background preloader

Ημερήσια Πολιτική και Οικονομική Εφημερίδα

Ημερήσια Πολιτική και Οικονομική Εφημερίδα
Related:  Άρθρα

Μήπως έχεις αφαντασία; - Υγεία | News 24/7 Σου περιγράφουν μια παραλία. Έχει κρυστάλλινα νερά, όλες τις αποχρώσεις του μπλε και χρυσαφένια, ψιλή άμμο. Προσπαθείς να τη φανταστείς. Το μυαλό σου αρνείται να συνεργαστεί. Δεν σου δίνει την εικόνα. Οι εικόνες στο μυαλό δεν είναι προνόμιο όλων. Αυτό συμβαίνει, διότι υπάρχει δυσλειτουργία στην επικοινωνία και την αλληλεπίδραση των περιοχών του εγκεφάλου που σου δίνουν τη φαντασία. “Αν μου πείτε να φανταστώ μια παραλία, μπορώ να σκεφτώ την ιδέα της παραλίας. Το Πανεπιστήμιο UNSW του Σίδνεϊ είναι αποφασισμένο να κάνει καμπάνια για το θέμα, ώστε να βοηθήσει τους ασθενείς. Έχετε υπ' όψιν σας το πείραμα “The Fat Man”; Αν όχι, απαντήστε στην ερώτηση που ακολουθεί: “Ένα τρόλεϊ έχει βγει εκτός πορείας και είναι έτοιμο να πέσει πάνω σε πέντε ανθρώπους.

Η Κούβα μετά τον Φιντέλ: Φόβοι και ελπίδες για την επόμενη ημέρα | Κόσμος | News 24/7 Στην Κούβα φτάνει κανείς έχοντας ένα μύθο στο μυαλό του, όποιος και εάν είναι αυτός. Η χώρα αυτή της Καραϊβικής από τότε που “ανακαλύφθηκε” κατέχει μία ξεχωριστή θέση στο συλλογικό φαντασιακό του Δυτικού Ανθρώπου και από τότε που επαναστάτησε μία ακόμη πιο ξεχωριστή θέση στο συλλογικό φαντασιακό αριστερών και δεξιών ανά την υφήλιο. Άλλωστε πρόκειται για το νησί του Φιντέλ Κάστρο και του Τσε, ένα κάστρο σοσιαλιστικό στο μαλακό υπογάστριο των ΗΠΑ, το μέρος όπου λίγο έλειψε να ξεκινήσει ο Γ’ Παγκόσμιος πόλεμος και το προγεφύρωμα του Ψυχρού. Στην Κούβα φτάνει κανείς έχοντας ένα μύθο στο μυαλό του, ο μύθος αυτός όμως διαλύεται και ταυτόχρονα επαναδημιουργείται. Όποιος ταξιδέψει στην Κούβα περιμένοντας ένα σοσιαλιστικό παράδεισο ή μία σοσιαλιστική κόλαση, δε θα βρει ούτε το ένα ούτε το άλλο. Με το άνοιγμα στον τουρισμό τα τελευταία χρόνια, η Κούβα έχει αλλάξει και αλλάζει με όλο πιο γρήγορους ρυθμούς, μία πορεία που αναμένεται μόνο να επιτείνει ο θάνατος του Φιντέλ. Fidel entre nosotros

Σπάνια γενετική μετάλλαξη: Η γυναίκα που δεν μπορεί να νιώσει πόνο - Επιστήμη Μια ηλικιωμένη γυναίκα στη Σκωτία δεν αισθάνεται σχεδόν καθόλου πόνο, εξαιτίας μια σπάνιας μετάλλαξης σε ένα γονίδιο της, όπως ανακοίνωσαν επιστήμονες στη Βρετανία. Η γυναίκα, πρώην εκπαιδευτικός, νιώθει επίσης πολύ λίγο άγχος ή φόβο και επιπλέον φαίνεται να έχει αυξημένη ικανότητα επούλωσης των τραυμάτων της χάρη στην ίδια γενετική μετάλλαξη. Οι ερευνητές, με επικεφαλής τον δρα Τζέιμς Κοξ του Τμήματος Ιατρικής του Πανεπιστημιακού Κολλεγίου του Λονδίνου (UCL), οι οποίοι έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο βρετανικό περιοδικό αναισθησιολογίας "British Journal of Anaesthesia", ευελπιστούν ότι η ανακάλυψη θα βοηθήσει στην ανάπτυξη νέων θεραπειών για διάφορες καταστάσεις (χρόνιοι ή μετεγχειρητικοί πόνοι, μετατραυματικό στρες, αποκατάσταση τραυμάτων κ.α.). Οι γενετικές αναλύσεις που ακολούθησαν, αποκάλυψαν δύο μεταλλάξεις που σχετίζονται με το γονίδιο FAAH, το οποίο εμπλέκεται στο αίσθημα του πόνου.

Θεατρίνων αμοιβές και άλλα τινά Το επάγγελμα του ηθοποιού δεν είναι όπως όλα τα άλλα. Είναι πολύ ιδιαίτερο, υπό την έννοια ότι δεν ζητά μόνο ταλέντο αλλά και περίσσευμα ρομαντισμού και αγάπης, διαφορετικά εύκολα μπορεί να απογοητεύσει, ιδιαίτερα όταν οι συνθήκες είναι δύσκολες, όπως συμβαίνει στον τόπο μας (και όχι μόνο) εδώ και μια δεκαετία περίπου. Δεν είχα πρόθεση να ασχοληθώ με το θέμα εάν δεν είχαν προηγηθεί πριν από κάποιους μήνες οι κινητοποιήσεις των ηθοποιών του ΚΘΒΕ που αφορούσαν τις συμβάσεις εργασίας τους. Τότε αποφάσισα να κάνω μια μικρή έρευνα να δω πού κινούνται γενικά οι οικονομικές αποδοχές των ηθοποιών και σε άλλες χώρες. Σίγουρα τα μεγέθη δεν είναι συγκρίσιμα, ούτε και σταθερά, γιατί έχουν να κάνουν με τις ιδιαίτερες εργασιακές συνθήκες και το κόστος ζωής κάθε τόπου. Παρόλα αυτά, κάποια γενικά συμπεράσματα είναι δυνατά και χρήσιμα γιατί ρίχνουν φως στη θέση του ηθοποιού μέσα στη σύγχρονη κοινωνία. 327.2 εκατομμύρια. Είναι όμως και πολλά παρελκόμενα που προστίθενται στον βασικό μισθό.

“I’m not making memories,” Kirkwood teen’s memory resets every two hours Every two hours, the memory of Riley Horner resets <div>Please enable Javascript to watch this video</div> MONMOUTH, Illinois -- Every two hours the memory of one Kirkwood teen resets. Every morning, she believes it's June 11th -- the day she received a traumatic head injury. Each morning Riley Horner wakes up in her bedroom, her first feeling is confusion. "I have a calendar on my door and I look and it's September and I'm like 'woah'," Riley said. "When she wakes up every morning, she thinks it's June 11th," said Sarah Horner, Riley's mother. June 11th is the day Riley was accidentally kicked in the head by a student "crowd surfing" during a dance at the FFA State Convention. Sarah said Riley's first doctor dismissed it as a concussion and simply sent her home on crutches. "They tell us there's nothing medically wrong," Sarah said. Even the simpler things in life are wiped out of Riley's memory. "My brother passed away last week and she probably has no idea.

Η έφηβη που ζει τη «μέρα της Μαρμότας» - Χάνει τη μνήμη της κάθε 2 ώρες! [video] - Ειδήσεις Το κορίτσι, κάθε μέρα που ξυπνάει νομίζει ότι είναι 11 Ιουνίου. Είναι η ημέρα που η Ρίλεϊ Χόρνερ από το Μονμάουθ του Ιλινόι δέχθηκε κατά λάθος κλωτσιά στο κεφάλι από συμμαθητή της την ώρα που χόρευαν ομαδικά. Το τραύμα στο κεφάλι της της προκάλεσε δεκάδες επιληπτικές κρίσεις. Μετά από αυτό το χτύπημα η μνήμη του κοριτσιού διαγράφεται κάθε δυο ώρες. Η Ρίλεϊ πηγαίνει στο σχολείο αλλά βάζει κάθε δυο ώρες ξυπνητήρι να της υπενθυμίζει να κοιτάζει τις αναλυτικές σημειώσεις της που παίρνει κατά την διάρκεια του μαθήματος. Οι γιατροί δεν έχουν καταλήξει ακόμα τι προκαλεί αυτά τα συμπτώματα. Οι μαγνητικές και οι αξονικές δεν δείχνουν τίποτα. Λέει ακόμα ότι προσπαθεί να γυρίσει τον χρόνο πίσω αλλά δεν είναι αδύνατον. πηγή: Newsweek

Samuel Beckett’s quote “Fail Better” becomes the mantra of Silicon Valley. Photo illustration by Juliana Jimenez Jaramillo. Photo by Greg Wood/AFP/Getty Images. Stanislas Wawrinka’s defeat of Rafael Nadal in the final of the Australian Open last weekend was a milestone not just in the career of a 28-year-old Swiss tennis player but also in the posthumous life of one of the 20th century’s most unswervingly pessimistic writers. Mark O'Connell is a Slate books columnist and a staff writer for the Millions. But the oddest and most thematically dissonant invocation of the quote I’ve ever come across—and I’m inclined at this point to go ahead and call it a motto—was at the closing session of a major technology conference in Dublin last October. This invocation of Beckett sat oddly with the chat that had preceded it, concerned as it had been with disrupting market verticals and wealth creation and giving people a shot at pursuing their dreams of success. But I feel as though I’ve been coming across the lines everywhere since reading that piece.

Λεϊλά Χαλέντ: Ο ISIS είναι μια εγκληματική οργάνωση, που δημιούργησαν και χρησιμοποιούν οι ΗΠΑ Ο ISIS είναι μια εγκληματική οργάνωση, που δημιούργησαν και χρησιμοποιούν οι ΗΠΑ. Όσο για τη Συρία, δεν ήταν μόνο η επέμβαση της Ρωσίας, που ήρθε άλλωστε μετά από αρκετά χρόνια πολέμου, ήταν και η ικανότητα της κυβέρνησης Άσαντ να αμυνθεί, εξασφαλίζοντας ιδίως την οικονομική βιωσιμότητα και τη διατροφική επάρκεια της Συρίας, αλλά και έναν στρατό ικανό να υπερασπίσει τη χώρα του, υπογραμμίζει η Λεϊλά Χαλέντ, ηγετικό στέλεχος του Λαϊκού Μετώπου για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης, στη συνέντευξη που παραχώρησε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ και στον Δημήτρη Κωνσταντακόπουλο. Το Λαϊκό Μέτωπο (PFLP) είναι η δεύτερη σε ισχύ, μετά τη Φατάχ, “συνιστώσα” της Οργάνωσης για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης (PLO), έχει έδρα στη Δαμασκό και είναι η σημαντικότερη οργάνωση της παλαιστινιακής αριστεράς, με θέσεις πιο μαχητικές από αυτές της Φατάχ. “Δεν με ενδιαφέρει τι λένε για μένα. Λ.Χ. Δ.Κ. Λ.Χ. Δ.Κ. Λ.Χ. Κοιτάξτε τώρα τι έγινε. Δ.Κ. Λ.Χ. Δ.Κ. Λ.Χ. Δ.Κ. Λ.Χ. Δ.Κ. Λ.Χ. Δ.Κ. Λ.Χ. Δ.Κ. Λ.Χ. Δ.Κ. Λ.Χ. Δ.Κ. Λ.Χ. Δ.Κ.

To σπάνιο σύνδρομο της «Ωραίας Κοιμωμένης»: Κορίτσι κοιμάται συνεχόμενα για ημέρες, εβδομάδες και μήνες Η ζωή του Αριστοτέλη Ωνάση μέσα από τα αρχεία του FBI - Αφιερώματα Μπήκαμε στα αρχεία της FBI και διαβάσαμε τις αναφορές που αφορούν στο όνομα του Έλληνα πολυεκατομμυριούχου από την εποχή που ήταν ακόμη στο ξεκίνημα μιας δυναστείας στην Αργεντινή, μέχρι τις λαμπρές μέρες που στο γιοτ του Κριστίνα, στο Μονακό διανυκτέρευαν πολιτικοί, καλλιτέχνες και επιχειρηματίες που όριζαν την τύχη ολόκληρου του πλανήτη. O Έλληνας από το Μπουένος Άιρες Τον Ιούλιο του 1942 εμφανίζεται για πρώτη φορά το όνομα ενός Έλληνα, κατοίκου Αργεντινής στην εσωτερική επικοινωνία των ειδικών πρακτόρων της αμερικάνικής υπηρεσίας πληροφοριών. Το FBI ενημερώνει τους αρμοδίους πως θα παρακολουθεί έναν “Έλληνα που μοιάζει να μην έχει φιλικά αισθήματα απέναντι στις πολεμικές προσπάθειες της Αμερικής”. Η αλληλογραφία θα ενταθεί την επόμενη περίοδο, γύρω από τη δραστηριότητα του Ωνάση αναφορικά με δύο τάνκερ, την Καλλιρόη και την Αντιόπη, των οποίων εμφανίζεται συνιδιοκτήτης με τους αδερφούς Κονιαλίδη. Το κόλπο με τον βρεγμένο καπνό Το σκάνδαλο των ναυτιλιακών εταιριών

Η απίστευτη υπόθεση Πατσίφικο και ο αποκλεισμός του Πειραιά από τον βρετανικό στόλο (1849-1850) Μία από τις πρώτες, σοβαρές κρίσεις, με διεθνείς προεκτάσεις που κλήθηκε να αντιμετωπίσει το νέο ελληνικό κράτος, περίπου είκοσι χρόνια μετά την ίδρυσή του, ήταν η λεγόμενη "υπόθεση Πατσίφικο" και ο αποκλεισμός των λιμανιών της χώρας μας από αγγλικά πλοία ("Παρκερικά"). Ποιος ήταν ο Δαβίδ Πατσίφικο - Η επίθεση στο σπίτι του Ο Δαβίδ Πατσίφικο, σύμφωνα με όλες τις πηγές, ήταν ένας τυχοδιώκτης, γεννημένος στο Γιβραλτάρ το 1784. Το 1820, απόκτησε την πορτογαλική υπηκοότητα. Οι εξωφρενικές απαιτήσεις του Πατσίφικο - Η αγγλική στήριξη Ο Πατσίφικο, ως Άγγλος υπήκοος πλέον, με τη στήριξη του πρεσβευτή της Αγγλίας Λάιους, ζήτησε ως αποζημίωση από την ελληνική κυβέρνηση το ιλιγγιώδες για την εποχή ποσό των 887.000 δραχμών, καθώς όπως υποστήριζε, ανάμεσα στα έγγραφα που καταστράφηκαν, υπήρχαν και αποδείξεις πορτογαλικού χρέους προς εκείνον, ύψους 665.000 δραχμών. Ο αγγλικός στόλος στον Πειραιά - Το βρετανικό τελεσίγραφο προς την Ελλάδα Ο Ουάις επέστρεψε στην πρεσβεία και ο αποκλεισμός έληξε.

Αθήνα, πόλη του Xanax | Κοινωνία | ΘΕΜΑΤΑ Γ.Π. είναι νέος γιατρός που κάνει το αγροτικό του σε κάποιο απομακρυσμένο σημείο της ελληνικής επαρχίας, ο μοναδικός γιατρός στη βάρδιά του στο Κέντρο Υγείας μιας ολόκληρης περιοχής. Ανάμεσα σε όλα τα ευτράπελα που του συμβαίνουν καθημερινά είναι και οι απόπειρες δωροδοκίας για να γράψει αγχολυτικά. «Την πρώτη φορά που μου συνέβη –όταν ήμουν καινούργιος στο Κέντρο Υγείας–, ήρθε μια μεγάλης ηλικίας κυρία με το βιβλιάριο στο χέρι και ένα 20ευρο, που το κρατούσε επιδεικτικά, ζητώντας μου να γράψω δύο κουτιά Ζάναξ (Xanax)» λέει. «Τα χρησιμοποιούσαν οικογενειακώς στο σπίτι, η ίδια, η μάνα της, η κόρη της, για διαφορετικούς λόγους η καθεμία. Δείτε το slideshow 3 Φωτογραφίες «Φοβάμαι ότι το σωστό ερώτημα δεν είναι "αν γινόμαστε ένα έθνος Ζάναξ"», λέει ο κ. Τι είναι το Ζάναξ και τι προσφέρει; «Το Ζάναξ ανήκει στα ηρεμιστικά φάρμακα, και συγκεκριμένα σε μια κατηγορία ψυχοτρόπων που ονομάζονται βενζοδιαζεπίνες» συνεχίζει ο κ. Η Άννα Κ. γεννήθηκε και μεγάλωσε σε ένα μικρό χωριό της επαρχίας.

Lectures Bureau | Στείρα άρνηση : η μέθοδος των ανόητων Posted at 21:31h in Lectures by E S Ο Τουργκένιεφ έχει γράψει μια μικρή ιστορία: Σε μια πόλη, ζούσε ένας πολύ έξυπνος άνθρωπος, μια μεγαλοφυΐα. Και στην ίδια πόλη, ζούσε ένας ηλίθιος. Κρυμμένα ΜυστήριαOSHO Kαστοριάδης: Υστερόγραφο στην ασημαντότητα | ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ | ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ Στο παρελθόν, στις απόλυτες μοναρχίες, η άνοδος στην εξουσία προϋπέθετε να κολακεύει κάνεις τον βασιλιά ή να είναι ευνοούμενος της Μαντάμ Πομπαντούρ. Σήμερα, στις ψευδο-δημοκρατίες μας, η άνοδος στην εξουσία προϋποθέτει να κολακεύει κανείς την κοινή γνώμη ή να έχει τηλεοπτική φωτογένεια. Απ' όλα τα χαρακτηριστικά του σύγχρονου κόσμου – κρίσεις, αντιφάσεις, αντιθέσεις, τομές -, εκείνο που με εντυπωσιάζει περισσότερο είναι η ασημαντότητα. Aς πάρουμε τη διαμάχη ανάμεσα στη Δεξιά και την Αριστερά. Στη Γαλλία το 1983 οι Σοσιαλιστές ακολούθησαν κάποια πολιτική. Οι πολιτικοί είναι ανίσχυροι. Οι πολιτικοί είναι ανίσχυροι. Οπωσδήποτε, υπάρχει ενδογενής σχέση ανάμεσα στη μηδαμινή πολιτική αυτού του είδους – ουσιαστικά, πρόκειται για το μη γίγνεσθαι της πολιτικής – και στην ασημαντότητα που χαρακτηρίζει τους άλλους τομείς· την ασημαντότητα στις τέχνες, στη φιλοσοφία, στη λογοτεχνία. Περίεργο επάγγελμα η πολιτική, ακόμη κι αυτή εδώ η μηδαμινή πολιτική. Υπάρχει δηλαδή μια αντι-πολιτική εκπαίδευση.

Related: