background preloader

Kathimerini.gr

Kathimerini.gr

http://www.kathimerini.gr/

Related:  ειδησειςGrec | Info News DiversGreek economy sites

Σε βιβλίο του 1952 είχε προβλεφτεί ότι έγινε σήμερα! Διαβάσαμε ένα άρθρο και μας έκανε τεράστια εντύπωση. Το τελευταίο καιρό πολλοί ανακαλύπτουν τη διαχρονική γραφή ποιημάτων και άρθρων,όμως όταν έπεσε το συγκεκριμένο στην αντίληψή μας δε το πιστεύαμε το πόσο «μέσα» έπεσε στις προβλέψεις του ένας άνθρωπος ΤΟ 1952. Ήταν Γενάρης του 1952, όταν ο Ισίδωρος Πόσδαγλης ολοκλήρωνε το πόνημά του «Πατριωτική Οικονομική Πολιτική», ένα μικρό βιβλιαράκι που «κάποιοι» φρόντισαν να εξαφανιστεί. Αντίτυπά του μοιράζονταν από χέρι σε χέρι μέχρι και τα τέλη της δεκαετίας του 1980, περίπου τρεις δεκαετίες μετά την πρώτη του έκδοση από τις οικονομικές εκδόσεις «Μπιστιρλή», το γνωστό στους μυημένους εξειδικευμένο εκδοτικό οίκο που από τις αρχές του αιώνα εξέδιδε τα πλέον προχωρημένα επιστημονικά συγγράμματα για λίγους και εκλεκτούς.

ChiosOpinion.gr - Η Γνώμη της Χίου Το Κολομπάκι και το σαρκίον του Κάθε φορά που τον συναντούσα στο δρόμο και του έκανα την κλασική ερώτηση: «Τι κάνεις»; μου απαντούσε στερεότυπα: «Περιφέρω το σαρκίον μου». Από τις 9 Απριλίου, σταμάτησε αυτό το δύσκολο έργο που κράτησε 90 χρόνια. Και το χαρακτηρίζω δύσκολο, γιατί ο Γιάννης είχε γεννηθεί με προβληματικό κορμί, που τον δυσκόλεψε στην άσκηση του επαγγέλματός του για βιοπορισμό, αλλ...ά και στη γενικότερη συμμετοχή του στο κοινωνικό γίγνεσθαι. Για όσους δεν τον γνώριζαν, διευκρινίζω ότι αναφέρομαι στον Γιάννη Κ.

Ριζοσπάστης Η κυβέρνηση ανακοινώνει αυτές τις μέρες μια σειρά από μέτρα για τη διαχείριση της πιο ακραίας φτώχειας, που εστιάζουν στη σίτιση και την προσωρινή στέγαση των αστέγων. Οι άστεγοι αυξήθηκαν σημαντικά τα τελευταία χρόνια στην Αθήνα και σε άλλες μεγάλες πόλεις. Μεταξύ τους βρίσκονται χιλιάδες πρώην εργαζόμενοι και μικροεπαγγελματίες, που έχασαν κάθε πηγή εισοδήματος και κατ' επέκταση το σπίτι στο οποίο έμεναν, είτε ήταν δικό τους είτε το νοίκιαζαν. Για όλους αυτούς, η κυβέρνηση υπόσχεται να εξασφαλίσει ένα κατάλυμα για 20 μέρες, ενώ υπόσχεται την προώθησή τους σε άλλες βραχυπρόθεσμες δομές. Ταυτόχρονα, η ενίσχυση των προγραμμάτων για τη σίτισή τους θα πραγματοποιηθεί δίνοντας 20 εκ. ευρώ σε φιλανθρωπικές οργανώσεις και ΜΚΟ που διοργανώνουν συσσίτια. Τα μέτρα αυτά δεν πρόκειται, βεβαίως, να αντιμετωπίσουν ουσιαστικά τη φτώχεια, ούτε τώρα, ούτε στο μέλλον.

Αρχική - Εφημερίδα Η Εποχή site της εφημερίδας METRO Μια ονειρεμένη ιδιοκτησία 20 στρεμμάτων στην ανατολική ακτή των ΗΠΑ Το Ace Hotel είναι η καλύτερη πρόταση για να μείνεις tuned με ό,τι καινούργιο έχει να επιδείξει το Λονδίνο και κυρίως η hip γειτονιά ... Aνακάλυψε διακοσμητικές ιδέες που θα κάνουν τη διαφορά!

Ινστιτούτο Διεθνών Σχέσεων Ο Δρ. Κωνσταντίνος Φίλης είναι ειδικός σε θέματα που αφορούν στο χώρο της Ρωσίας και της πρώην Σοβιετικής Ένωσης και στρατηγικός αναλυτής της ελληνικής εξωτερικής πολιτικής στις περιοχές της Μαύρης Θάλασσας, του Καυκάσου και της Κεντρικής Ασίας. Κατέχει Πτυχίο Πολιτικών Επιστημών και Ιστορίας, Μεταπτυχιακό στην Παγκόσμια Διακυβέρνηση και Διδακτορικό στη διαμόρφωση και άσκηση της εξωτερικής πολιτικής, με έμφαση στη ρωσική κατά την πρώτη περίοδο Putin (2000-2004). Έχει διατελέσει Διευθυντής για θέματα Ρωσίας του Ινστιτούτου Διεθνών Σχέσεων (ΙΔΙΣ) του Παντείου Πανεπιστημίου και από το Νοέμβριο του 2004 ορίστηκε Επικεφαλής του Κέντρου Ρωσίας και Ευρασίας του ΙΔΙΣ, το οποίο μετονομάστηκε σε Κέντρο Ρωσίας, Ευρασίας και Νοτιο-ανατολικής Ευρώπης τον Σεπτέμβριο του 2008. Το Νοέμβριο του 2007 εξελέγη Ανώτερο Συνεργαζόμενο Μέλος στο St Antony’s College του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης και από τον Σεπτέμβριο του 2008 είναι εταίρος του τμήματος Νοτιο-ανατολικών Ευρωπαϊκών Σπουδών της Οξφόρδης.

ethnos.gr Ελεύθερη Ώρα The TOC Πρώτο ΘΕΜΑ Cyberkid Υπουργείο Δημόσιας Τάξης & Προστασίας του Πολίτη - Αρχηγείο Ελληνικής Αστυνομίας Μια πρωτοβουλία για τους γονείς και τα παιδιά. Αντικλείδι blog - Επιλεγμένα άρθρα για πολιτική, οικονομία, κοινωνία, οικογένεια, πολιτισμό, ψυχολογία. Ποιοτικές φωτογραφίες και βίντεο . Εφημερίδα της ανεξάρτητης Αριστεράς Ημερησία

Related:  greek newspapersΕφημερίδεςGreek NewsΣυνδέσειςΕιδήσειςNEWS