background preloader

Internetkunskap.se

Internetkunskap.se
Mikroblogging!... Mikroblogging växer sig allt starkare. På den främsta mikrobloggingtjänsten Twitter, hittar vi allt ifrån miljontals vanliga människor - ibland med ovanliga intressen - till kändisar, ... Internet glömmer in... Tror du att din blogg försvinner när du raderar den, att alla dina uppgifter på olika sociala nätverk är borta när du tagit bort din ... En kort introduktion...

http://internetkunskap.se/

Related:  KällkritikKällkritikIT resurser

Utbilda dina elever Varför är det så lätt att uttrycka hat på nätet? Hur kan vi se igenom propaganda? Vilka metoder används för att påverka oss? Den digitala utbildningen för elever belyser en mängd frågor som kan uppstå i det nya medielandskapet. Innehåll och diskussionsfrågor är anpassade för elever på högstadiet och gymnasiet. Utbildningen kan göras under ett enda fortbildningstillfälle (tidsåtgång ca två timmar). Surfa rätt på Internethavet Anders Hansson, journalist och NE-medarbetare Internet har blivit ett viktigt verktyg för den som söker information och kunskap. Numera finns nästan "allt" på nätet, och vi kan nå det med bara några musklick. Men det som är Internets stora fördel kan i många fall även vara en nackdel. Oftast har man inte tid att läsa igenom allt man hittar. Att söka information - Withalaskolan Söktips När man söker information på Internet via en sökmotor (t.ex. Google) finns det lite knep som man kan använda för att få så bra information om sitt ämne som möjligt.

Litteraturblogga Läroboksförfattaren Filippa Mannerheim har i samarbete med Webbstjärnan tagit fram lärarhandledningen "Litteraturblogga med eleverna" som vänder sig till lärare på gymnasienivå som vill blogga om litteratur tillsammans med sina elever. Från hur du kommer igång med bloggen och skapar den rätta strukturen, via planering av litteraturprojektet, till elevuppgifter, bedömning och utvärdering. Det ingår dessutom förslag på romaner att blogga om, långsiktiga mål för projektet, underlag för betygskriterierna samt en intervju med Kristina Alexanderson som tidigare litteraturbloggat tillsammans med sina elever. Källkritik för vuxna Ojdå! Aldrig trodde jag det skulle gå så.... En helg i februari tänkte jag att jag äntligen skulle försöka skriva ner lite av det jag tänkt kring delande i sociala medier. Det var ett roligt projekt, dels för att det gav mig tillfälle att friska upp mina vaga kunskaper i Illustrator, dels för att det gav mig anledning att läsa på en del om lagar och yttrandefrihet. När bilden var klar var jag myckt stolt över allt jag lärt mig. Jag gör VERKLIGEN inte anspråk på att vara någon expert på vare sig källkritik eller sociala medier.

Därför bör du bli en bättre viralgranskare Jordgubbar, en svensk klassiker. Som små röda koncentrat av kultur, tradition och festförväntan är de ett självklart inslag på mångas midsommarbord. Men i år kanske fler än vanligt lät gubbarna ligga i hyllan på mataffären. Allt på grund av en post från Facebookgruppen Matfusket. ”När Livsmedelsverket gjorde tester innehöll 83 % av de testade jordgubbarna rester av (…) gifter.

Framgångsrika skolor där IKT spelat en avgörande roll för att utveckla lärandet Under BETT förra veckan åkte jag ut på två studiebesök utanför London. Det ena gick till Hurstpierpoint Collage i West Sussex och det andra gick till Bohunt School i Hampshire. Syftet med studiebesöken var dels att se hur dessa skolor använder den moderna tekniken i lärandet och dels att höra om de nya visioner och det målinriktade arbete som gjort att dessa skolor kunnat vända från att ha varit medelskolor (resultatmässigt) till att bli bland de främsta i England. Det som främst varit avgörande för de ökade resultaten har varit "change of mindset" samt höga och positiva förväntningar på både elever och lärare. Enligt rektorn på Bohunt spelar det inte någon roll hur mycket pengar man slänger ut på resurser om metoden är fel.

Skolbiblioteksbloggen I Google Scholar kan du söka efter vetenskaplig litteratur från världens alla hörn. Här hittar du avhandlingar, böcker, artiklar och mycket mer från akademiska förlag, yrkessamfund, preprintarkiv, universitet och andra akademiska organisationer. Mycket finns i fulltext men vissa artiklar kan du bara se abstract på, då måste du gå vidare för att få tillgång till artikeln eller boken. För att söka går du till scholar.google.seSök som i Googles vanliga enkla sökning. Vi sökte på litteracitet och fick följande träffar.

Related: