background preloader

Råkräm – Rårörd vaniljsås

Råkräm – Rårörd vaniljsås
Nu när det är pajtider så går den här råkrämen åt som smör i solsken här hemma! Otroligt enkel och ungefär tusen gånger godare än någon köpt vaniljsås! Jag använder vanligt vaniljsocker, gärna där det står att den innehåller äkta vanilj och har lite av vaniljfrön i sig så att den får de små prickarna i sig. 2 äggulor 2 msk strösocker 1 msk vaniljsocker 2 dl vispgrädde Gör så här: 1. Vispa äggulor, strösocker och vaniljsocker fluffigt. 2. Den här är verkligen så god att man kan äta den direkt med sked!

https://fredriksfika.allas.se/rakram-rarord-vaniljsas/

Related:  godisRecept2Dessert

Marmelad av citronskal - Sara Bäckmo Gör så här: Väg de tinade citronskalen och räkna ut hur mycket vatten och socker du behöver till din mängd citron. Lägg citronskalen i en matberedare och finhacka, eller hacka för hand. Det är inte gott med för stora skalbitar i marmeladen, så se till att det verkligen blir finhackat. Lägg citronskal och vatten i en kastrull. Välj den mindre mängden vatten om skalen är rejält blöta efter frysen och den större mängden om skalen är färska. Ett gott recept från LCHF-arkivet Har du lagat det här receptet? Sätt ett betyg! 10 Portioner Ingredienser

Drömmen är sann: Den här Crème Brûlée-cheesecaken är allt du hoppas att den ska vara Cheesecake är min personliga favoriträtt. Förutom att det är himmelskt gott så kan man alltid överraskas med innehållet. Den kan komma i så många varianter, men av alla jag provat är denna helt klart den både lyxigaste, och godaste. Serverar du den här drömmiga Creme Brulee-varianten hemma så kan jag garantera att gästerna kommer att slicka rent formen. Det behöver du (För 8 personer) För botten: Cupcakes av banan och havre - Sporthälsa Baka saftiga, smarriga cupcakes med choklad, banan och havre. Energi och njutning i en härlig blandning. Cupcakes är inte bara goda, utan kan vara lika smidiga som en bar när du är på språng. Med ingredienser som banan och havre – perfekt för energi i samband med din träning eller som ett näringsrikt tillbehör till kaffet?

Äppelpajsglass med kola Det här receptet är en hybrid mellan glass och paj! Jag skulle vilja kalla den Äppelkolasmulpajsglass, men det är ju orimligt långt med det är precis det som det är! Glass med kolasmak, smulpaj och smörstekta äpplen, du hör ju hur gott det här låter! det bästa är att du gör den helt utan glassmaskin. Budapestrulle med hallon och blåbär En riktigt nötig hembakad budapestrulle fylld med hallon och blåbär, kan det bli godare än så?? Jag älskar att fylla min budapestrulle efter säsong, så får man variation i smaker och utseende! 4 äggvitor 2 dl strösocker 2 dl hasselnötsmjöl 0,5 dl maizenastärkelse Bars - Belly Balance 1. Allmänt Belly Balance prenumerationstjänst är en produkt som kan användas av en licenstagare (kunden). 2. Avgifter och betalning Kunden är skyldig att betala registreringsavgiften för tjänsten enligt vid var tid gällande prislista. Betalning sker med kreditkort över internet eller med faktura via Klarna.

Fredriks fika - Allas.se Gubbröra på knäckebröd är bara så gott! Perfekt till smörgåsbordet! Röra med mycket ägg, ansjovis och potatis. Dadel- och jordnötsbollar Efter helgernas frossande känns dessa godbitar fräscha och lagom söta. Skapligt nyttiga. Går fort att mixa ihop i en matberedare. Jag gjorde 30 st, så blir godbitarna inte så stora heller. Dadel- och jordnötsbollar 20-30 st 16 färska utkärnade dadlar 1 dl jordnötsmör 3 dl havregryn2 msk kakao ev mer2 msk vatten eller starkt kaffe1 dl salta jordnötter kokos eller sesamfrön att rulla i

Isglass-bellini med rabarber och jordgubbar 300 g rabarber, ansade och tunt skivade (ungefär 3–4 stora stjälkar) 150 g jordgubbar, frysta går fint 1 dl strösocker ¼ tsk vaniljpulver 1 msk färskpressad citron 1 flaska mousserande (med eller utan alkohol) Lägg rabarber och jordgubbar i en gryta och tillsätt socker, vaniljpulver och citronsaft. Koka upp och låt sjuda några minuter under lock tills det tjocknar. Mixa med en stavmixer och låt kallna. Fördela purén i glassformar och låt stå i frysen 1 timme, ta ut formarna och stick ner en pinne eller tesked i varje. Fortsätt frysa några timmar tills fruktpinnarna stelnat helt.

Related: