disse separat. Vil du servere poteter til, er en mandelpotetmos midt i blinken. Kokkeskolen:Elggryte med kantareller og blåbærLammefrikassé//Baconburger//Grillet entrecôte Lammeknoke med rotgrønnsaker og honningglasert pære i utskriftsvennlig versjon 1 lammeknoke pr person 2-3 ss olje 1 ss smør 3-4 kvaster av rosmarin eller timian 2-3 dl tørr hvitvin 4 hvitløksbåter Salt og pepper Rotgrønnsaker: 2 gulrøtter, 1/2 kålrot, 1 stor rødløk, 1/2 sellerirot, 1 persillerot, 1/2 ts finhakket timian, salt og pepper. Pærer: 2 pærer, 1 ss smør, 2 ts flytende honning 1. 2. Øs kraft over et par ganger under stekeprosessen. 3. Denne artikkelen har tidligere stått på trykk i VG.

The Crepes of Wrath Fattigmannssuppe | Enestående Mat Selv om inspirasjonskontoen nylig er fylt opp til randen, ser det litt mer begredelig ut på bankkontoen. Begynnelsen av året kan være tøff. NRK-lisensens skal betales, strømavregningen kommer alltid like overraskende på, og alle «kuppene» jeg fikk tak i på januarsalget er i ferd med å bli svært så synlige på kredittkortregningen… Da er «fattigmassuppe» et billig og godt krydret middagsalternativ. Jeg lager gjerne dobbel porsjon når jeg først er igang. Og det beste er: suppa smaker like godt om lommeboka er tom eller ikke. Fattigmanssuppe (2 porsjoner) 1 dl linser 1 løk, i biter 2 fedd hvitløk, finhakket 1 boks tomater 4 dl vann/grønnsakskraft 2 ts kuminfrø 2 ts korianderfrø 1 klype tørket chili Litt solsikkeolje Salt og pepper Bløtlegg linsene natten over (eller bruk linser som allerede er vannet ut, fra kartong eller boks). Oppskriften har jeg fått av min matglade kollega, Marianne.

Kjøttboller med spaghetti Når jeg skal til New York, ringer jeg min venn Jeffrey. - Hva vil du spise? Denne gangen ville jeg ha italiensk. - Da vet jeg akkurat hvor vi skal gå. Når man spiser med Jeffrey, er det som å være ute med Gudfaren. kjøkkensjefen innom for å snakke om maten, og ikke minst for å forsikre seg om at den faller i smak. Jeg har vært med på det minst et dusin ganger, og det er alltid en storslått opplevelse. Denne gangen var det de ansatte på restauranten Marea som hadde ligget våkne om natta, i frykt for hva som kunne gå galt. Dette er stedet som serverer 30-dollars appetittvekkere (det er best å bestille fem-seks stykker til bordet) før antipasti, fem ulike typer kaviar og fisk som er flydd inn fra hele verden. Likevel var det noe som ikke helt stemte. Jeg hadde ikke lyst på ekte italiensk mat, slik man bare kan få i Italia, eller på maten på den beste italienske restauranten i New York. Italiensk mat i Amerika er et helt eget kjøkken. Dette er den klassiske spagettiretten fra Carmine's. 2 egg

smitten kitchen Mat på Bordet: One pot wonder - lettvint gryterett Latmannskvern : Prosjekter Heisann! Har feiret 4 familiebursdager i april. Dette innebar at det måtte kvernes en del hasselnøtter og mandler til diverse kaker. På den originale kvernen var låsegapet med skruen for smal til at den kunne gripe over steinplata på kjøkkenøya. Her måtte jeg finne på noe annet Lagde en slags jigg for å holde kverna og batteri drillen på plass. Mandel kverna har ett hull i foten som en kan brukes til å låse kverna fast med. Hastighets-hendelen står i av-posisjon på bilde under. Her står den i på-stilling. Friksjonen i hendelen kan justeres tregere ved å stramme skruen til hendelen. For flere detaljer se link under

Forsiden – frukt.no

Related: