background preloader

Internetkunskap.se

Internetkunskap.se

Johnny Chung Lee - Projects - Wii As of June 2008, Nintendo has sold nearly 30 million Wii game consoles. This significantly exceeds the number of Tablet PCs in use today according to even the most generous estimates of Tablet PC sales. This makes the Wii Remote one of the most common computer input devices in the world. Any software on this page is primarily meant for developers and may not run without proper the development tools installed. NOTE: For most of these projects, you don't need the Nintendo Wii console. Coming Later: 3D tracking, and more.... Unfortunately, time constraints in the next couple of months have significantly reduced my ability to work on more projects.

FotoFinnaren.se - Hem Samarbeta online Det fanns en tid, för inte alls så länge sedan, då Internet främst sågs som en arena för att söka information. För dem som var någorlunda slängda i teknik var det dessutom möjligt att publicera information. Så är det inte längre. Med sociala mediers framväxt har vi gått från ett informationssamhälle till ett interaktionssamhälle. Eller för att vara noga, så står vi kanske med en fot i varje del. Numera är det enkelt för var och en som vill att publicera, interagera och samarbeta på nätet. Precis som svampar är de förgängliga. Min ambition med den här webbplatsen är att visa på några av alla de samarbetsmöjligheter som finns tillgängliga just NU. Tre delar Webbplatsen är indelad i tre delar: Här och nu visar snabba enkla tjänster som inte kräver registrering eller inloggning. Systersajten Presentera online Den här webbplatsen har en systersajt: Presentera online där du kan lära dig en lång rad enkla tekniker för att presentera material online. Sidan och jag

EdTech Toolbox Popplet DATORN i UTBILDNINGEN Datorspel som undervisningsmodell I den här veckans New York Times Magazine behandlar samtliga artiklar temat utbildning, undervisning och lärande – och det läggs en särskild tonvikt vid den roll som nätet och it-utvecklingen kan spela i det sammanhanget. Egentligen publiceras det här numret först på söndag, men redan nu finns det mesta att läsa på webben. Och det är en intressant blandning. Bland annat finns det ett långt reportage från Quest to Learn i New York. Detta är en intressant skolsatsning som jag i all korthet nämnde här för två veckor sedan, när jag tog upp Connie Yowells krönika om behovet av nya visioner för skolan. På senare tid har it och lärande fått en förnyad aktualitet och tyngd i den amerikanska utbildningsdebatten. Allt fler börjar fundera kring digitaliseringens konsekvenser för hela samhället, och vad detta kan tänkas innebär för skolan och för undervisningens form och innehåll. Lektionerna skapas av speldesigners och de fungerar på ungefär samma sätt som ett datorspel.

Litteraturblogga | Webbstjärnan Läroboksförfattaren Filippa Mannerheim har i samarbete med Webbstjärnan tagit fram lärarhandledningen "Litteraturblogga med eleverna" som vänder sig till lärare på gymnasienivå som vill blogga om litteratur tillsammans med sina elever. Från hur du kommer igång med bloggen och skapar den rätta strukturen, via planering av litteraturprojektet, till elevuppgifter, bedömning och utvärdering. Det ingår dessutom förslag på romaner att blogga om, långsiktiga mål för projektet, underlag för betygskriterierna samt en intervju med Kristina Alexanderson som tidigare litteraturbloggat tillsammans med sina elever. Finns nu även som webbkurs! Har du några frågor eller funderingar kring materialet eller hur det kan användas i undervisningen?

Related: